Ga naar inhoud

Reizen & reisinformatie Noors Lapland

ruige natuur, oude cultuur en stilte

:alttitle:

Noorwegen, Lapland

Lapland heeft iets mysterieus. Het is meer dan het noorden van Noorwegen, Zweden, Finland en een stukje Rusland. Het is het land van de Samen, die hier als nomaden met hun rendierkudden rondtrokken. De Samen zijn er nog wel en de rendierkuddes ook, maar de mensen leven veelal niet meer als nomaden. Ze wonen in huizen in plaats van tenten en de kinderen gaan gewoon naar school. De mannen hoeden hun kudde op een moderne manier, met sneeuwscooters, auto’s of ATV’s.
Lapland is een gebied met een zeer grote diversiteit in planten, dieren en landschapstypen. Een gebied dat met de auto bereikbaar is, maar waar ook hele mooie wandelingen te maken zijn, of boottochten naar afgelegen plaatsen of vogelrotsen. Een gebied met voor elk wat wils.

Op deze pagina vindt u verschillende mogelijkheden om Noors Lapland te verkennen. Het is slechts een greep uit de vele mogelijkheden. Bent u op zoek naar een andere reis of wilt u een van de reizen maar dan langer of korter maken of wilt u het combineren met een gedeelte op eigen gelegenheid? Bel ons op +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak of mail ons uw wensen. Wij maken graag een voorstel voor u.

Terug naar boven