Ga naar inhoud

Reizen & reisinformatie Fins Lapland

land van bossen en meren

:alttitle:

Finland, Lapland

Fins Lapland maakt deel uit van het gebied waar de nomadische Samen met hun rendierkuddes rondtrokken. Dit gebied strekte zich uit van de Witte Zee in Russisch Lapland tot aan de westkust van Noorwegen en ligt boven de noordpoolcirkel. De huidige Samen leven wat meer in de dorpen, maar houden nog wel rendieren die op moderne wijze gehoed worden. Fins Lapland kent vele (ca. 160.000) uitgestrekte meren en grote bossen. De meren zijn zeer visrijk en in de bossen leven dieren zoals elanden, beren, veelvraten en vogels. Omdat dit gebied boven de poolcirkel ligt, is er het gedurende de zomer (bijna) 24-uur daglicht.
In de zomer zijn er veel mogelijkheden om dit gebied te verkennen, zoals rondreizen met (huur)auto of (huur)camper, groepsreizen (o.a. wandelen en/of kanoën), reizen met focus op dieren en fotografie, en maatwerk individuele reizen.
In de winter die over het algemeen vrij sneeuwrijk is, is er in de periode van half november tot half januari maar erg weinig daglicht. Vanaf half januari lengen de dagen in rap tempo en worden allerlei activiteiten zoals sneeuwscootertochten, hondensledetochten en skitochten aangeboden. Tijdens de donkere uren kan er vaak noorderlicht (Aurora borealis) waargenomen worden.

Op deze pagina vindt u een greep uit de mogelijkheden om Fins Lapland te verkennen. Combinaties met Noors, Zweeds en Russisch Lapland behoren tot de mogelijkheden. Bent u op zoek naar een andere reis of wilt u een van de reizen maar dan langer of korter maken of wilt u het combineren met een gedeelte op eigen gelegenheid? Bel ons op +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak of mail ons uw wensen. Wij maken graag een voorstel voor u.

Terug naar boven