Ga naar inhoud

Longyearbyen in de zomer, excursies en overnachten

Stel uw eigen individuele reis naar Spitsbergen samen

:alttitle:

Longyearbyen in de zomer, excursies en overnachten

Longyearbyen is het administratieve centrum van Spitsbergen. De kleine nederzetting ligt in het dal tussen twee hoge plateaubergen en de Longyeargletsjer. Het is een prima uitvalsbasis voor een korte kennismaking. Er is een gevarieerd aanbod excursies. Zo kunt u de omgeving van de Isfjord verkennen met excursieboten of snelle Polarcirkelbootjes of zelfs met een snelle boot voor een dag naar het noordelijker gelegen Ny-Ålesund. Er zijn wandelingen de omliggende valleien in, de bergen op en zelfs naar een van gletsjers.
U kunt hier ook één of enkele dagen acclimatiseren voordat u aan boord gaat van een van de schepen om een reis langs de kust van Spitsbergen te maken. Longyearbyen is tevens het begin- en eindpunt van meerdaagse wandel- en trektochten over Spitsbergen.

Longyearbyen, het administratieve centrum van Spitsbergen

Wanneer u aankomt in Longyearbyen voor bijvoorbeeld een van de scheepsreizen of misschien wel een wandelreis of trekking wilt u wellicht wel een paar dagen in en rondom dit bijzondere plaatsje doorbrengen.
Voor het verblijf is er keuze uit een vijftal hotels, vijf pensions en een appartementengebouw. Op de camping kunt u in eigen of gehuurde tent overnachten. Voor een goed diner of lekkere lunch kunt u terecht in restaurants in de hotels, in enkele eetcafés of in Huset, een bistro die buiten de dorpskern ligt. Voor eenvoudigere maaltijden kunt u terecht in de broodjeszaak in het kleine winkelcentrum of in het restaurant van de Coal Miner's Cabins. Er is een bierbrouwerij, er zijn meerdere cafés, waaronder één met een uitzonderlijk assortiment whisky.
Wilt u zelf uw maaltijden bereiden, dan kunt u de meeste ingrediënten in de supermarkt kopen.
Longyearbyen heeft verder een interessant natuurhistorisch museum, een klein oorlogsmuseum en een poolmuseum. Er is een galerie en er zijn allerlei bijzondere winkeltjes waar u de meest uiteenlopende souvenirs of aanvullende kleding kunt kopen.

EXCURSIES:

Wandelen, varen, mountainbiken, paardrijden etc.

In de zomerperiode (juni tot half september) worden er diverse excursies vanuit Longyearbyen aangeboden. U kunt de excursies ter plaatse boeken, maar ook vooraf bij de boeking van uw overnachting(en) en/of vluchten.
Met excursieboten heeft u de mogelijkheid om de fjorden rondom Longyearbyen te verkennen, op zoek te gaan naar walrussen bij Prins Karls Forland. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om een dagtocht naar Ny-Ålesund te maken.
Ook worden er veel excursies aangeboden met zogenaamde polarcirkelboten, rubberboten met stoelen of steunmogelijkheden. Deze zijn echter niet geschikt voor mensen met rugklachten, omdat de boten nogal heftig op het water kunnen klappen tijdens het varen.
Wandelexcursies zijn er te kust en te keur: in de omgeving, zoals naar de Plateauberg en naar Bjørndalen of naar de top van de Trollsteinen. Wilt u alleen of samen met uw reisgenoot (of reisgenoten) een wandeling naar eigen kunnen en keuze maken? Ook dit kan met een privé gids geregeld worden.
Verder is er de mogelijkheid om een rit te paard te maken, met een Quad, met een mountainbike of dikke-bandenfiets op pad te gaan.
Wie Longyearbyen voor enkele dagen wil verlaten, kan een meerdaagse excursie maken naar Isfjordradio aan de ingang van de Isfjord of naar het Wildmarkskamp aan de overzijde van Barentsburg.

OVERNACHTINGSMOGELIJKHEDEN:

Camping, pensions en hotels

In Longyearbyen zijn diverse mogelijkheden om te overnachten: van een tent op de camping tot een van de hotelsuites. Alle accommodaties met korte beschrijving vindt u onder de tab "overnachten".
Omdat tegenwoordig pensions, appartementen en hotels tegen steeds variërende prijzen worden aangeboden, hebben we geen prijzen meer opgenomen. Voor uw offertes of boekingen zullen we altijd uitgaan van de op dat moment geldende beste aanbieding.

Terug naar boven