Ga naar inhoud

Expeditiecruises Campbell, Auckland, Snares, Stewart & Fiordland NP

de afgelegen delen van Nieuw-Zeeland

:alttitle:

Expeditiecruises Campbell, Auckland, Snares, Stewart & Fiordland NP

De zuidwestkust van Nieuw-Zeeland wordt Fiordland genoemd. Een ruig fjordenstelsel met bergketens die bedekt zijn door een dicht regenwoud. In het beschutte fjordenstelsel liggen prachtige kansen om wild te zien, in de omgeving bijzondere vogels te ontwaren en vooral te genieten van de prachtige vergezichten.
Het nationaal park dat in 1952 gesticht is, is nu 1,2 miljoen hectare groot is onderdeel van Te Wāhipounamu - South West New Zealand World Heritage Area en omvat een fjordenlandschap met uitgestrekt bergruggen waarvan de graniete toppen hier en daar met eeuwige sneeuw bedekt zijn. De hellingen zijn bedekt met een zeer dicht en regenwoud. Verder neemt deze reis u mee naar de subantarctische eilanden Snares, Aucklands en het prachtige Campbell.

De reis in het kort

Vanuit Queenstown op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland worden alle passagiers, na een overnachting, naar de kade in Bluff gebracht voor het inschepen aan boord van de Heritage Adventurer.
Snel daarna vertrekt het schip in zuidelijke richting. Allereerst naar het bloemrijke eiland Campbell waar tevens diverse albatrossoorten broeden. Daarna gaat het schip terug in noordelijke richting naar de Aucklandarchipel, waar ook weer mooie wandelingen gemaakt kunnen worden. Verder noordwaarts liggen de Snareseilanden. Deze ruige eilanden met dichte, ondoordringbare begroeiing mogen niet betreden worden. Tijdens een zodiactocht langs de kust kan de Snarespinguïn gezien worden. Daarna volgen nog drie volle dagen in het Fiordland NP. De Heritage Adventurer keert uiteindelijk terug Bluff waar u weer van boord gaat. Na het ontschepen worden alle passagiers naar Queenstown gebracht.

Als u deze reis kiest

  • Scheepsreis met expeditiesfeer op basis van volpension.
  • Inclusief landexcursies en excursies per rubberboot.
  • Min. 70 / max. 140 passagiers // internationaal gezelschap.
  • Engelssprekende expeditieleiding.
  • Verlenging in Nieuw-Zeeland en/of Australië is mogelijk.

Impressies

  • 1/19

  • Snares Kuifpinguïns.
    2/19

    Snares Kuifpinguïns.

  • Dubbelbandplevier (Charadrius exilis). Foto: Lauk Quispel.
    3/19

    Dubbelbandplevier (Charadrius exilis). Foto: Lauk Quispel.

  • Maorivliegenvanger (Petroica macrocephala). Foto: Lauk Quispel.
    4/19

    Maorivliegenvanger (Petroica macrocephala). Foto: Lauk Quispel.

  • Geeloogpinguïn (Megadyptes antipodes). Foto: Lauk Quispel.
    5/19

    Geeloogpinguïn (Megadyptes antipodes). Foto: Lauk Quispel.

  • Nieuw-Zeelandse zeeleeuw (Phocarctos hookeri). Foto: Lauk Quispel.
    6/19

    Nieuw-Zeelandse zeeleeuw (Phocarctos hookeri). Foto: Lauk Quispel.

  • Veld met megakruiden op Campbell. Foto: Lauk Quispel.
    7/19

    Veld met megakruiden op Campbell. Foto: Lauk Quispel.

  • Koningsalbatros (Diomedea sanfordi) op Campbell. Foto: Lauk Quispel.
    8/19

    Koningsalbatros (Diomedea sanfordi) op Campbell. Foto: Lauk Quispel.

  • Rotsen voor de kust van Broughton (Snares-eilanden). Foto: Lauk Quispel.
    9/19

    Rotsen voor de kust van Broughton (Snares-eilanden). Foto: Lauk Quispel.

  • Wenkbrauwalbatros (Thalassarche melanophris). Foto: Lauk Quispel.
    10/19

    Wenkbrauwalbatros (Thalassarche melanophris). Foto: Lauk Quispel.

  • Salvins albatros (Thalassarche salvini). Foto: Lauk Quispel.
    11/19

    Salvins albatros (Thalassarche salvini). Foto: Lauk Quispel.

  • Speelse dolfijnen die graag in de boeggolf van het schip meeliften. Foto: Steve Bradley.
    12/19

    Speelse dolfijnen die graag in de boeggolf van het schip meeliften. Foto: Steve Bradley.

  • Een van de prachtige watervallen in de Fiordlands.
    13/19

    Een van de prachtige watervallen in de Fiordlands.

  • Zodiaccruise in de Fiordlands. Foto Steve Bradley.
    14/19

    Zodiaccruise in de Fiordlands. Foto Steve Bradley.

  • Fiordland Havik. Foto; Steve Bradley.
    15/19

    Fiordland Havik. Foto; Steve Bradley.

  • De Heritage Adventurer in de Fiordlands. Foto: Steve Bradley.
    16/19

    De Heritage Adventurer in de Fiordlands. Foto: Steve Bradley.

  • Nieuw-Zeelandse pelsrob. Foto: K. Riedel
    17/19

    Nieuw-Zeelandse pelsrob. Foto: K. Riedel

  • Wandeling op Secretary, een van de eilanden van Fiordlands. Foto: Chris Hill.
    18/19

    Wandeling op Secretary, een van de eilanden van Fiordlands. Foto: Chris Hill.

  • Zodiaccruise door de zuidelijke fjorden.
    19/19

    Zodiaccruise door de zuidelijke fjorden.

Dag tot dag

BELANGRIJK

Het hieronder beschreven dag-tot-dag programma is op basis van hoe de reis in de afgelopen jaren meestal is uitgevoerd. Maar weersomstandigheden kunnen afwijkingen noodzakelijk maken. Harde wind kan landingen of een zodiaccruise op onbeschutte eilanden onmogelijk maken.
Het expeditieteam en de kapitein zullen altijd hun best doen om de reis op een zo goed en veilig mogelijke manier te laten verlopen. 

  • Queenstown

    Bij aankomst in Queenstown gaat u op eigen gelegenheid naar het groepshotel in het centrum. 's Avonds is er een welkomstbijeenkomst met diner waarbij u de andere passagiers en gidsen ontmoet.
    Overnachting in het groepshotel op basis van logies/ontbijt.

  • Queenstown - Bluff

    Na het ontbijt heeft u de ochtend ter vrije besteding.
    Lunch op eigen gelegenheid. Aan het einde van de middag groepstransfer naar de kade in Bluff, waar u aan boord van de Heritage Adventurer gaat. Als iedereen aan boord is, zal het schip vertrekken naar de eerste bestemming: het eiland Campbell. OMdat het nu erg lang licht blijft, kunt u nog lang genieten van de omgeving en de zeevogels die ongetwijfeld rond het schip zweven.

  • Op zee

    Tijdens deze zeedag zullen vooral albatrossen en andere stormvogelachtigen rond het schip te zien zijn. Ze zweven op de thermiek van de golven. Ook kunnen dolfijnen of walvissen rond het schip opduiken.

  • Campbell

    Op Campbell mag alleen via de aangebrachte paden gewandeld worden. Er zullen verschillende wandelingen aangeboden worden, waarbij er altijd de mogelijkheid is om de Koningsalbatros te zien en te fotograferen. Verder zult u overal de bijzonder grote planten en bloemen zien waarom het eiland bekendstaat.

  • Aucklandeilanden - Carnley Harbour

    Auckland is het grootste eiland van de gelijknamige archipel. Het eiland heeft hoge kliffen aan de westkust en prachtige fjorden aan de oostkust. De Heritage Adventurer zal proberen om in Carnley Harbour een beschutte ankerplaats te vinden. Waar en of er aan land gegaan kan worden, hangt af van de weersomstandigheden.
    Hoog op de kliffen is een Witkapalbatroskolonie, waarboven soms een enkel paartje Gibsons albatrossen broedt.

  • Aucklandeilanden - Enderby

    Enderby is een van de grotere eilanden van de Aucklandarchipel, met niet alleen een rijke fauna, maar ook de flora is dankzij een beschermingsproject grotendeels hersteld. Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Enderby zijn de Hookers zeeleeuwen die hier in groepen voorkomen. Verder landinwaarts zijn vogels zoals de Auckland snip, Aucklandaalscholver en Auckland booteend te vinden evenals een enkele Reuzenalbatros. Natuurlijk wordt er tijd uitgetrokken om op zoek te gaan naar Geeloogpinguïns en om deze dieren te observeren en fotograferen.
    Tijdens de wandelingen zult u zeker kennismaken met bijzondere flora van de subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland. De gele trossen van de Bulbinella rossii en de grote paarse bloemen van de Anisotome latifolia zullen u steeds weer imponeren.

  • Snareseilanden

    De hele archipel heeft de status van natuurreservaat en mag daarom niet betreden worden. Omdat op deze eilanden door de vroege ontdekkers geen ratten en muizen geïntroduceerd zijn, zijn er nog veel vogelkolonies van onder andere Snarespinguïns en de Bullers Albatrossen.
    Er zal met zodiacs langs de kust gevaren worden om zoveel mogelijk van de vogels te kunnen zien, hetzij op de rotsen, hetzij zwemmend (pinguïns) of vliegend (albatrossen).
    Ook de flora van de eilanden is bijzonder. In de bossen domineren Olearia lyallii and Brachyglottis stewartiae, twee kleine bomen die in de volksmond de naam boommadelief hebben gekregen.

  • Stewart - Ulva / Paterson Inlet

    Stewart is een eiland met nog veel oerbossen. In Paterson Inlet ligt een klein eiland van nog geen 300 hectare, maar het kent een rijke geschiedenis en na het uitroeien van de ratten in 1997 zijn veel vogels teruggekeerd. Er zijn wandelingen naar Boulder Bay en Post Office Bay waar iedereen kan genieten van hetgeen het eiland en de omgeving te bieden hebben.
    Later zal er nog een bezoek worden gebracht aan Princes Inlet en Kaipipi Bay waar een oud Noors walvisvaartstation is.

  • Fiordland

    Het laatste deel van de reis gaat naar Fiordland, een gebied met waar veel dieren leven en dat een rijke geschiedenis heeft. Een geschiedenis die in 1773 begon met de landing van Kapitein Cook en zijn bemanning als eerste Europeanen op Nieuw-Zeelands grondgebied. Halverwege de 19e eeuw werd dit vrij ontoegankelijke gebied bezocht door opportunisten op zoek naar jade. Jade wordt al sinds duizenden jaren door de oorspronkelijke bewoners (Maori's) ponamu genoemd en gebruikt in o.a. spirituele rituelen.
    Omdat het gebied uitsluitend over zee te bereiken is, is het lange tijd ongerept gebleven. Ook de overblijfselen uit de 18e en 19e eeuw zijn ongemoeid gebleven. Het gebied herbergt het typische fjordenlandschap met bergen, dalen, watervallen, rivieren, bosrijke delen met rijke onderbegroeiing. In de fjorden leven o.a. Tuimelaars, Fiordlandkuifpinguïns en Dwergpinguïns.
    Tijdens de drie dagen die hier doorgebracht worden, kunnen Doubtful Sound, Dusky Sounds en Acheron Passage, Astronomer’s Point en Pickersgill Harbour bezocht worden.

  • Bluff - Queenstown

    Zodra het mogelijk is, zal de Heritge Adventurer de haven van Bluff invaren en aan de kade meren, waarna alle passagiers van boord kunnen gaan. Vanaf de kade wordt een groepstransfer naar naar keuze naar het vliegveld van Queenstown of Invercargill verzorgd.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 6 november 2024
campbell-274
  • 01 hotelovernachting op indeling in 2-pers. kamer d/t op basis van logies/ontbijt.
  • Groepstransfer van het hotel naar de kade van Bluff.
  • Groepstransfer van de kade naar het centrum of naar het vliegveld.
  • Elmar Reishandboek Antarctica & subantarctische eilanden.
  • Reis van huis naar Queenstown en v.v.
  • Visumaanvraag Nieuw-Zeeland (ca. NZ$ 60 p.p.).
  • Bijdrage Int. Visitor Conservation & Touristem Levy (NZ$ 35 p.p.).

Vogel- en plantensoorten

De geïsoleerde ligging van de eilanden heeft ertoe geleid dat er op de meeste eilanden endemische soorten zijn ontstaan. Uitgebreide informatie hierover wordt u op verzoek toegezonden. Ondanks dat de meeste eilanden ver zuidwaarts liggen, komt er een zeer grote verscheidenheid aan planten voor. Een eldorado voor iedere plantenliefhebber! Men is echter nog niet zo heel lang geleden begonnen met het determineren en catalogiseren van de aangetroffen soorten. Een boekwerk van de flora van de eilanden is helaas op dit moment nog niet uitgebracht. Het Department of Conservation heeft op hun site een lijst met foto's en beschrijving van vogels die er voorkomen.

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederij behoudt zich het recht voor om, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen we tevens de benodigde vluchten naar Invercargill en terug. Wilt u vooraf of achteraf meer zien van Nieuw-Zeeland of een combinatie maken met Australië? Ook dit kunnen we voor u verzorgen.
Interesse? Stuur ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak. Wilt u liever gebeld worden? Vul dan het bel-me-bericht in en wij nemen op het gewenste tijdstip contact met u op.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en voor projecten op Borneo, Madagaskar en in Zuid-Amerika waar ook bossen hersteld worden om het leefgebied van dieren zoals Orang-oetans en poema’s te verbeteren.
Lees hier meer over Trees for All en hun projecten.

Terug naar boven