Ga naar inhoud

Expeditiecruises Campbell, Auckland & Snares

de vergeten subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland

:alttitle:

Expeditiecruises Campbell, Auckland & Snares

Ten zuiden van Nieuw-Zeeland liggen drie eilanden(groepen) die maar weinig bekend zijn. Deze eilanden, Snares, Aucklandeilanden en Campbell, behoren tot de subantarctische eilanden. Op ieder van deze eilanden(groepen) heeft zich een grotendeels zeer eigen flora en fauna ontwikkeld.
Wilt u ook eens kennismaken met deze bijzondere eilanden? Ga mee en ontmoet de Snarespinguïn en de Maorivlieger en wandel door de enorme kruiden en langs de Koningsalbatrossen op Campbell.

De reis in het kort

Deze reis begint met een hotelovernachting in Queenstown. De volgende dag is er een groepstransfer naar de kade in Bluff, waar het inschepen aan boord van de Heritage Adventurer plaatsvindt.
Snel daarna vertrekt het schip in zuidelijke richting. Het eerste eiland is Campbell. Zo ver zuidelijk verwacht u zeker niet een imposante plantengroei. Maar u zult versteld staan van de roze, gele en witte bloemen die de velden sieren. Maar u zult vooral geïmponeerd worden door de afmetingen van de planten. En wat te denken van de Koningsalbatros? Met een spanwijdte van 3,5 m zal deze vogel u zeker ook imponeren. De volgende eilandgroep is de Aucklandeilanden. Hier kan naar hartenlust gewandeld worden door de indrukwekkende bossen met kleurrijke bloemen en luidruchtige vogels.
De laatste eilandengroep, Snareseilanden, heeft een ruige kustlijn, rotsenachtig met dichte, ondoordringbare begroeiing tot aan de kust. Hier leeft de Snarespinguïn. De mooie pinguïn komt alleen op deze eilandengroep voor. Om de dieren te beschermen, mag er niet aan land gegaan worden, maar er mag wel met zodiacs tot dicht onder de kust gevaren worden.
Hierna keert het schip terug in noordelijke richting. Voor u in Bluff aankomt, zult u nog vele albatrossen en pinguïns gezien hebben. En ieder van deze dieren zal een onuitwisbare herinnering bij u achterlaten.

Als u deze reis kiest

  • Scheepsreis met expeditiesfeer op basis van volpension.
  • Inclusief landexcursies en excursies per rubberboot
  • Min. 70 / max. 140 passagiers // internationaal gezelschap.
  • Engelssprekende expeditieleiding.
  • Verlenging in Nieuw-Zeeland of Australië is mogelijk.

Impressies

  • Baltsende Koningsalbatrossen op Campbell.
    1/15

    Baltsende Koningsalbatrossen op Campbell.

  • Wandelpaden op Campbell.
    2/15

    Wandelpaden op Campbell.

  • Bulbinella Rossi op Campbell.
    3/15

    Bulbinella Rossi op Campbell.

  • De enorme, behaarde bladeren van de Campbell Island Daisy (Pleurophyllum).
    4/15

    De enorme, behaarde bladeren van de Campbell Island Daisy (Pleurophyllum).

  • Ruige bossen bedekken de Auckland- & Snareseilanden.
    5/15

    Ruige bossen bedekken de Auckland- & Snareseilanden.

  • Wandeling op de zelden bezochte subantarctische eilanden.
    6/15

    Wandeling op de zelden bezochte subantarctische eilanden.

  • Nieuw-Zeelandse plevier.
    7/15

    Nieuw-Zeelandse plevier.

  • Aucklandbooteenden.
    8/15

    Aucklandbooteenden.

  • Geeloogpinguïns op Enderby.
    9/15

    Geeloogpinguïns op Enderby.

  • Bullers Albatros.
    10/15

    Bullers Albatros.

  • Zodiactocht langs de kusten van de subantarctische eilanden.
    11/15

    Zodiactocht langs de kusten van de subantarctische eilanden.

  • Hooker zeeleeuw op Enderby.
    12/15

    Hooker zeeleeuw op Enderby.

  • Brachyglottis stewartiae op de Snareseilanden. Foto: Peter Goltra.
    13/15

    Brachyglottis stewartiae op de Snareseilanden. Foto: Peter Goltra.

  • 14/15

  • Roetkopalbatrossen op de rotsen van Campbell.
    15/15

    Roetkopalbatrossen op de rotsen van Campbell.

Dag tot dag

BELANGRIJK

Het dag-tot-dagprogramma is de reis zoals deze reis bij normale weersomstandigheden kan worden uitgevoerd. Bij stormachtig weer kan het zijn dat er afgeweken moet worden omdat de betreffende eilanden op dat moment niet genoeg beschutting bieden om een landing of zodiaccruise gemaakt kan worden.
De expeditieleider en de kampitein zullen er alles aan doen om er voor te zorgen dat de reis zo goed en veilig mogelijk kan worden uitgevoerd. 

  • Queenstown

    Na aankomst in Queenstown gaat u op eigen gelegenheid naar het groepshotel in het centrum. 's Avonds is er een welkomstbijeenkomst met diner. Hier ontmoet u de andere passagiers en gidsen. Overnachting in het groepshotel op basis van logies/ontbijt.

  • Queenstown - Bluff

    Ochtend ter vrije besteding. U kunt in de stad wandelen, de galerie bezoeken of een naar het arboretum gaan om daar vogels te kijken.
    In het hotel is de lunch waarna er een groepstransfer is naar de kade in Bluff. Na het inschepen vertrekt de Heritage Adventurer richting Campbell. Het is lang licht dus u kunt bij mooi weer lang buiten op de uitkijk staan en albatrossen en andere zeevogels observeren.

  • Op zee

    Tijdens deze zeedag zullen vooral albatrossen en andere stormvogelachtigen rond het schip te zien zijn. Ze zweven op de thermiek van de golven. Ook kunnen dolfijnen of walvissen rond het schip opduiken.

  • Campbell

    Op Campbell mag alleen via de aangebrachte paden gewandeld worden. Er zullen verschillende wandelingen aangeboden worden, waarbij er altijd de mogelijkheid is om de Koningsalbatros te zien en te fotograferen. Verder zult u overal de bijzonder grote planten en bloemen zien waarom het eiland bekendstaat.

  • Aucklandeilanden - Carnley Harbour

    Auckland is het grootste eiland van de gelijknamige archipel. Het eiland heeft hoge kliffen aan de westkust en prachtige fjorden aan de oostkust. Hier zal de Spirit of Enderby in Carnley Harbour een beschutte ankerplaats zoeken. Waar aan land gegaan kan worden, hangt af van de weersomstandigheden.
    Er is een Bullersalbatroskolonie en Reuzenalbatrossen zweven regelmatig op de thermiek boven de hoge kliffen.

  • Aucklandeilanden - Enderby

    Enderby is het interessantste eiland van de Aucklandarchipel. Niet alleen heeft het een rijke fauna, ook de flora is de laatste jaren, door bescherming, in oude glorie teruggekomen.
    Het strand ligt vaak vol met Hookers zeeleeuwen. Verder landinwaarts zijn de Auckland snip, Aucklandaalscholver en Auckland booteend te vinden evenals een enkele Reuzenalbatros. Natuurlijk wordt er tijd uitgetrokken om de Geeloogpinguïn te vinden en te observeren.
    Tijdens de wandelingen zult u voor het eerst kennismaken met bijzondere flora van de subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland. De gele trossen van de Bulbinella rossii en de grote paarse bloemen van de Anisotome latifolia zullen u steeds weer imponeren.

  • Snareseilanden

    De hele archipel heeft de status van natuurreservaat en mag daarom niet betreden worden. Omdat op deze eilanden door de vroege ontdekkers geen ratten en muizen geïntroduceerd zijn, zijn er nog veel vogelkolonies van onder andere Snarespinguïns en de Bullers Albatrossen.
    Er zal met zodiacs langs de kust gevaren worden om zoveel mogelijk van de vogels te kunnen zien, hetzij op de rotsen, hetzij zwemmend (pinguïns) of vliegend (albatrossen).
    Ook de flora van de eilanden is bijzonder. In de bossen domineren Olearia lyallii and Brachyglottis stewartiae, twee kleine bomen die in de volksmond de naam boommadelief hebben gekregen.

  • Stewart - Invercargill

    Stewart is een eiland met nog veel oerbossen. In Paterson Inlet ligt een klein eiland van nog geen 300 hectare met een rijke geschiedenis. Nadat in 1997 alle ratten van het eiland zijn verwijderd, zijn veel vogels teruggekeerd. Daarna ontschepen op Stewart Island, vanwaar een groepstransfer wordt verzorgd naar keuze naar Invercargill of Queenstown.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 9 september 2024
campbell-272
  • Groepstransfer van het centrum van Queenstown naar de kade in Bluff.
  • Groepstransfer naar het vliegveld van Stewart.
  • Lijnvlucht van Stewart naar Invercargill.
  • Elmar Reishandboek Antarctica & subantarctische eilanden.
  • Reis van huis naar Queenstown en terug.
  • Visum Australië (t.b.v. Macquarie), voor Nederlanders en Belgen gratis.
  • Visumaanvraag Nieuw-Zeeland (ca. NZ$ 60 p.p.).
  • Bijdrage Int. Visitor Conservation & Touristem Levy (NZ$ 35 p.p.).

Vogel- en plantensoorten

De geïsoleerde ligging van de eilanden heeft ertoe geleid dat er op de meeste eilanden endemische soorten zijn ontstaan. Uitgebreide informatie hierover wordt u op verzoek toegezonden. Ondanks dat de meeste eilanden ver zuidwaarts liggen, komt er een zeer grote verscheidenheid aan planten voor. Een eldorado voor iedere plantenliefhebber! Men is echter nog niet zo heel lang geleden begonnen met het determineren en catalogiseren van de aangetroffen soorten. Een boekwerk van de flora van de eilanden is helaas op dit moment nog niet uitgebracht. Het Department of Conservation heeft op hun site een lijst met foto's en beschrijving van vogels die er voorkomen.

Eventuele brandstoftoeslag

De rederij behoudt zich het recht voor om, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen we tevens de benodigde vluchten. Wilt u vooraf of achteraf meer zien van Nieuw-Zeeland? Ook dit kunnen we voor u verzorgen.
Interesse? Stuur ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak. Wilt u liever gebeld worden? Vul dan het bel-me-bericht in en wij nemen op het gewenste tijdstip contact met u op.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en voor projecten op Borneo, Madagaskar en in Zuid-Amerika waar ook bossen hersteld worden om het leefgebied van dieren zoals Orang-oetans en poema’s te verbeteren.
Lees hier meer over Trees for All en hun projecten.

Terug naar boven