Ga naar inhoud

Antarctica & South Georgia

ijs(bergen), pinguïns, albatrossen en veel meer......

:alttitle:

Antarctica & South Georgia

Antarctica, het continent van immense ijsbergen, gletsjers en vooral ook veel pinguïns. Op verschillende eilanden en op in ieder geval één plaats op het vasteland zal aan land gegaan worden om de dieren nog beter te kunnen gadeslaan en te fotograferen.
South Georgia, een van de subantarctische eilanden is het tehuis van de mooiste pinguïn: de Koningspinguïn. Met duizenden staan ze in grote kolonies bijeen. Er zijn drie plaatsen waar mogelijk aan land gegaan kan worden om deze overweldigende hoeveelheid pinguïns met kuikens te zien. Verder leven er op South Georgia zeeolifanten, pelsrobben, Reuzenalbatrossen, Roetkopalbatrossen, Grijskopalbatrossen, Macaronipinguïns en nog veel meer vogels.
Aan de oostkust zijn nog veel restanten van fabrieken uit de tijd van de walvisvaart te zien. De jacht is hier gestopt en gelukkig zijn er nog walvissen die rond South Georgia foerageren zoals Orka's en Bultruggen.

De reis in het kort

Deze reis begint in Ushuaia of Buenos Aires met een overnachting in een groepshotel. Vanuit Buenos Aires is er de volgende morgen een chartervlucht naar Ushuaia. Vanuit Ushuaia vertrekt u meteen naar South Georgia.
Er zullen circa vier volle dagen op zee worden doorgebracht. Vooral Wenkbrauwalbatrossen en Reuzenalbatrossen zullen rond het schip zweven. Dichter bij het wateroppervlak zijn groepen Kaapse duiven en prions te zien. Er kunnen verschillende dolfijnen en walvissen opduiken. Verder zullen er presentaties gehouden worden over onderwerpen als zeezoogdieren, pinguïns, historie etc. De gidsen zullen u graag over hun specialiteit vertellen. Op South Georgia zullen plaatsen St. Andrews Bay, Salisbury Plain en/of Gold Harbour bezocht worden waar de grote kolonies Koningspinguïns zijn. Verder Grytviken waar nog overblijfselen zijn uit de tijd van de walvisvaart. Ook is hier het graf van de charismatische poolreiziger Sir Ernest Shackleton. Afhankelijk van wind en weer kunnen ook andere plaatsen bezocht worden waar zeeolifanten, pelsrobben, Macaronipinguïns en andere dieren te zien zijn. Vervolgens wordt South Georgia verlaten en zal er richting het eiland Elephant, de South Shetlandeilanden en het Antarctisch Schiereiland gevaren worden. Ook hier zullen de mooiste plekjes opgezocht worden. Uiteindelijk zal ook het Witte Continent verlaten worden. Een tweedaagse oversteek over de Drake Passage begint. In Ushuaia meert het schip af en gaat u van boord, waarmee de reis eindigt. Gaat u met de Ultramarine dan volgt er een chartervlucht naar Buenos Aires.

Als u deze reis kiest

 • Langere scheepsreizen met expeditiesfeer / volpension.
 • Inclusief regelmatig (land)excursies.
 • Engelssprekende expeditieleiding.
 • Max. 134 tot 199 passagiers // internationaal gezelschap.

Impressies

Draai het scherm voor een betere ervaring
 • 1/1

Dag tot dag

 • Ushuaia / Buenos Aires

  Voor de Ocean Adventurer / Ocean Diamond / World Explorer:
  Aankomst in Ushuaia. Groepstransfer van het vliegveld naar het groepshotel. Overnachting op basis van logies/ontbijt.
  Indien u nog vragen heeft over de reis, is er 's avonds in het hotel een vertegenwoordig(st)er aanwezig in het hotel.

  Voor de Ultramarine:
  Aankomst in Buenos Aires. Op eigen gelegenheid naar het groepshotel in het centrum van de stad. Na het inchecken kunt u in de presentatiezaal van het hotel uw ruimbagage laten wegen en ontvangt u een bagagelabel. Daarnaast zal er een vertegenwoordig(st)er zijn van de rederij om uw vragen te beantwoorden en de informatie te geven over de chartervlucht voor de volgende ochtend.

 • Inschepen Ushuaia

  Voor de Ocean Adventurer / Ocean Diamond / World Explorer:
  In de loop van de middag kunt u aan de kade van Ushuaia aan boord. Na het inschepen verlaat het schip de haven en vaart het Beaglekanaal uit. De eerstkomende uren bepalen de oevers van het Beaglekanaal het uitzicht. Onderweg zullen Wenkbrauwalbatrossen, aalscholvers en Magelhaenpinguïns te zien zijn. Rond middernacht zal het schip het Beaglekanaal verlaten om aan de oversteek van Drake Passage te beginnen.Ruige bergen en bossen wisselen elkaar af. Regelmatig zwemmen er groepen Magelhaenpinguïns voorbij en vliegen er Wenkbrauwalbatrossen rond het schip. Laat in de avond komt u op open zee.

  Voor Ultramarine:
  Na een vroeg ontbijt, groepstransfer naar het vliegveld. Chartervlucht Buenos Aires - Ushuaia. Groepstransfer naar het centrum van Ushuaia, waar u even de gelegenheid heeft om rond te kijken. Aan het einde van de middag groepstransfer naar het schip. Na het inschepen verlaat het schip de haven en vaart het Beaglekanaal uit. De eerstkomende uren bepalen de oevers van het Beaglekanaal het uitzicht. Onderweg zullen Wenkbrauwalbatrossen, aalscholvers en Magelhaenpinguïns te zien zijn. Rond middernacht zal het schip het Beaglekanaal verlaten om aan de oversteek van Drake Passage te beginnen.Ruige bergen en bossen wisselen elkaar af. Regelmatig zwemmen er groepen Magelhaenpinguïns voorbij en vliegen er Wenkbrauwalbatrossen rond het schip. Laat in de avond komt u op open zee.

 • Op zee

  Vier volle dagen op open zee richting South Georgia. Dit betekent op de uitkijk naar zeevogels en walvissen. Er zullen lezingen worden gegeven over diverse onderwerpen zoals de IAATO-regels, glaciologie en de geschiedenis. Onderweg zal de Antarctische convergentiezone gepasseerd worden. Binnen een aantal uur zal de buitentemperatuur en vooral de watertemperatuur sterk dalen. Het warmere water van de noordelijke oceanen komt er in botsing met het ijskoude Antarctische water. Hierdoor komt er zeer voedselrijk water naar boven, waardoor er opvallend veel Reuzenalbatrossen zweven, maar ook kleinere soortgenoten zoals bijvoorbeeld Roetkopalbatrossen, Zuidelijke stormvogels en diverse prions hangen regelmatig in het kielzog van het schip.

 • South Georgia

  South Georgia ligt vrij zuidelijk en staat onder grote invloed van het Antarctische klimaat. Het landschap is dan ook bezaaid met indrukwekkende gletsjers.
  In Grytviken staat een verlaten walvisverwerkingsfabriek en er is een klein museum. Even buiten het 'dorp' ligt het kerkhof, met het graf van Sir Ernest Shackleton. Op weg naar het graf zult u Koningspinguïns en pelsrobben tegenkomen.
  Op South Georgia is alles even massaal: valleien vol Koningspinguïns, grote kolonies Macaroni-, Ezels- en Rotspinguïns, Reuzen-, Roetkop- en Grijskopalbatrossen, Reuzenstormvogels, diverse (pijl)stormvogels, prions, jagers en aalscholvers. Stranden met Boendergrasbegroeiing zijn bezaaid met pelsrobben en Zeeolifanten.
  De mooiste plekjes van South Georgia zoals Salisbury Plain (Koningspinguïns), Cooper Bay (Macaronipinguïns) en Elsehul (Grijskopalbatrossen) zullen uiteraard, als weersomstandigheden het toelaten, bezocht worden.
  De eilanden Prion en Albatros waar de Reuzenalbatrossen broeden mogen alleen heel vroeg in het seizoen bezocht worden.
  Later in het seizoen kan er bij gunstige weersomstandigheden de flinke wandeling over de bergrug van Fortuna Bay naar Stromness gemaakt worden.

 • Op zee

  De komende twee dagen zijn weer op volle zee. Elephant is het eerste eiland dat u tegenkomt na South Georgia. Een grimmig eiland midden in de grote oceaan. Overblijfselen uit de tijd van de walvisvaart zijn hier, net als op South Georgia, nog te zien. Het schip maakt hier geen landing, maar kan er langs varen.
  Het eiland is vooral bekend geworden door de heroïsche geschiedenis van Shackleton. Na het verloren gaan van het schip de Endurance diep in de Weddellzee (1915), liet Shackleton zich tezamen met zijn bemanning meevoeren met het pakijs. Uiteindelijk bereikte men Elephant. Na enige tijd verliet Shackleton met de fitste mannen in een roeiboot het eiland om naar South Georgia te roeien. De overige mannen bleven achter bij Point Wild vanwaar ze uiteindelijk gered werden.

 • South Shetlandeilanden en Antarctisch Schiereiland

  Ten noorden van het Antarctische Schiereiland liggen de South Shetlandeilanden.
  Deception Dit eiland is nog een (actieve) vulkaan. Warmwaterbronnen langs het strand en schitterend gekleurde patronen in de bergwanden getuigen van recente activiteit. Walvisvaarders ontdekten deze plaats en bouwden hier een walvisverwerkingsfabriek. Tijdens de eruptie van 1967 werd iedereen geëvacueerd. De vangsten liepen terug en de walvisvaart werd een omstreden item en men keerde niet terug. Roestige opslagtanks zijn als stille getuigen achtergebleven. In de rotswand van één van de kraterpijpen (Neptune's Window) heeft zich een grote kolonie Kaapse duiven genesteld. Een flinke klim, maar zeker de moeite waard. Bij helder weer heeft u vanaf de rand een mooi uitzicht over het hele eiland. Op het strand verblijven vaak pelsrobben en een enkele Weddellzeehond. Verder komen hier voor: Zuidpooljagers, Antarctische sterns en Dominicanermeeuwen. Aan de buitenzijde van het eiland (Bailey Head) bevindt zich één van de grootste Kinbandpinguïnkolonies van Antarctica.
  Half Moon Het landschappelijk zeer mooie eiland is van vulkanische oorsprong. Aan de buitenzijde van het eiland hebben Reuzenstormvogels op hooggelegen richels een goede nestplaats gevonden. Verder kunt u hier aantreffen: Keizersaalscholvers, Kinbandpinguïns, Zuidpoolkippen, Zuidelijke grote jagers, pelsrobben en Weddellzeehonden.

  Na de South Shetlandeilanden bent u snel op Antarctica. U passeert 'Iceberg Alley' waar grote ijsbergen vanuit de Weddellzee de grote oceaan op drijven. Misschien is er de mogelijkheid om even de Weddellzee in te gaan om Paulet te bezoeken. Dit eiland wordt bewoond door Adeliepinguïns en Aalscholvers. Op een van de lagere gedeelten zijn de overblijfselen te zien van de overwinteringshut van de expeditie van Nordenskiöld. Op de noordzijde van het schiereiland ligt Brown Bluff. Als het mogelijk is om hier te landen, dan staat u op het continent Antarctica.
  Rond het Antarctisch Schiereiland kunnen landingen gemaakt worden op plaatsen als Cuverville, Neko Harbour of Paradise Bay, een idyllische baai omringd door traag stromende gletsjers, waar vaak walvissen gezien worden. Hier kunt u tevens aan land gaan op het continent Antarctica.
  Verder cruisend komt u door de landschappelijk zeer mooie Gerlachestraat.

 • Drake Passage

  De laatste 2 dagen worden op de beruchte Drake Passage doorgebracht: u neemt langzaam afscheid van de nog steeds indrukwekkende ijsbergen en het Antarctische gebied met haar bijzondere bewoners. Laat in de avond van de laatste dag komt u langs Kaap Hoorn en draait het schip het Beaglekanaal in.

 • Ushuaia / Buenos Aires

  In de ochtend ligt het schip weer aan de kade in Ushuaia. Na het ontbijt gaat iedereen van boord.

  Voor de Ocean Adventurer / Ocean Diamond / World Explorer:
  Na het ontschepen groepstransfer naar het centrum of naar het vliegveld.
  Einde van de reis.

  Voor de Ultramarine:
  Na het ontschepen groepsexcursie naar NP Tierra del Fuego. Vanuit het park groepstransfer naar het vliegveld voor de chartervlucht naar Buenos Aires.
  Einde van de reis.

BELANGRIJK

Het beschreven dag-tot-dagprogramma is slechts een voorbeeld. Er zijn veel mooie plaatsen waar aan land gegaan kan worden, de genoemde plaatsen zijn de meer bekende plaatsen. Dit wil niet zeggen dat andere plaatsen minder interessant zijn. De kapitein en het expeditieteam zal er altijd alles aan doen om er een zo mooi mogelijke reis van te maken. Maar veiligheid staat altijd voorop.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 2 januari 2022
antarctica-255
 • Reis van huis naar Ushuaia of Buenos Aires en terug.

Polar Plunge

Tijdens deze Antarctische reizen wordt de mogelijkheid geboden om een keer een sprong te wagen in het ijskoude polaire water. Deze zogenaamde Polar Plunge wordt beloond met applaus, een warm drankje en natuurlijk een certificaat.

Kajakprogramma

Tijdens de meeste reizen kunt u (tegen de genoemde meerprijs) deelnemen aan een kajakprogramma. Als de omstandigheden het toelaten, zullen de kajaks te water worden gelaten, als de andere passagiers aan land gaan of met een zodiac rondvaren. Enige ervaring is aan te bevelen. Er is beperkt plaats, dus vooraf boeken is zeker nodig.

Peddelexcursie

Vindt u een deelname aan het kajakprogramma te avontuurlijk, maar zou u eigenlijk wel eens willen ervaren hoe het is om zo dicht op het water in alle stilte te peddelen, dan is een peddelexcursie een uitkomst. U maakt dan een tocht met een stabiele opblaaskajak.

Kamperen

Tijdens enkele reizen kunt u, als de omstandigheden het toelaten, een nachtje kamperen op Antarctica.

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederij behoudt zich het recht voor om, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geven, een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, overnachting(en) en eventuele verlenging:

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten naar Buenos Aires en van Buenos Aires naar Ushuaia en terug, eventueel benodigde overnachting(en) in Buenos Aires en eventuele verlenging in Argentinië en/of Chili. Laat u inspireren door de informatie over beide landen op onze site.
Stuur ons een bericht met uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak op ons kantoor. Liever gebeld worden? Vult u dan het bel-me-bericht in. Wij bellen u dan op het door u gewenste tijdstip.

Compensatie CO2-uitstoot
Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, koopt Beluga Adventures bomen voor het project Leembossen (Het Groene Woud) in Noord-Brabant en bomen voor het project De groene corridor van het Nevelwoud naar het Regenwoud in Costa Rica. Beide zijn projecten van Trees for All.

Terug naar boven