Ga naar inhoud

Individuele rondreis Kangerlussuaq, Nuuk & Maniitsoq

op zoek naar walvissen en Inuitcultuur

:alttitle:

Individuele rondreis Kangerlussuaq, Nuuk & Maniitsoq

Kangerlussuaq is een van de weinige plaatsen in het westen die ver landinwaarts ligt, aan het einde van een 180 km lange fjord. In de directe omgeving is het mogelijk om op de ijskap te komen en daar een korte wandeling te maken.Onderweg naar de ijskap komt u door het gebied waar rendieren en Muskusossen leven, die helaas de laatste jaren in aantal achteruit gaan.
Maniitsoq is een kleine gemeenschap aan de westkust gelegen tussen de hoofstad Nuuk en de havenplaats Sisimiut. In de periode van mei tot september zijn de diepe fjorden en de baaien in de scherenkust het foerageergebied van de speelse walvissen, de Bultruggen. Ook voor de kust van de hoofdstad Nuuk komen in de zomer veelvuldig walvissen voor. De bergachtige omgeving is een geweldig wandelgebied.

De reis in het kort

Deze rondreis neemt u mee van het dichtbij de ijskap liggende Kangerlussuaq, naar het kleine plaatsje Maniitsoq en daarna naar de hoofdstad Nuuk die beiden aan de kust liggen.
U vliegt vanuit Kopenhagen naar Kangerlussuaq. Hier heeft u twee dagen om de excursies, o.a. naar en op de Groenlandse IJskap te maken.
Daarna vliegt u in de middag naar Maniitsoq, een klein plaatsje aan de westkust. Hier verblijft u vier nachten. U kunt deelnemen aan optionele excursies (o.a. walvissafari) of op eigen gelegenheid wandelen.
Op maandag vertrekt u met de Arctic Umiaq Line naar de hoofstad Nuuk. U heeft één overnachting aan boord. Dinsdagochtend vroeg komt u aan in Nuuk. Er is hier een zeer interessant natuurhistorisch museum met een vaste en een wisselende thematentoonstelling. Bij de waterkant is de werkplaats van de lokale kajakclub, wellicht kunt u een blik naar binnen werpen en zien hoe men hier niet alleen de kajaks bouwt, maar zich ook oefent om de kajak in evenwicht te houden. Niet ver hier vandaan bevindt zich de brievenbus van Santa Claus.
Verderop staat achter het borstbeeld van Hans Egede, de Deense zendeling die hier het christendom heeft gebracht, een heel mooi kerkje.
In de omgeving van Nuuk kunt u wandelingen maken met prachtige vergezichten, langs glasheldere meren en met bloemrijke dalen.
Gedurende juli en augustus foerageren ook hier de grote walvissen dicht onder de kust. Er worden in die tijd regelmatig walvissafari's gemaakt.
Op vrijdag vliegt u via Kangerlussuaq terug naar keuze naar Kopenhagen, of direct vanuit Nuuk naar Reykjavík waar u in beide gevallen in de avond aankomt.

Als u deze reis kiest

 • Individuele rondreis.
 • Naar keuze hotels of pensions op basis van logies/ontbijt.
 • Naar keuze excursies vooraf of ter plaatse te boeken.
 • Combinatie met andere delen van Groenland is mogelijk, evenals verlenging in Kopenhagen of op IJsland.

Impressies

Draai het scherm voor een betere ervaring
 • Maniitsoq.
  1/13

  Maniitsoq.

 • Kristine Donadussen speelde een grote rol in de opzet en uitbreiding van de buurtwinkels in Groenland.
  2/13

  Kristine Donadussen speelde een grote rol in de opzet en uitbreiding van de buurtwinkels in Groenland.

 • Walvisstaart (Bultrug). Excursies vanuit Nuuk en Maniitsoq.
  3/13

  Walvisstaart (Bultrug). Excursies vanuit Nuuk en Maniitsoq.

 • Immergroen is een van de vele bloeiende planten op Groenland.
  4/13

  Immergroen is een van de vele bloeiende planten op Groenland.

 • Excursie met wandeling op de Groenlandse IJskap vanuit Kangerlussuaq.
  5/13

  Excursie met wandeling op de Groenlandse IJskap vanuit Kangerlussuaq.

 • De hoofdstad Nuuk gezien vanuit het vliegtuig.
  6/13

  De hoofdstad Nuuk gezien vanuit het vliegtuig.

 • In het natuurhistorisch museum van Nuuk.
  7/13

  In het natuurhistorisch museum van Nuuk.

 • Ullortuneq (21 juni) is de nationale feestdag in Groenland.
  8/13

  Ullortuneq (21 juni) is de nationale feestdag in Groenland.

 • Sculptuur "Moeder van de Zee" aan de oever van de baai in Nuuk.
  9/13

  Sculptuur "Moeder van de Zee" aan de oever van de baai in Nuuk.

 • Niviarsiaq (Klein meisje), het Breedbladig wilgenroosje is de nationale bloem van Groenland.
  10/13

  Niviarsiaq (Klein meisje), het Breedbladig wilgenroosje is de nationale bloem van Groenland.

 • Traditioneel en modern Nuuk ontmoeten elkaar langs de kust.
  11/13

  Traditioneel en modern Nuuk ontmoeten elkaar langs de kust.

 • Het kerkje van Hans Egede in Nuuk.
  12/13

  Het kerkje van Hans Egede in Nuuk.

 • Standbeeld van Hans Egede onder het noorderlicht (Nuuk).
  13/13

  Standbeeld van Hans Egede onder het noorderlicht (Nuuk).

Dag tot dag

 • Kopenhagen - Kangerlussuaq

  In de ochtend vliegt u vanaf Kopenhagen naar Kangerlussuaq, waar u door het tijdsverschil van 4 uur ook in de ochtend aankomt. Na het inchecken heeft u tijd om al een eerste excursie te maken of om te acclimatiseren en te wandelen in de omgeving.
  Voor overnachting heeft u keuze uit:
  Polar Lodge
  De lodge ligt direct achter het vliegveld aan de voet van de Hasselberg.
  Er zijn dertien 2-pers.kamers en drie 1-pers. kamers. De kamers zijn ruim van opzet, met gemeenschappelijke douches en toiletten op de gang. In de lodge is een volledig ingerichte keuken waar u zelf eventuele maaltijden kunt maken. In de zit- en eetkamer wordt het ontbijt geserveerd.
  Hotel Kangerlussuaq
  Vanuit het vliegveldgebouw loopt u via de lobby en receptie het hotel binnen. Hotel Kangerlussuaq is een 3* hotel met 70 kamers. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met douche, toilet en wastafel. Er is een inpandig cafetaria en een á la carte restaurant, waar in het hoogseizoen ook regelmatig een buffet met Groenlandse specialiteiten aangeboden wordt.

 • Kangerlussuaq

  U heeft nog twee dagen om tochten te maken naar de ijskap en omgeving. Mogelijke excursies:
  > Een tocht naar de Groenlandse IJskap (Russellgletsjer) met 4x4-truck, met of zonder BBQ. Duur 4-5 uur. DKK 625 - DKK 965 p.p.
  > Natuursafari over de toendra op zoek naar rendieren en Muskusossen. Duur ca. 1,5 uur. DKK 275 p.p.
  > Een dag op de ijskap wandelen met stijgijzer over het eeuwenoude gletsjerijs. Duur 8 uur. DKK 995 p.p.
  > Groenlandse IJskap, Point 660. Hier aan de rand van de IJskap kunt u ca. een uur rondwandelen. Duur 5 uur. DKK 625 p.p.
  > Boottocht door de fjord en wandeling op de toendra bij ’Tatsip Panersiivia’ waar wild en planten te vinden zijn. Duur 5 uur. DKK 1225 p.p.
  > Excursie met wandeling naar Garnet Rock, waar u met hamer en beitel op zoek gaat naar halfedelstenen. Duur 8 uur. DKK 595 p.p.

 • Kangerlussuaq - Maniitsoq

  Vandaag vliegt u in de middag van Kangerlussuaq naar Maniitsoq, een klein plaatsje aan de kust. Na het inchecken, kunt u het plaatsje en omgeving verkennen.
  Voor overnachting heeft u de keuze uit:
  Hotel Heilmann Lyberth
  Dit voormalige zeemanshuis van Maniitsoq is door de huidige eigenaren omgebouwd tot een gezellig familiehotel. De kamers zijn eenvoudig, maar netjes. Er zijn vier kamers met wastafel en gemeenschappelijke douche/toilet op de gang en zestien kamers met privé badkamer.
  Het hotel is centraal gelegen.
  Hotel Maniitsoq
  Het hotel is gelegen op de heuvel bij de haven. Het restaurant en de meeste kamers bieden uitzicht op de Apussuitgletsjer en de archipel van eilandjes, baaien en fjorden. De 21 kamers zijn voorzien van een luxe privé badkamer.

 • Maniitsoq

  U heeft drie volle dagen om deel te nemen aan optionele excursies of op eigen gelegenheid wandelen.
  > Er is een begeleide wandeling door de nederzetting waarbij u meer leert over de geschiedenis en de huidige samenleving.
  > Walvissafari, vanaf DKK 400 per persoon.
  > Boottocht om te vissen, vanaf DKK 400 per persoon.
  > Boottocht onder de middernachtzon, vanaf DKK 400 per persoon.
  Het landschap is werkelijk adembenemend. Steile bergen omsluiten de nauwe fjorden waarin de grote walvissen foerageren.

 • Maniitsoq - Nuuk

  U heeft vandaag nog gelegenheid een wandeling door Maniitsoq of in de directe omgeving te maken. Aan het einde van de avond (21.30u) wordt u op de kade verwacht om aan boord van de Sarfaq Ittuk te gaan. Deze veerboot neemt u mee naar Nuuk.

 • Maniitsoq - Nuuk

  Om 07.00u komt u aan in de haven van Nuuk. Ondanks dat het voor Groenland een echt grote stad is, is het voor Europesche begrippen een plattelandstadje. Na aankomst en inchecken, kunt u op verkenningstocht. Het cultuurhistorisch museum bij de haven absoluut een bezoek waard.
  Voor verblijf heeft u keuze uit:
  Hotel Hans Egede
  Hotel Hans Egede is een groot hotel met kamers in verschillende categorieën, van budget tot juniorsuites en suites. Het is centraal in de hoofdstad gelegen. Alle kamers zijn voorzien van een ruime badkamer. Vanuit het restaurant op de bovenverdieping heeft u uitzicht over het mooie landschap rondom de stad.
  Nuuk Seamen's Home
  Het Zeemanshuis is pas verbouwd en uitgebreid. Het heeft 41 kamers, waarvan er nu 37 voorzien zijn van een badkamer. De 18 nieuwste kamers bieden een mooi uitzicht over de haven. Het inpandige restaurant serveert maaltijden in cafetariastijl.
  Het zeemanshuis ligt dichtbij de haven.

 • Nuuk

  U heeft drie volle dagen om de stad en omgeving verder te verkennen. Bij de waterkant is de werkplaats van de lokale kajakclub, wellicht kunt u een blik naar binnen werpen en zien hoe men hier niet alleen de kajaks bouwt, maar zich ook oefent om de kajak in evenwicht te houden. Niet ver hier vandaan bevindt zich de brievenbus van Santa Claus.
  Verderop staat hoog op een heuvel een beeld van Hans Egede, de Deense zendeling die hier het christendom heeft gebracht. Naast de heuvel staat een heel mooi kerkje. In de omgeving van Nuuk kunt u wandelingen maken met prachtige vergezichten, langs glasheldere meren en met bloemrijke dalen.
  Gedurende juli en augustus foerageren ook hier de grote walvissen dicht onder de kust. Er worden in die tijd regelmatig walvissafari's aangeboden.
  Vanaf eind augustus kan hier bij heldere hemel al het eerste noorderlicht gezien worden!
  Optionele excursies:
  > Beklimming van de berg Ukkisissat met gids vanaf DKK 1.300 p.p.
  > Bergwandeling met gids vanaf DKK 1.250 p.p.
  > Begeleide stadswandeling vanaf DKK 400 p.p.
  > Boottocht door de Nuuk IJsfjord en de Narsap Sermia (gletsjer) vanaf DKK 1.100 p.p.
  > Boottocht naar Qoornoq, een kleine nederzetting vanaf DKK 1.350 p.p.
  > Stand-up paddleboarden tussen de ijsbergen (inclusief boottoransfer) vanaf DKK 2.950 p.p.
  > Helikoptervlucht boven Nuuk en omgeving vanaf DKK 2.495 p.p.
  > Noorderlichttocht met gids vanaf DKK 495 per persoon, met fotograaf vanaf DKK 895 p.p.

 • Nuuk - (Kangerlussuaq) - Kopenhagen of Reykjavík

  Op vrijdag vliegt u naar keuze via Kangerlussuaq terug naar Kopenhagen of direct naar Reykjavík waar u in beide gevallen in de avond aankomt.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 11 februari 2021
groenland-111
BELANGRIJK

Bekijk hier de recentste informatie over de Coronamaatregelen voor o.a. deze bestemming.

De prijzen zijn inclusief

 • Lijnvlucht Air Greenland Kopenhagen - Kangerlussuaq,
 • Lijnvlucht Air Greenland Kangerlussuaq - Maniitsoq,
 • Lijnvlucht Air Greenland Maniitsoq - Nuuk,
 • Lijnvluchten Air Greenland Nuuk - Kangerlussuaq - Kopenhagen of lijnvlucht Air Iceland Nuuk - Reykjavík,
 • Alle vluchten in de goedkoopste klasse met per persoon 1x20 kg ruimbagage en 1x handbagage,
 • 10 overnachtingen in gekozen accommodatietype op basis van logies/ontbijt, 
 • Veerboot Arctic Umiaq Line Maniitsoq - Nuuk in couchette, 2-pers. hut of 1-pers. hut op basis van logies,
 • Beluga informatieboekje.
 • Compensatie CO2-uitstoot.

De prijzen zijn exclusief

 • Reis van huis naar Kopenhagen en v.v. of terug vanaf Reykjavík,
 • Eventuele verhoging van toeslagen en/of belastingen,
 • Toeslag indien de goedkoopste klasse niet meer beschikbaar is,
 • Benodigde overnachting(en) in Kopenhagen c.q. Reykjavík,
 • Overige maaltijden en (fris)drankjes,
 • Excursies,
 • Verzekeringen,
 • Fooien & uitgaven van persoonlijke aard,
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon.
 • Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR) € 2,50 per boeking.
 • Reserveringskosten, (€ 25,00 per boeking).

Vertrek op een andere dag?

Wilt u op een andere dag vertrekken? Bel of mail ons met de gewenste datum, wij maken dan graag een aangepaste route voor u.

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten naar Kopenhagen en terug vanuit Kopenhagen of Reykjavík, benodigde overnachting(en) in Kopenhagen c.q. Reykjavík en eventuele verlenging in Kopenhagen, op Groenland of IJsland.
Stuur ons uw wensen, bel +31 10 295 0126 of stuur een bel-me-bericht. We maken graag een voorstel voor u.

Compensatie CO2-uitstoot
Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, koopt Beluga Adventures bomen voor het project Leembossen (Het Groene Woud) in Noord-Brabant en bomen voor het project De groene corridor van het Nevelwoud naar het Regenwoud in Costa Rica. Beide zijn projecten van Trees for All.

Terug naar boven