Ga naar inhoud

Expeditiecruise Highlights van de Noordwest-Passage

Bezoek de spectaculairste plekjes in het hoge noorden van Canada

:alttitle:

Expeditiecruise Highlights van de Noordwest-Passage

Wilt u zelf eens zien hoe het Arctische deel van Canada er uitziet, de verhalen horen van experts over de ontdekking van de noordwestelijke doorgang (Noordwest-Passage) en dieren zoals walrussen, ijsberen en misschien wel een glimp opvangen van de illustere Narwal? Ga dan nu mee aan boord van het zeer comfortabele expeditiecruiseschip Ultramarine. Om de omgeving optimaal te kunnen verkennen, is het schip uitgerust met veilige rubberboten en twee helikopters!

Als u deze reis kiest

 • Scheepsreis met expeditiesfeer op basis van volpension.
 • Inclusief regelmatig landexcursies en excursies per rubberboot.
 • Engelssprekende expeditieleiding.
 • Min. 75 / max 199 passagiers // internationaal gezelschap.
 • Verlenging in Canada is mogelijk.

Impressies

Draai het scherm voor een betere ervaring
 • Met de zodiac de ijsbergen bekijken.
  1/7

  Met de zodiac de ijsbergen bekijken.

 • Een van de graven van de Franklin Expeditie op Beechey,
  2/7

  Een van de graven van de Franklin Expeditie op Beechey,

 • Pakijs in de Lancaster Sound.
  3/7

  Pakijs in de Lancaster Sound.

 • Walrussen zijn op veel plaatsen te vinden in de Lancaster Sound.
  4/7

  Walrussen zijn op veel plaatsen te vinden in de Lancaster Sound.

 • Bij Ellesmere zijn grote gletsjers die dagelijks ijsbrokken zee in drijven.
  5/7

  Bij Ellesmere zijn grote gletsjers die dagelijks ijsbrokken zee in drijven.

 • Overblijfselen van North Humberland House op Beechey.
  6/7

  Overblijfselen van North Humberland House op Beechey.

 • Pond Inlet is bekend om de vele beeldend kunstenaars, op het vliegveld van Resolute worden werkstukken als souvenir in de winkel te koop aangeboden.
  7/7

  Pond Inlet is bekend om de vele beeldend kunstenaars, op het vliegveld van Resolute worden werkstukken als souvenir in de winkel te koop aangeboden.

Dag tot dag

BELANGRIJK

De uitvoerbaarheid van de beschreven route wordt mede bepaald door weersomstandigheden en de ijssituatie. De ijsstituatie varieert enorm: het ene jaar is het ijs al vroeg voldoende opengebroken om met gemak het programma te kunnen uitvoeren, terwijl in het andere jaar het ijs het hele seizoen bepaalde doorvaarten blijft blokkeren. In een dergelijk geval zal men een zo goed mogelijk alternatief programma aanbieden.

 • Toronto

  Na aankomst in Toronto op eigen gelegenheid naar het groepshotel dichtbij de luchthaven. Hier kunt u andere passagiers ontmoeten en ontvangt u informatie over de chartervluchten en de gang van zaken de volgende dag.
  Overnachting op basis van logies/ontbijt.

 • Toronto - Resolute Bay

  Vanaf het groepshotel worden alle passagiers naar het vliegveld gebracht vanwaar de chartervlucht vertrekt. Na aankomst in Resolute Bay heeft u nog enige tijd ter vrije besteding om deze noordelijke Inuitnederzetting te verkennen. Er is geen kade, daarom worden alle passagiers en hun bagage aan het einde van de middag met zodiacs aan boord gebracht. Na het inschepen vertrekt de Ultramarine voor het avontuur in de Canadese Arctis.

 • Zwerven door en in de omgeving van de Noordwest-Passage

  Het schip vaart de Lancaster Sound in. In deze voedselrijke wateren leven Narwallen, Beluga's, Zadelrobben en ijsberen. In Radstock Bay kan een wandeling over de toendra gemaakt worden. Wellicht ziet u Muskusossen en/of poolhazen. Dundas Harbour is een klein fjord, omringd door steile bergen, met restanten van een verlaten station van de Royal Canadian Mounted Police. Waarschijnlijk kan er een landing gemaakt worden op Beechey. Hier bevinden zich o.a. de graven van enkele leden van de Franklin Expeditie en de overblijfselen van een bevoorradingshut (Worthy House), destijds opgezet door een reddingsexpeditie op zoek naar overlevenden van de Franklin Expeditie. Tijdens
  Ten zuiden van de Lancaster Sound bevinden zich o.a. de eilanden Coburg en Prince Leopold die beide steile kliffen hebben waar nu de duizenden vogels aan het einde van hun broedseizoen zijn, zoals Zwarte zeekoeten, Kortsnavelzeekoeten en Drieteenmeeuwen. Vanwege de steile kliffen kan er hier alleen met zodiacs langs de indrukwekkende kliffen gevaren worden.
  Op het meer toegankelijke Sommerset ligt een verlaten station van de Hudsons Bay Company waar een wandeling over de toendra gemaakt kan worden. Er zullen nu nog nog enkele planten bloeien. Het eiland is niet alleen het tehuis van enkele kuddes muskusossen, maar er leven ook poolvossen en poolhazen.
  Tijdens de gehele reis kunnen er walrussen, Zadelrobben en ijsberen opduiken. En als u geluk heeft, ziet u misschien wel een Narwal of een groepje Beloega's!

 • Resolute Bay - Toronto

  Gedurende de nacht is het schip weer bij Resolute Bay aangekomen. Na het ontbijt zodiacs wordt iedereen met zodiacs naar de kant gebracht en met bussen naar het vliegveld gebracht wordt. Hier wacht het chartervliegtuig dat iedereen naar Toronto zal brengen. Daar aangekomen is er een groeptransfer naar het groepshotel (nabij de luchthaven) voor overnachting op basis van logies/ontbijt.

 • Toronto

  Na het ontbijt is deze reis ten einde.
  U kunt uw verblijf in Toronto of in andere delen van Canada verlengen of vandaag naar huis vliegen.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 14 maart 2023
canada-210
 • Reis van huis naar Toronto en v.v.

Polar Plunge

Inmiddels is het min of meer traditie geworden dat er tijdens een reis naar het Noordpoolgebied en naar Antarctica de mogelijkheid wordt geboden om deel te nemen aan een zogenaamde Polar Plunge. Onverschrokken passagiers kunnen hierbij een duik nemen in het polaire water. Een prestatie die met een certificaat en applaus van de overige passagiers wordt beloond.

Kajakprogramma

Tijdens de reizen kan er door max. ca. 15 passagiers deelgenomen worden aan kajaktochten. Hoe vaak er gekajakt kan worden, hangt van de ijs- en weersomstandigheden af, maar vier tot vijf keer is heel gebruikelijk.
Voor deelnemen aan het kajakken is enige ervaring en de beheersing van een aantal basistechnieken vereist. Deelname dient vooraf opgegeven te worden en is mogelijk tegen de genoemde meerprijs op de reizen met de Ultramarine.

Helikoptervlucht

Tijdens deze reis maakt u een helikoptervlucht over het poollandschap. Per keer neemt men 7-9 passagiers mee voor een vlucht van circa 10-15 minuten. In de prijs van de scheepspassage is één helikoptervlucht inclusief, indien de weersomstandigheden dit toelaten. Aan boord kan men tegen betaling eventueel helikoptervluchten bijboeken.

(Heli)-hiking

Als de weersomstandigheden het toelaten kan men wandelingen aanbieden in de afgelegen delen van Groenland en Canada. Per helikopter wordt de groep dan naar het beginpunt gebracht, vanwaar men de wandeling zal uitstippelen. Naast heli-hiking worden er natuurlijk ook andere wandelingen aangeboden, zodat ook bij mindere weersomstandigheden een activiteit wordt aangeboden. Tijdens de wandelingen kunt u kiezen tussen zware, middel- of kortere wandeling.
Deelname aan deze activiteit is inclusief.

Tundra to table

Op de toendra groeien kruiden die van oudsher door Inuit gebruikt worden bij het koken. Wilt u eens proeven? Meldt u dan aan voor deze excursie. U zult versteld staan van wat er op tafel komt en hoe het smaakt.

Eventuele brandstoftoeslag:

Indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, kan de rederij ertoe overgaan om een brandstoftoeslag op te leggen.

Benodigde vluchten en eventuele verlenging:

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten naar Toronto en v.v., overnachtingen, en eventuele verlenging in Canada. Stuur ons uw wensen, bel +31 10 295 0126 of stuur een bel-me-bericht voor overleg of een afspraak.
We maken graag een voorstel voor u.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en bomen voor het project “Herstel van de bossen op Borneo” het leefgebied van de Oerang-oetang.

Terug naar boven