Ga naar inhoud

Expeditiecruise rondom de St. Lawrencebaai

Bezoek de mooiste plekjes in één comfortabele reis.

:alttitle:

Expeditiecruise rondom de St. Lawrencebaai

De Saint Lawrence Bay wordt omringd door Newfounland, Nova Scotia, New Brunswick en Quebec. De kusten van deze gebieden zijn zeer rijk aan dieren zoals zeevogels en zeehonden. De Saint Lawrence Bay zelf is zeer voedselrijk hetgeen o.a. walvissen aantrekt. De grote rijkdom aan dieren, de zelden bezochte eilanden (Sable, Fundy Isles en Saint Pierre) en de zee boven de grote trog ten noorden van Nova Scotia zijn de elementen die deze reis tot een geweldig avontuur maken.
Is dit uw volgende reis?

De reis in het kort

De reis begint met een chartervlucht van St. John's op Newfoundland naar het Franse eiland Saint Pierre net ten zuiden van Newfoundland. Hier gaat u aan boord van de Ocean Endeavour voor een geweldig avontuur langs de kusten oen over de de Saint Lawrencebaai. Er worden historische plaatsjes zoals Louisbourg en Lunenburg bezocht, wandelingen gemaakt op Cape Breton, bij de beroemde Bay of Fundy, op Sable waar halfwilde paarden lopen en er wordt gevaren over de zeer voedselrijke wateren van o.a. The Gully Marine Protected Area waar walvissen, dolfijnen, zeehonden en zeevogels foerageren.
De reis eindigt weer in St. John's de hoofdstad van Newfoundland, vanwaar u huiswaarts kunt keren of uw reis verlengen in Canada.

Als u deze reis kiest

 • Scheepsreis op basis van volpension
 • Inclusief landexcursies en tochten per zodiac
 • Max. 198 passagiers // internationale gezelschap
 • Verlenging in Canada is mogelijk

Impressies

Draai het scherm voor een betere ervaring
 • Onderduikende Bultrug.
  1/15

  Onderduikende Bultrug.

 • Vesting van Louisbourg.
  2/15

  Vesting van Louisbourg.

 • Zeehonden rusten vaak op zandplaten.
  3/15

  Zeehonden rusten vaak op zandplaten.

 • Orchideeën bloeien in juni en juli.
  4/15

  Orchideeën bloeien in juni en juli.

 • Deze mooie blauwe lelie is vaak te vinden op wat vochtigere plaatsen.
  5/15

  Deze mooie blauwe lelie is vaak te vinden op wat vochtigere plaatsen.

 • Rode vossen kun je overal tegenkomen
  6/15

  Rode vossen kun je overal tegenkomen

 • Weidse uitzicht met zonsondergang.
  7/15

  Weidse uitzicht met zonsondergang.

 • Kenmerkende staart van een Bultrug.
  8/15

  Kenmerkende staart van een Bultrug.

 • Soms komen walvissen erg dichtbij. Bultrug.
  9/15

  Soms komen walvissen erg dichtbij. Bultrug.

 • De kenmerkende rotsen met bogen en grotten in de Bay of Fundy.
  10/15

  De kenmerkende rotsen met bogen en grotten in de Bay of Fundy.

 • Elanden blijven meestal in de beschutting van bossen.
  11/15

  Elanden blijven meestal in de beschutting van bossen.

 • Bij de zeekolonies vliegen papegaaiduikers en zeekoeten af en aan.
  12/15

  Bij de zeekolonies vliegen papegaaiduikers en zeekoeten af en aan.

 • Kolonie Zeekoeten.
  13/15

  Kolonie Zeekoeten.

 • Atlantische papegaaiduikers
  14/15

  Atlantische papegaaiduikers

 • Huizen langs de ingang naar de beschutte haven van St. John's Newfoundland.
  15/15

  Huizen langs de ingang naar de beschutte haven van St. John's Newfoundland.

Dag tot dag

 • St. John's

  Na het inschepen zal het schip tussen de hoge bergen door de beschutte haven van St. John's uitvaren. Een spectaculair gezicht!
  Op zee kunnen Bultruggen en ijsbergen te zien zijn!

 • Op zee

  Een dag vol spannend avontuur op zoek naar opduiken walvissen, uitkijken op het kustlandschap en ijsbergen die voor de kust ronddobberen.

 • Sable

  In het zuiden van de Saint Lawrencebaai ligt het eiland Sable. Het eiland vormt de rand van de Grand Banks, zandige ondiepten waarop honderden schepen aan de grond liepen en zijn vergaan. Door deze ondiepten behoort de zee hier tot de rijkste viswateren ter wereld. Niet alleen mensen profiteren van deze rijkdom, maar ook de zeevogels die dan ook massaal in de omgeving broeden.
  Het eiland is zo goed als onbewoond, er woont slechts een handjevol mensen, maar er leven wel halfwilde paarden. Alhoewel er meerdere theorieën over de herkomst van deze paarden de ronde doen, wordt er nu aangenomen dat de paarden in de 18e eeuw bewust naar het eiland gebracht zijn. Men gebruikte er af en toe enkele werkpaarden en later tot halverwege de vorige eeuw begon men ze te vangen waarna ze eindigden in blikken hondenvoer.
  Sinds 1960 zijn ze beschermd en lopen de paarden weer vrij rond op het eiland.

 • The Gully Marine Protected Area

  Vandaag is er grote kans dat een Blauwe vinvis opduikt! Het gebied dat vandaag bezocht wordt heet The Gully Marine Protective Area en omvat een enorme diepzeetrog met een diepte van meer dan 2,5 km. Langs de steile wanden groeit koudwater koraal, dat op sommige plaatsen meer dan 1000 jaar oud is!
  Door deze diepte vindt er ook weer opwelling van zeer voedselrijk water plaats en daar komen natuurlijk weer de walvissen, dolfijnen, zeehonden en zeevogels op af. met een beetje geluk gaat het een dag worden om nooit te vergeten.

 • Louisbourg (Nova Scotia)

  Louisbourg is een oude Franse haven - en vestingstad, die in 1713 gesticht werd. Het fort werd later gebouwd en was rond 1744 klaar, maar kon niet verhinderen dat de Britten de stad in 1745 veroverden. Na nog een aantal belegeringen over en weer werd de haven en de vesting in 1758 vernietigd.
  Halverwege de vorige eeuw werd begonnen aan de restauratie van de vestingstad. Het is nu een openluchtmuseum waar in de zomer gidsen in klederdracht het leven van weleer laten herleven.

 • Chéticamp, Cape Breton

  Bij Cape Breton op Nova Scotia ligt het vissersdorpje Chéticamp. De plaatsnaam is afgeleid van de naam die de lokale First Nation bewoners aan het gebied hebben gegeven. De bewoners van het dorpje zijn echter afstammelingen van Franse kolonisten. De dorp ligt aan de beroemde Cabot Trail en aan de toegang tot het Cape Breton Highlands NP. Als het weer mee werkt, kan hier een wandeling gemaakt worden door het prachtige natuurgebied met plateaus met uitzichtpunten en diepe kloven. Opvallende dieren zijn Amerikaanse zeearenden en elanden. In de bossen en op open plekken zorgen planten die in het voorjaar bloeien voor aangename verrassingen.

 • Zuidkust van Newfoundland

  Vandaag een dag op het water waar gezocht wordt naar walvissen, dolfijnen en zeehonden. Er kan van alles opduiken, dus wees alert!

 • Prince Edward

  De hoofdstad van het eiland Prince Edward is Charlottetown. Het is een charmant stadje waar in 1864 de plannen van meerdere Canadese provincies om zich los te maken van Engeland en een zelfstandige staat te vormen voor het eerst besproken worden.
  Voor geïnteresseerden zijn er enkele optionele excursies:
  > naar het eiland Lennox waar de gebruiken van de Mi’Kmaq First Nation door de 450 bewoners levend gehouden worden.
  > naar Green Gables, de boerderij waar het boek Anne of Green Gables zich afspeelt.

 • Saint Pierre

  Saint Pierre is een van de kleine Franse eilanden ten zuiden van Newfoundland. Al snel na de landing zult u zich in Frankrijk wanen. De eilanden St. Pierre en Miquelon zijn ontdekt tijdens een Portugese expeditie in 1520. Lange tijd werd er door Engeland en Frankrijk over het bezit van de eilanden gevochten, maar uiteindelijk werden ze in 1763 aan Frankrijk toegewezen.

 • St. John's

  Na een mooie reis vaart het schip de beschutte haven van St. John's binnen. Na het aanleggen wordt ontscheept en kunt u huiswaarts keren of uw reis verlengen in Canada.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 28 juli 2022
canada-224
 • Reis van huis naar St. John's en terug.
 • Overnachting op de heen- en eventueel terugweg.

Discovery Fund

De organisator van deze scheepsreis, Adventure Canada, draagt per passagier US$ 250 af aan het Discovery Fund waarmee diverse projecten ondersteunt worden.
In de afgelopen jaren heeft het Discovery Fund onder andere bijgedragen in:
Project North, Atlantic Whales, Unikkaussivut, National Inuit Youth Council, The Walrus Foundation, Students on Ice.

Eventuele brandstoftoeslag:

Mocht stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geven, dan behoudt de rederij zich het recht voor om een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten:

Indien gewenst, verzorgen wij de benodigde vluchten naar Saint John's NFL en terug, eventuele overnachtingen en evenals verlenging in Canada.
Interesse? Stuur ons een bericht, bel +31 10 295 0126 of stuur een bel-me-bericht voor overleg of een afspraak. We maken graag een voorstel voor u.

Loyaliteitsprogramma Adventure Canada:

Bent u al meer op reis geweest met Adventure Canada, dan gelden er vanaf de 3e reis aantrekkelijke loyaliteitsvoordelen. Als u een offerte aanvraagt of een boeking bij ons doet, laat dan altijd weten of dit voor u van toepassing is.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland en voor projecten in het buitenland. Op dit moment is dit het project in Madagaskar.

Terug naar boven