Ga naar inhoud

Expeditiecruise rondom de St. Lawrencebaai

Bezoek de mooiste plekjes in één comfortabele reis.

:alttitle:

Expeditiecruise rondom de St. Lawrencebaai

De Saint Lawrence Bay wordt omringd door Newfounland, Nova Scotia, New Brunswick en Quebec. De kusten van deze gebieden zijn zeer rijk aan dieren zoals zeevogels en zeehonden. De Saint Lawrence Bay zelf is zeer voedselrijk hetgeen o.a. walvissen aantrekt. De grote rijkdom aan dieren, de zelden bezochte eilanden (Sable, Fundy Isles en Saint Pierre) en de zee boven de grote trog ten noorden van Nova Scotia zijn de elementen die deze reis tot een geweldig avontuur maken.
Is dit uw volgende reis?

De reis in het kort

De reis begint in St. John's op Newfoundland. Hier gaat u aan boord van de Ocean Endeavour voor een geweldig avontuur langs de kusten van de Saint Lawrencebaai. Er worden historische plaatsjes zoals Charlottetown bezocht, wandelingen gemaakt op Cape Breton, bij de beroemde Bay of Fundy, op Sable waar half wilde paarden lopen en er wordt gevaren over de zeer voedselrijke wateren van o.a. The Gully Marine Protected Area waar walvissen, dolfijnen, zeehonden en zeevogels foerageren.
De scheepsreis eindigt in het Franstalige St. Pierre. Vanhier brengt een chartervliegtuig de passagiers naar St. John's, vanwaar u huiswaarts kunt keren of uw reis verlengen in Canada.

Als u deze reis kiest

 • Scheepsreis op basis van volpension
 • Inclusief landexcursies en tochten per zodiac
 • Max. 198 passagiers // internationale gezelschap
 • Verlenging in Canada is mogelijk

Impressies

 • Onderduikende Bultrug.
  1/14

  Onderduikende Bultrug.

 • Zeehonden rusten vaak op zandplaten.
  2/14

  Zeehonden rusten vaak op zandplaten.

 • Orchideeën bloeien in juni en juli.
  3/14

  Orchideeën bloeien in juni en juli.

 • Deze mooie blauwe lelie is vaak te vinden op wat vochtigere plaatsen.
  4/14

  Deze mooie blauwe lelie is vaak te vinden op wat vochtigere plaatsen.

 • Rode vossen kun je overal tegenkomen.
  5/14

  Rode vossen kun je overal tegenkomen.

 • Weidse uitzicht met zonsondergang.
  6/14

  Weidse uitzicht met zonsondergang.

 • Kenmerkende staart van een Bultrug.
  7/14

  Kenmerkende staart van een Bultrug.

 • Soms komen walvissen erg dichtbij. Bultrug.
  8/14

  Soms komen walvissen erg dichtbij. Bultrug.

 • De kenmerkende rotsen met bogen en grotten in de Bay of Fundy.
  9/14

  De kenmerkende rotsen met bogen en grotten in de Bay of Fundy.

 • Elanden blijven meestal in de beschutting van bossen.
  10/14

  Elanden blijven meestal in de beschutting van bossen.

 • Bij de zeekolonies vliegen papegaaiduikers en zeekoeten af en aan.
  11/14

  Bij de zeekolonies vliegen papegaaiduikers en zeekoeten af en aan.

 • Kolonie Zeekoeten.
  12/14

  Kolonie Zeekoeten.

 • Atlantische papegaaiduikers.
  13/14

  Atlantische papegaaiduikers.

 • Huizen langs de ingang naar de beschutte haven van St. John's Newfoundland.
  14/14

  Huizen langs de ingang naar de beschutte haven van St. John's Newfoundland.

Dag tot dag

 • St. John's

  Na het inschepen zal het schip tussen de hoge bergen door de beschutte haven van St. John's uitvaren. Een spectaculair gezicht!
  Op zee kunnen Bultruggen en ijsbergen te zien zijn!

 • Op zee

  Een dag vol spannend avontuur op zoek naar opduiken walvissen, uitkijken op het kustlandschap en ijsbergen die voor de kust ronddobberen.

 • Sable

  In het zuiden van de Saint Lawrencebaai ligt het eiland Sable. Het eiland vormt de rand van de Grand Banks, zandige ondiepten waarop honderden schepen aan de grond liepen en zijn vergaan. Door deze ondiepten behoort de zee hier tot de rijkste viswateren ter wereld. Niet alleen mensen profiteren van deze rijkdom, maar ook de zeevogels die dan ook massaal in de omgeving broeden.
  Het eiland is zo goed als onbewoond, er woont slechts een handjevol mensen, maar er leven wel half wilde paarden. Alhoewel er meerdere theorieën over de herkomst van deze paarden de ronde doen, wordt er nu aangenomen dat de paarden in de 18e eeuw bewust naar het eiland gebracht zijn. Men gebruikte er af en toe enkele werkpaarden en later tot halverwege de vorige eeuw begon men ze te vangen waarna ze eindigden in blikken hondenvoer.
  Sinds 1960 zijn ze beschermd en lopen de paarden weer vrij rond op het eiland.

 • The Gully Marine Protected Area

  Vandaag is er grote kans dat een Blauwe vinvis opduikt! Het gebied dat vandaag bezocht wordt heet "The Gully Marine Protective Area" en omvat een enorme diepzeetrog met een diepte van meer dan 2,5 km. Langs de steile wanden groeit koudwater koraal, dat op sommige plaatsen meer dan 1000 jaar oud is!
  Door deze diepte vindt er ook weer opwelling van zeer voedselrijk water plaats en daar komen natuurlijk weer de walvissen, dolfijnen, zeehonden en zeevogels op af. met een beetje geluk gaat het een dag worden om nooit te vergeten.

 • Cape Breton Island & Bird Island

  Vandaag staat in het teken van Cape Bretonom hier het unieke landschap en de lokale cultuur te ontdekken: een indrukwekkende kustlijn met dichte bossen en moerasland in het binnenland. Hier leven Elanden, Zwarte beren en Amerikaanse Zeearenden.

  Als het weer meewerkt, zal er 's middags een zodiactocht Bird Island gemaakt worden. Dit eiland is een belangrijke nestplaats voor zeevogels uit de omgeving, met o.a. de grootste kolonie aalscholvers van Canada. Verder broeden er Altantische papegaaiduikers, Zwarte zeekoeten en Drieteenmeeuwen.

 • Chéticamp

  Bij Cape Breton op Nova Scotia ligt het vissersdorpje Chéticamp. De plaatsnaam is afgeleid van de naam die de lokale First Nation bewoners aan het gebied hebben gegeven. De bewoners van het dorpje zijn echter afstammelingen van Franse kolonisten. De dorp ligt aan de beroemde Cabot Trail en aan de toegang tot het Cape Breton Highlands NP. Als het weer mee werkt, kan hier een wandeling gemaakt worden door het prachtige natuurgebied met plateaus met uitzichtpunten en diepe kloven. Opvallende dieren zijn Amerikaanse zeearenden en elanden. In de bossen en op open plekken zorgen planten die in het voorjaar bloeien voor aangename verrassingen.

 • Charlottetown

  De hoofdstad van het eiland Prince Edward is Charlottetown. Het is een charmant stadje dat vooral bekend is geworden om hier in 1864 de plannen gesmeed werden door meerdere Canadese provincies om zich los te maken van Engeland en een zelfstandige staat te vormen.
  Optionele excursie:
  > Naar het eiland Lennox waar u kennis kunt maken met de 450 inwoners die afstammen van de Mi’Kmaq First Nation en hun gebruiken en geschiedenis.

 • Îles de la Madeleine

  Een volle dag op Îles de la Madeleine. Ontdek de Acadiancultuur, keuken en taal. het eiland is onderdeel van Québec, maar ligt geografisch gezien dichter bij Nova Scotia en Prince Edward. De inwoners leven grotendeels van de vis- en kreeftenvangst, hetgeen te zien is aan de vele bootjes en kreeftenkratten op de kade en bij de huizen. Ook is er een standbeeld van de vissers.
  Opvallend zijn ook de roodstenen kliffen langs de kust.

 • Francois

  Francois is een klein, pittoresk vissersdorpje met kleurrijke gebouwen. Men neemt u mee op een wandeling naar een uitzichtpunt vanwaar uitzicht is over het landschap en het dorp. Na een dag vol avontuur is er in de gemeenschapszaal een gezamenlijk feestje met muziek, een hapje en een drankje.

 • Saint Pierre - St. John's

  Saint Pierre is een van de kleine Franse eilanden ten zuiden van Newfoundland. Al snel na de landing zult u zich in Frankrijk wanen. De eilanden St. Pierre en Miquelon zijn ontdekt tijdens een Portugese expeditie in 1520. Lange tijd werd er door Engeland en Frankrijk over het bezit van de eilanden gevochten, maar uiteindelijk werden ze in 1763 aan Frankrijk toegewezen.
  Dit eiland is het eindpunt van de scheepsreis. Vanaf Saint Pierre brengt een chartervliegtuig de passagers naar St. John's waarmee de reis eindigt.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 22 mei 2024
canada-251
 • Reis van huis naar St. John's en terug.
 • Overnachting op de heen- en eventueel terugweg.

Discovery Fund

De organisator van deze scheepsreis, Adventure Canada, draagt per passagier US$ 250 af aan het Discovery Fund waarmee diverse projecten ondersteunt worden.
In de afgelopen jaren heeft het Discovery Fund onder andere bijgedragen in:
Project North, Atlantic Whales, Unikkaussivut, National Inuit Youth Council, The Walrus Foundation, Students on Ice.

Eventuele brandstoftoeslag:

Mocht stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geven, dan behoudt de rederij zich het recht voor om een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten:

Indien gewenst, verzorgen wij de benodigde vluchten naar Saint John's NFL en terug, eventuele overnachtingen en evenals verlenging in Canada.
Interesse? Stuur ons een bericht, bel +31 10 295 0126 of stuur een bel-me-bericht voor overleg of een afspraak. We maken graag een voorstel voor u.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en voor projecten op Borneo, Madagaskar en in Zuid-Amerika waar ook bossen hersteld worden om het leefgebied van dieren zoals Orang-oetans en poema’s te verbeteren.
Lees hier meer over Trees for All en hun projecten.

Terug naar boven