Ga naar inhoud

Expeditiecruise Groenland, Labrador & Torngat Mountains NP en Newfoundland (nazomer)

Een prachtige reis vol natuur en cultuur

:alttitle:

Expeditiecruise Groenland, Labrador & Torngat Mountains NP en Newfoundland (nazomer)

West-Groenland is bekend om de enorme ijsbergen en de kleurrijke Inuitnederzettingen. Labrador heeft een ruige kustlijn. Hier en daar stranden en scheren, maar meestal steil oprijzende kliffen. Door het binnenland loopt slecht gedeeltelijk een enkele weg. Het noordelijke deel van Labrador kent zelfs helemaal geen wegen.
Een scheepsreis langs de kusten van West-Groenland, Labrador en Newfoundland biedt u de mogelijkheid om deze gebieden te verkennen.
Overal langs de kust zijn zeevogels, dolfijnen, walvissen en in het uiterste noorden zelfs ijsberen te zien. Pas in 2008 waren voor het eerst de Torngat Mountains in het noordelijkste puntje van Labrador te bezoeken. Een uniek gebied met verstilde natuur in een adembenemend landschap.

Als u deze reis kiest

 • Scheepsreis met expeditiesfeer op basis van volpension.
 • Inclusief regelmatig excursies aan land en excursies per zodiac (rubberboot).
 • Engelssprekende expeditieleiding.
 • Max. 198 passagiers // internationaal gezelschap.
 • Verlenging op Newfoundland, op Groenland en in Toronto is mogelijk.

Impressies

 • Voor de kust van Labrador drijven immense ijsbergen.
  1/19

  Voor de kust van Labrador drijven immense ijsbergen.

 • Kangaamiut.
  2/19

  Kangaamiut.

 • Visdroogrek in Kangaamiut.
  3/19

  Visdroogrek in Kangaamiut.

 • Evighedsfjord.
  4/19

  Evighedsfjord.

 • Overzicht over Nuuk.
  5/19

  Overzicht over Nuuk.

 • Labrador is voor geologen een eldorado.
  6/19

  Labrador is voor geologen een eldorado.

 • Vallei inde omgeving van Okak.
  7/19

  Vallei inde omgeving van Okak.

 • Mealy Mountains, Labrador.
  8/19

  Mealy Mountains, Labrador.

 • Zodiactocht in het Torngat Mountains NP.
  9/19

  Zodiactocht in het Torngat Mountains NP.

 • Onherbergzaam berglandschap van Torngat Mountains NP.
  10/19

  Onherbergzaam berglandschap van Torngat Mountains NP.

 • Hernhutterskerk in Hebron, Labrador.
  11/19

  Hernhutterskerk in Hebron, Labrador.

 • Breedbladig wilgenroosje aan het strand van Hopedale, Labrador.
  12/19

  Breedbladig wilgenroosje aan het strand van Hopedale, Labrador.

 • Kerk van Hopedale, Labrador.
  13/19

  Kerk van Hopedale, Labrador.

 • Demonstratie Inuitarts in Hopedale, Labrador.
  14/19

  Demonstratie Inuitarts in Hopedale, Labrador.

 • Replica van een Viking langhuis in L'Anse aux Meadows, Newfoundland.
  15/19

  Replica van een Viking langhuis in L'Anse aux Meadows, Newfoundland.

 • Interieur langhuis in L'Anse aux Meadows, Newfoundland.
  16/19

  Interieur langhuis in L'Anse aux Meadows, Newfoundland.

 • Zwarte beer in het Terra Nova NP.
  17/19

  Zwarte beer in het Terra Nova NP.

 • Signal Hill in St. John's Newfoundland.
  18/19

  Signal Hill in St. John's Newfoundland.

 • De haven van St. John's Newfoundland.
  19/19

  De haven van St. John's Newfoundland.

Dag tot dag

 • Toronto - Kangerlussuaq

  De reis begint met een chartervlucht van Toronto naar Kangerlussuaq. Bij aankomst wordt iedereen per bus naar de kleine haven gebracht. Hier ligt de Ocean Endeavour voor anker. Met zodiacs worden alle passagiers aan boord gebracht voor inscheping. Kort daarna vertrekt het schip richting zee. U heeft dus nog enkele uren om het indrukwekkende landschap rond de Kangerlussuaqfjord te zien. Bij helder weer zal de ondergaande zon het landschap in een warme oranjerode gloed zetten.

 • Evighedsfjord & Kangamiut

  Iets ten zuiden van het stadje Sisimiut ligt de Evighedsfjord. Een diepe fjord omringd door de hoogste bergen van West-Groenland. Op verschillende plaatsen reiken gletsjertongen tot aan het water. Een tocht langs deze fronten laat u zien hoe hoog het ijs zelfs boven water uitsteekt en hoe blauw het soms kan zijn.
  Op weg naar de hoofdstad Nuuk wordt er aangelegd bij het dorpje Kangamiut. Hier kunt kennismaken met de lokale bevolking, hun gebruiken en hoe ze omgaan met de snel veranderende wereld.

 • Nuuk

  Nuuk wordt ook wel de kleinste hoofdstad ter wereld genoemd. Maar het is wel een hoofstad met een mooi, oud centrum in een prachtige omgeving. Er is een stadswandeling, maar u kunt ook op eigen gelegenheid de stad verkennen. Het eenvoudige kerkje dateert uit 1849. Op de naastgelegen heuvel staat een standbeeld van Hans Egede, de Lutherse missionaris die hier begin 18e eeuw het Christendom bracht. Niet ver daar vandaan is het natuurhistorisch museum, dat u ook zeker moet bezoeken.
  In deze tijd van het jaar verzamelen Bultruggen langs de scherenkust om naar het warme zuiden te vertrekken. Hopelijk zullen er enkele in de omgeving van het schip opduiken.

 • Straat Davis

  Om van Groenland naar Canada te komen, moet Straat Davis overgestoken worden. IJsbergen vanuit de Diskobaai worden door de stroming in zuidelijke richting meegevoerd. U zult er zeker nog verschillende zien.
  Als de omstandigheden gunstig zijn, kan er met zodiacs of het schip langs het eiland Monument gevaren worden. Hier zijn vaak walrussen en ijsbergen te vinden.

 • Torngat Mountain NP

  Uit archeologische opgravingen is gebleken dat er bijna 7000 jaar geleden al Inuit in het noorden van Labrador en Nunavik leefden. Het gebied van de Torngat Mountains was en is nog steeds voor de Inuit een heilig gebied. De naam Torngat (Torngait) komt uit het Inuktitut en betekent "plaats van de geesten".
  Dit is niet zo verwonderlijk want het gebied met de indrukwekkende steile bergwanden die de smalle fjorden omgeven, zal ook op u een diepe indruk achterlaten. Er zijn prachtige geologische formaties te zien die tot de oudste der aarde behoren.

 • Hebron

  Iets ten zuiden van de Torngat Mountains ligt de verlaten plaats Hebron. Aan het begin van de 19e eeuw arriveerden missionarissen van de Moravische Broederschap of Hernhutters in Labrador om de Inuit het Christendom te brengen. Er werden een kerk, een huis voor de zendelingen en een opslag plaats gebouwd. Van 1837 tot 1959 woonden hier Inuit en de Moravische zendelingen. In 1959 werd de nederzetting op last van de overheid ontruimd en werden de Inuit verplaatst naar andere nederzettingen langs de kust van Labrador.
  De laatste jaren werkt een groep vrijwilligers aan de restauratie van de kerk. Het handwerk wordt met engelen geduld gedaan. Het omliggende landschap nodigt uit tot wandelen.

 • Nain

  Verder zuidwaarts langs de kust varend zullen er nog steeds ijsbergen voorbijdrijven. Grote walvissen op weg naar de warmere, zuidelijke wateren kunnen bij het schip opduiken.
  Nain is het administratieve centrum en noordelijkste gemeenschap van Labrador. Hier kunt u kennismaken met het wel en wee van zo'n gemeenschap. Een gids neemt u mee door het gehucht. U wordt daarna getrakteerd op een muzikale introductie in het leven van de Inuit.

 • Kust van Labrador

  De zuidelijke kust van Labrador bestaat meer uit scheren en de bergen worden lager. Er zijn verschillende nederzettingen, sommige verlaten andere nog volop actief. Ook zijn er prachtige toendra gebieden die nu in de mooiste herfstkleuren laten zien.
  Er zal zeker een wandeling gemaakt worden op een van de mooiste plekjes.

 • L'Anse aux Meadows

  Op de noordkust van het eiland Newfoundland ligt L'Anse aux Meadows. Vanuit Groenland is Leif de Gelukkige, de zoon van Erik de Rode de ontdekker van Groenland, zo'n 1000 jaar geleden naar het westen gevaren op zoek naar nieuw land. Hij noemde het nieuwe land Vinland. Uit opgeravingen blijkt dat Leif met een groep Noormannen hier geleefd hebben.
  U kunt hier rondwandelen door het openluchtmuseum en het nabij gelegen Norsted, waar nog meer replica huisjes en gebouwtjes uit de tijd van Noormannen. In deze tijd van het jaar zijn de struikjes langs overladen met bessen. Verschillende vogels zullen van deze overvloed profiteren.

 • Terra Nova NP

  Aan de oostkust van Newfoundland ligt een bosrijk gebied, het Terra Nova NP. Hier leven nog zwarte beren en broeden Amerikaanse zeearenden en Visarenden. Het is een geweldig gebied voor wandelingen en tochten langs de kust met zodiacs.

 • St. John's

  In de ochtend ligt de Ocean Endeavour aan de kade in St. John's Newfoundland. Na het ontbijt gaat u van boord, waarmee de reis eindigt.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 2 juli 2024
canada-250
 • Reis van huis naar Toronto of Kangerlussuaq en van St. John's naar huis.
 • Chartervlucht Toronto - Kangerlussuaq.

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederij Adventure Canada behoudt zich het recht voor om, indien stijging van brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging:

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten naar Toronto of Kangerlussuaq en vanaf St. John's NFL, evenals benodigde overnachtingen en eventuele verlengingen.
Heeft u wensen? Stuur ons een bericht, bel +31 10 295 0126 of stuur een bel-me-bericht voor overleg of een afspraak. We maken graag een voorstel voor u.

Discovery Fund

Deze reis gaat door het leefgebied van de Inuit. Vanwege de grote veranderingen die plaatsvinden in het leven en de leefomgeving van de kleine gemeenschappen hebben lokale en nationale organisaties projecten opgezet om deze gemeenschappen op allerlei wijze te helpen.
De organisator van deze scheepsreis, Adventure Canada, draagt per passagier US$ 250 af aan het Discovery Fund waarmee de projecten ondersteunt worden.
In de afgelopen jaren heeft het Discovery Fund onder andere bijgedragen in:
Project North, Torngat National Parks Clean Up Project, Atlantic Whales, Unikkaussivut, National Inuit Youth Council, The Walrus Foundation, Students on Ice.

Loyaliteitsprogramma Adventure Canada:

Bent u al meer op reis geweest met Adventure Canada, dan gelden er vanaf de 3e reis aantrekkelijke loyaliteitsvoordelen. Als u een offerte aanvraagt of een boeking bij ons doet, laat dan altijd weten of dit voor u van toepassing is.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en voor projecten op Borneo, Madagaskar en in Zuid-Amerika waar ook bossen hersteld worden om het leefgebied van dieren zoals Orang-oetans en poema’s te verbeteren.
Lees hier meer over Trees for All en hun projecten.

Terug naar boven