Ga naar inhoud

Stopover op Antarctica

Een unieke schakel tijdens een rondreis door Argentinië en Chili

:alttitle:

Stopover op Antarctica

U bent in Patagonië en wilt eens kort kennismaken met het mysterieuze witte continent. Dan vindt u onderstaand de ultieme oplossing. Van Argentinië via Antarctica naar Chili. Een ervaring die mogelijk smaakt naar meer.......

De reis in het kort

De reis begint in Ushuaia (Argentinië) waar u aan boord van de Ocean Nova of Magellan Explorer gaat. Langs het Beaglekanaal wordt Puerto Williams, de zuidelijkste nederzetting van Chili bezocht, en als het weer het toelaat wordt er een landing bij Kaap Hoorn gemaakt.
Daarna steekt het schip in twee dagen de Drake Passage over. Op de South Shetlandeilanden kunnen enkele landingen gemaakt worden om er pinguïnkolonies te bezoeken.
Op King George, een van de South Shetlandeilanden, nabij het Antarctisch Schiereiland, gaat u van boord. Na een bezoek aan de Chileense basis Frei, de Russische basis Bellinghausen en een wandeling in de omgeving volgt een chartervlucht naar Punta Arenas in Chili, voor een hotel vernachting waarmee deze reis eindigt.

Als u deze reis kiest

 • Korte kennismakingsreis Antarctica.
 • Combinatie varen en vliegen.
 • Engelssprekende expeditieleiding.
 • Max. 72 c.q. 100 passagiers // internationaal gezelschap.

Impressies

 • Klaar om aan boord te gaan. King George, basis Frei.
  1/15

  Klaar om aan boord te gaan. King George, basis Frei.

 • Ushuaia (Argentinië).
  2/15

  Ushuaia (Argentinië).

 • De Chileense basis Frei op King George.
  3/15

  De Chileense basis Frei op King George.

 • Overblijfselen van de walvisvaart op King George.
  4/15

  Overblijfselen van de walvisvaart op King George.

 • De zon gaat net niet onder.
  5/15

  De zon gaat net niet onder.

 • Zuidpooljagers op het strand.
  6/15

  Zuidpooljagers op het strand.

 • IJsbergen dobberen in de baai.
  7/15

  IJsbergen dobberen in de baai.

 • Zuidpoolkippen op de sneeuw.
  8/15

  Zuidpoolkippen op de sneeuw.

 • Ezelspinguïns.
  9/15

  Ezelspinguïns.

 • Grote ijsberg in de baai bij King George.
  10/15

  Grote ijsberg in de baai bij King George.

 • Zeeolifant luiert op het kiezelstrand van King George.
  11/15

  Zeeolifant luiert op het kiezelstrand van King George.

 • Mos groeit op de stenen van King George.
  12/15

  Mos groeit op de stenen van King George.

 • Het vliegtuig arriveert met de nieuwe passagiers.
  13/15

  Het vliegtuig arriveert met de nieuwe passagiers.

 • Afscheid van Antarctica, nog een laatste blik vanuit het vliegtuig.
  14/15

  Afscheid van Antarctica, nog een laatste blik vanuit het vliegtuig.

 • Markant gebouw in Punta Arenas (Chili).
  15/15

  Markant gebouw in Punta Arenas (Chili).

Dag tot dag

BELANGRIJK

Het hieronder beschreven dag-tot-dagprogramma is onder voorbehoud van weers- en ijsomstandigheden. Zo kan sterke wind een landing op Kaap Hoorn onmogelijk maken. Heftige wind en/of mist kan vertraging in de vlucht van King George naar Punta Arenas veroorzaken.

 • Ushuaia & Puerto Williams

  Halverwege de middag wordt u bij de kade verwacht om aan boord van de Magellan Explorer of Ocean Nova te gaan in Ushuaia (Argentinië). Na het inschepen zal het schip vertrekken richting Puerto Williams, dat op het Chileense eiland Navarino ligt. In Puerto Williams heeft u enige tijd om te wandelen door de Lengabossen voor het schip verder vaart naar Kaap Hoorn, waar in Nassaubaai voor de nacht voior anker zal worden gegaan.

 • Kaap Hoorn en de Drake Passage

  Als het licht wordt, heeft u met een beetje geluk een goed uitzicht op Kaap Hoorn. Als het weer meewerkt, kan er een landing gemaakt worden op deze fameuze rots, Kaap Hoorn. Hier is een Chileens station dat de zorg heeft over de vuurtoren op deze verraderlijke plek aan de kust.
  Daarna is het tijd om het ruime sop te kiezen en de Drake Passage over te steken naar de South Shetlandeilanden.

 • Drake Passage

  Gedurende de dag zult àllerlei zeevogels zoals albatrossen en Kaapse duiven rond het schip vliegen. Misschien duiken er dolfijnen of een walvis bij het schip op. Een dag om op de uitkijk te staan, een bezoek aan de brug te brengen en om te ontspannen. Het expeditieteam zal in de loop van de dag lezingen geven over allerlei onderwerpen, zoals over zeevogels en geschiedenis.

 • Drake Passage & South Shetlandeilanden

  Na het passeren van de Antarctische Convergentiezone (de plaats waar koud Antarctisch water en het warmere water vanuit het noorden elkaar ontmoeten) zullen er zeker ook Reuzenalbatrossen te zien zijn. Deze waarlijke zweefvliegkunstenaars zijn een genot om naar te kijken. Wellicht komen de eerste ijsbergen in zicht en niet veel later zullen de contouren van de South Shetlandeilanden aan de horizon zichtbaar worden.
  's Avonds kan dan de eerste landing gemaakt worden op een plaats met een pinguïnkolonie waar u deze dieren kunt gadeslaan met hun dagelijkse bezigheden.

 • King George & Punta Arenas

  De eindbestemming van deze reis is het eiland King George. In Fildesbaai gaat het schip voor anker en wordt u met de zodiacs naar land gebracht, waarna er enkele uren ter vrije besteding zijn om te wandelen naar en rond de Russische basis Bellinghausen en de Chileense basis Frei.
  Later in de middag vertrekt de chartervlucht vanaf de basis Frei. Na een vlucht van drie tot vier uur landt het vliegtuig op het vliegveld van Punta Arenas. Met bussen worden alle passagiers naar de stad gebracht, waar u incheckt in het groepshotel voor overnachting op basis van logies/ontbijt.
  De verdere middag en avond is ter vrije besteding. Diner op eigen gelegenheid.

 • Punta Arenas

  Na het ontbijt heeft u afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht, bus of transfer naar bijv. Torres del Paine nog wat tijd om Punta Arenas te verkennen.
  Als u per vliegtuig vertrekt, dan wordt u op een afgesproken tijd naar het vliegveld van Punta Arenas gebracht waarmee de reis eindigt.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 3 juli 2024
antarctica-210
 • Chartervlucht van King George naar Punta Arenas.
 • Reis van huis naar Ushuaia en vanaf Punta Arenas naar huis.
 • Benodigde overnachtingen en transfers op heen- en terugreis.

Eventuele brandstoftoeslag:

Voor deze reizen geldt dat de betreffende rederijen zich het recht voorbehouden om, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag te heffen.

Vluchten, overnachting(en) en/of verlenging

Dit arrangement is uitstekend te combineren met uw (individuele) reis door Zuid-Amerika. Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten en/of eventuele verlenging in Argentinië en/of Chili.
Wilt u meer weten? Stuur een bericht met uw vragen of wensen of bel ons op +31 10 295 0126. Liever gebeld worden? Vult u dan het bel-me-bericht in. Wij helpen u graag op weg.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en voor projecten op Borneo, Madagaskar en in Zuid-Amerika waar ook bossen hersteld worden om het leefgebied van dieren zoals Orang-oetans en poema’s te verbeteren.
Lees hier meer over Trees for All en hun projecten.

Terug naar boven