Ga naar inhoud

Expeditiecruise Antarctica, de zuidpoolcirkel voorbij??!

Spectaculaire landschappen, ijs en natuurlijk pinguïns, zeehonden en wellicht walvissen.

:alttitle:

Expeditiecruise Antarctica, de zuidpoolcirkel voorbij??!

Enkele schepen ondernemen een poging om de Zuidpoolcirkel te passeren. De ijscondities bepalen hoe zuidelijk de schepen daadwerkelijk kunnen komen. Het ene jaar haalt men met gemak Marguerite Bay, terwijl het volgende jaar Crystal Sound al geblokkeerd wordt door dik pakijs.
Om de kansen optimaal te benutten, zijn deze reizen enkele dagen langer dan de klassieke route. Hoe dicht of hoe open het pakijs ook is, het belooft in ieder geval een spectaculaire tocht te worden met veel ijs, ijsbergen en schitterende landschappen!
Tijdens vrijwel alle reizen kunt u een nachtje op Antarctica kamperen. Wie dit nog niet spannend genoeg vindt, kan er op verschillende reizen ook gekajakt worden. Voor echte die-hards wordt op enkele schepen de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan een snorkel- of duikprogramma.

De reis in het kort

Deze reizen beginnen in Ushuaia (Argentinië). Twee dagen zijn nodig om de Drake Passage over te steken voor de eerste landing gemaakt kan worden. Dit kan op een van de South Shetlandeilanden zijn, zoals Deception of Livingston. Daarna wordt in zuidelijke richting verder gevaren. Onderweg wordt regelmatig aan land gegaan op plaatsen waar pinguïnkolonies zijn. Bij de Argentine-archipel verandert het landschap zichtbaar: de bergen zijn hoger en steiler. In Crystal Sound passeert het schip de ZUIDPOOLCIRKEL.
Afhankelijk van de ijscondities kan nog verder zuidwaarts gevaren worden en kan er mogelijk een enkele Keizerspinguïn op het ijs gezien worden. Daarna zal de reis noordwaarts gaan door prachtige zeestraten waar ijsbergen voorbij drijven en walvissen opduiken. Ook nu weer worden er onderweg landingen gemaakt op diverse plaatsen, bijvoorbeeld bij de Oekraïnse basis Vernadsky, bij Port Lockroy of bij Neko Harbour. Maar er zijn ook minder bekende plaatsen die minstens zo interessant zijn.
En dan is het moment aangebroken dat er afscheid moet worden genomen van dit bijzondere continent. Tijdens de oversteek over de Drake Passage kunt u nagenieten van alle mooie momenten en misschien duikt er nog een walvis op in de nabijheid van het schip. In ieder geval zullen albatrossen het schip vergezellen, sommige zelfs tot Ushuaia. Op de laatste gaat u na het ontbijt in Ushuaia van boord.

Als u deze reis kiest

 • Scheepsreizen met expeditiesfeer op basis van volpension.
 • Inclusief regelmatig excursies aan land en cruises.
 • Optionele activiteiten zoals kajakken, kamperen, snorkelen en duiken.
 • Engelssprekende expeditieleiding.
 • Max. 74 - 199 passagiers // internationaal gezelschap.
 • Verlenging in Argentinië, Chili en op de Falklandeilanden is mogelijk.

Impressies

 • Landschap rond het Oekraïense station Vernadsky.
  1/18

  Landschap rond het Oekraïense station Vernadsky.

 • IJsbergen zijn hier in alle maten te vinden.
  2/18

  IJsbergen zijn hier in alle maten te vinden.

 • Pelsrob.
  3/18

  Pelsrob.

 • Ezelspinguïns.
  4/18

  Ezelspinguïns.

 • Zuidelijke grote jager.
  5/18

  Zuidelijke grote jager.

 • Bijna volgroeide Ezelspinguïnkuikens.
  6/18

  Bijna volgroeide Ezelspinguïnkuikens.

 • Ezelspinguïnkolonie op Cuverville.
  7/18

  Ezelspinguïnkolonie op Cuverville.

 • Onderduikende Bultrug.
  8/18

  Onderduikende Bultrug.

 • Zeeluipaard.
  9/18

  Zeeluipaard.

 • Zuidpoolkip.
  10/18

  Zuidpoolkip.

 • Het station Vernadskiy valt weg in het immense landschap.
  11/18

  Het station Vernadskiy valt weg in het immense landschap.

 • De olieopslagtank van Vernadsky.
  12/18

  De olieopslagtank van Vernadsky.

 • Zodiactocht langs het gletsjerfront in Paradise Bay.
  13/18

  Zodiactocht langs het gletsjerfront in Paradise Bay.

 • Zonsondergang zorgt voor prachtige verkleuring.
  14/18

  Zonsondergang zorgt voor prachtige verkleuring.

 • Orka's bij de Fisheilanden.
  15/18

  Orka's bij de Fisheilanden.

 • Ezelspinguïnkuikens op Pleneau.
  16/18

  Ezelspinguïnkuikens op Pleneau.

 • Adéliepinguïns op een van de Fisheilanden.
  17/18

  Adéliepinguïns op een van de Fisheilanden.

 • Zodiactocht tussen de ijsbergjes door.
  18/18

  Zodiactocht tussen de ijsbergjes door.

Dag tot dag

BELANGRIJK

Het beschreven programma is slechts een indicatie voor een reis van 11 nachten. Reizen die langer duren, hebben meer tijd te besteden bij het Antarctisch Schiereiland.
IJs en weer kunnen roet in het eten gooien waardoor uitgeweken moet worden naar andere plaatsen. Maar waar u ook aan land gaat, het is altijd even fascinerend!  

 • Ushuaia

  In de loop van de middag aan de kade van Ushuaia inschepen. Als iedereen aan boord is, zal het schip vertrekken. De eerste uren vaart u door het Beaglekanaal. Ruige bergen en bossen wisselen elkaar af. Regelmatig vliegen er onder andere Wenkbrauwalbatrossen rond het schip en zwemmen er groepen Magelhaenpinguïns voorbij. Laat in de avond wordt de Drake Passage bereikt.

 • Drake Passage

  U bent twee volle dagen op de Drake Passage. De beruchte golven zorgen voor de thermiek die albatrossen nodig hebben om te kunnen zweven. Ongeveer halverwege wordt de convergentiezone gepasseerd. Hier botst het koude, zeer voedselrijke water van Antarctica, op het warmere, voedselarmere water uit het noorden. Walvissen, dolfijnen en andere zeevogels komen af op de enorme voedselrijkdom. in dit gebied. Hier zult u de Reuzenalbatrossen in enorme cirkels, zonder een enkele vleugelslag, boven het water kunnen zien zweven. Tijd voor u om op een van de buitendekken of op de brug te staan.
  Ook zullen er lezingen gehouden worden over de meeste uiteenlopende onderwerpen.
  In de loop van de tweede dag zullen de eerste ijsbergen in zicht komen. De contouren van het landschap zullen later die dag zichtbaar worden.

 • Antarctische Schiereiland en de Zuidpoolcirkel

  Na de tweedaagse oversteek vanuit Ushuaia (Argentinië) over de Drake Passage zal de eerste landing op een van de South Shetlandeilanden zijn, zoals het vulkanische eiland Deception of Livingston (Hannah Point).
  Daarna gaat het schip gestaag zuidwaarts door schitterende zeestraten omgeven door onmetelijke sneeuw- en ijslandschappen. In de idyllische Paradise Bay kunt op u het vasteland van Antarctica aan land gaan. Hier kunt u een klim maken naar een van de bergtoppen met een adembenemend uitzicht over de baai met de omringende gletsjers. In de baai zelf zijn vaak Bultruggen te zien. Als dat gebeurt tijdens een zodiactocht, dan heeft u de ontmoeting van uw leven!
  Het Lemairekanaal nadert: zou de nauwe doorgang ijsvrij zijn?
  Aan de zuidzijde ligt Petermann. Een eiland met pinguïns, jagers, aalscholvers, zeeluipaarden en pelsrobben. De huidige hut is gebouwd in de omgeving van de plaats waar de overwinsteringshut van Jean-Baptiste Charcot uit 1909 heeft gestaan. In de rotsen van de natuurlijke baai zijn de letters PP (van zijn schip Pourquoi Pas?) te zien.
  De reis gaat verder zuidwaarts. Bij de Argentine-archipel zijn de veranderingen in het landschap duidelijk waar te nemen, de bergen worden hoger en steiler. Bij Crystal Sound bent u DE ZUIDPOOLCIRKEL VOORBIJ!!! Dit moet gevierd worden.
  Hoeveel verder zuidwaarts kan worden gevaren, is afhankelijk van de ijscondities. Indien mogelijk zal nog een landing op Detaille gemaakt worden. Op dit eiland is een verlaten station dat slechts drie jaar in gebruik is geweest.
  Daarna wordt de reis in noordelijke richting voortgezet. Langs het schiereiland kunnen dan nog enkele landingen gemaakt worden. Bijv. bij de Oekraïnse basis Vernadsky, bij Port Lockroy of bij Neko Harbour.
  Als laatste kan misschien bij de Melchiorarchipel nog een laatste zodiactocht gemaakt worden, waarna het onherroepelijke afscheid van dit adembenemende continent volgt.

 • Drake Passage

  Tijdens de oversteek zullen de ijsbergen verdwijnen, maar de Reuzenalbatrossen verschijnen weer, misschien komen wel enkele walvissen voorbij.
  Tijd om de mooie momenten langzaam te laten inzinken. Nog wat foto's uitwisselen en langzaam wennen aan het feit dat de reis bijna ten einde is.

  Weer twee volle dagen op zee. Tijdens de oversteek zullen de ijsbergen verdwijnen, maar de Reuzenalbatrossen en andere stormvogelachtigen verschijnen weer, misschien komen wel enkele walvissen voorbij.Het oversteken van de Drake Passage geeft u de tijd om alle belevenissen te laten bezinken. De expeditiestaf zal u weer onderhouden met lezingen.
  Aan het einde van de elfde dag zal het Zuid-Amerikaanse continent weer in zicht komen. Hier gaat het schip het Beaglekanaal in voor de laatste (rustige) nacht.

 • Ushuaia

  In de ochtend ligt het schip weer aan de kade in Ushuaia. Na het ontbijt gaat iedereen van boord.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 5 juli 2024
antarctica-230
 • Elmar Reishandboek Antarctica.
 • Reis van huis naar Ushuaia en vandaar terug naar huis.

Polar Plunge

Tijdens deze Antarctische reizen wordt de mogelijkheid geboden om een keer een sprong te wagen in het ijskoude polaire water. Deze zogenaamde Polar Plunge wordt beloond met applaus, een warm drankje en natuurlijk een certificaat.

Kajakprogramma

Tijdens de meeste reizen kunt u (tegen de genoemde meerprijs) deelnemen aan een kajakprogramma. Als de omstandigheden het toelaten, zullen de kajaks te water worden gelaten, als de andere passagiers aan land gaan of met een zodiac rondvaren. Enige ervaring is aan te bevelen. Er is beperkt plaats, dus vooraf boeken is zeker nodig.
Aan boord van de Ocean Albatros en Ocean Victory is het vooraf boeken van de kajakexcursie niet mogelijk. Wij kunnen u op de lijst met geïnteresseerde plaatsen. Aan boord wordt gekeken of dat men geschikt is. Ervaring is een verreiste.

Kamperen

Tijdens enkele reizen kunt u, als de omstandigheden het toelaten, een nachtje kamperen op Antarctica.
Aan boord van de Ocean Albatros en Ocean Victory is het vooraf boeken van het kamperen. Wij kunnen u op de lijst met geïnteresseerde plaatsen. Aan boord wordt gekeken wat de mogelijkheden zijn.

Peddelexcursie

Bent u geen fervente kajakker of wilt u een keer proberen op te kajakken? Dan wordt tijdens de reizen met de Ultramarine, Ocean Adventurer en de Seaventure de mogelijheid geboden om een keertje te peddelen. Vooraf boeken is nodig tegen de genoemde meerprijs.

Peddelsurfen

Tijdens de reis met de Ultramarine is er voor de ervaren surfer is er de mogelijkheid om tegen de genoemde meerprijs deel te nemen aan het peddelsurfprogramma.

Helikoptervlucht Ultramarine

Tijdens de reis met de Ultramarine maakt u een helikoptervlucht over het poollandschap. Per keer neemt men 7-9 passagiers mee voor een vlucht van circa 10-15 minuten. In de prijs van de scheepspassage zit 1 helikoptervlucht, indien de omstandigheden goed zijn. Aan boord kan men tegen betaling eventueel meer helikoptervluchten boeken.

(Heli)-hiking Ultramarine

Als de weersomstandigheden het toelaten kan men wandelingen aanbieden in de hogere delen van het Antarctisch Schiereiland. Per helikopter wordt de groep dan naar het beginpunt gebracht, vanwaar men de wandeling zal uitstippelen. Als u deze optionele excursie boekt gaat u 1x keer met de groep op pad. Aan boord kunt u, indien gewenst en mogelijk, tegen betaling meer helikopterexcursies maken.

Helikopterlanding Ultramarine

Tijdens deze reis is het ook mogelijk om een landing te maken op het ijs of berg met de helikopter. Waar er uiteindelijk een landing plaats zal vinden, is afhankelijk van de lokale condities. Als u deze optionele excursie boekt gaat u 1x keer met de groep op pad. Aan boord kunt u, indien gewenst en mogelijk, tegen betaling meer helikopterexcursies maken.

Activiteiten Ocean Endeavour

Naast het kajakprogramma en het nachtje kamperen, biedt de Ocean Endeavour ook nog de volgende activiteiten (tegen betaling): privé fotoworkshop, langere (sneeuwschoen)wandelingen en yogalessen.

Eventuele brandstoftoeslag:

Voor alle schepen geldt dat de rederijen zich het recht voorbehouden om een brandstoftoeslag te heffen, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft.

Benodigde vluchten, overnachting(en) en eventuele verlenging:

Indien gewenst, verzorgen we tevens de benodigde vluchten, overnachtingen op de heen- en terugreis en eventuele verlenging in Chili en/of Argentinië. Een combinatie met een verblijf op de Falklandeilanden is ook mogelijk.
Heeft u interesse? Stuur ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor meer informatie, overleg of het maken van een afspraak. Liever gebeld worden? Vult u dan het bel-me-bericht in. Wij bellen u dan op het gewenste tijdstip.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en voor projecten op Borneo, Madagaskar en in Zuid-Amerika waar ook bossen hersteld worden om het leefgebied van dieren zoals Orang-oetans en poema’s te verbeteren.
Lees hier meer over Trees for All en hun projecten.

Terug naar boven