Ga naar inhoud

Expeditiecruises Antarctica, zonder de Drake Passage

vliegen over de Drake Passage en varen bij Antarctica

:alttitle:

Expeditiecruises Antarctica, zonder de Drake Passage

U wilde altijd al naar het witte continent, maar de gedachte aan een mogelijke ruwe oversteek over de Drake Passage weerhield u ervan om deze reis te ondernemen. Daarom is deze combinatie, waarbij u vliegt naar het South Shetlandeiland King George, dichtbij Antarctica, en van daar, in rustig water, per schip naar Antarctica te varen. Wellicht is dit DE manier waarop u het aandurft om naar Antarctica af te reizen!

De reis in het kort

Na een hotelovernachting in Punta Arenas, vliegt u de volgende dag naar de basis Frei op King George. Hier lopen de eerste pinguïns en komt u al in Antarctische sfeer. Na inscheping per zodiac aan boord van expeditiecruiseschip Ocean Nova, World Explorer, Ocean Adventurer of Magellan Explorer gaat u op weg naar het volgende eiland of zal het al een bezoek aan het vasteland worden?
IJs, weer en IAATO-afspraken bepalen waar u precies naar toe gaat. Zeker is wel dat er altijd een adembenemend landschap is, intrigerende ijsbergen in feërieke blauwtinten voorbij drijven en er soms op spectaculaire wijze walvissen opduiken bij het schip. Aan land zijn het de pinguïns die uw aandacht opeisen. Is het niet een baltsend paartje, dan zijn het wel ruziënde buren, of een kuiken dat net uit het ei kruipt.
Op de laatste dag gaat u weer van boord bij de Chileense basis Frei, vanwaar u per chartervliegtuig terug naar Punta Arenas gaat.

Als u deze reis kiest

 • Scheepsreizen met expeditiesfeer op basis van volpension.
 • Geen angst voor de Drake Passage, want u vliegt er overheen!
 • Inclusief regelmatig (land)excursies en zodiacexcursies.
 • Optioneel: kajakken, peddelexcursie, peddelsurfen, snorkelen, sneeuwschoenwandelen.
 • Engelssprekende expeditieleiding.
 • Max. van 72 tot 198 passagiers // internationaal gezelschap.

Impressies

 • De Ocean Nova varend bij het Antarctisch Schiereiland.
  1/18

  De Ocean Nova varend bij het Antarctisch Schiereiland.

 • Aankomst per vliegtuig bij de basis Frei op King George.
  2/18

  Aankomst per vliegtuig bij de basis Frei op King George.

 • IJsbergen zijn er te kust en keur.
  3/18

  IJsbergen zijn er te kust en keur.

 • Ezelspinguïnkolonie bij Orne Harbour.
  4/18

  Ezelspinguïnkolonie bij Orne Harbour.

 • Paar Subantarctische jagers op Cuverville.
  5/18

  Paar Subantarctische jagers op Cuverville.

 • In het pakijs.
  6/18

  In het pakijs.

 • Soms zie je alleen de bergtoppen boven de mist bank uitkomen.
  7/18

  Soms zie je alleen de bergtoppen boven de mist bank uitkomen.

 • Lemairekanaal bij avondlicht.
  8/18

  Lemairekanaal bij avondlicht.

 • Orka's op patrouille.
  9/18

  Orka's op patrouille.

 • Korstmossen op Cuverville.
  10/18

  Korstmossen op Cuverville.

 • Adéliepinguïnkuikens op Aicho.
  11/18

  Adéliepinguïnkuikens op Aicho.

 • Intrigerend ijsbergje.
  12/18

  Intrigerend ijsbergje.

 • Bedelend Ezelspinguïnkuiken.
  13/18

  Bedelend Ezelspinguïnkuiken.

 • Zuidpoolkip bij de Chileense basis Videla Gonzales.
  14/18

  Zuidpoolkip bij de Chileense basis Videla Gonzales.

 • Spi-hoppend Bultrugkalf, moeder zwemt op de achtergrond.
  15/18

  Spi-hoppend Bultrugkalf, moeder zwemt op de achtergrond.

 • Ruig landschap Pleneau.
  16/18

  Ruig landschap Pleneau.

 • Krabbeneter op een ijsschots.
  17/18

  Krabbeneter op een ijsschots.

 • Adéliepinguïnkolonie op Petermann.
  18/18

  Adéliepinguïnkolonie op Petermann.

Dag tot dag

 • Punta Arenas (Chili)

  Aankomst in Punta Arenas (Chili). Transfer naar het groepshotel in het centrum van deze stad in het zuiden van Patagonië. In de middag is er een verplichte bijeenkomst waar u informatie krijgt over de transfers, de vluchten en de IAATO-regels. 's Avonds welkomstdiner.

 • Punta Arenas - King George

  Transfer naar het vliegveld van Punta Arenas. Vanhier vliegen alle passagiers in twee uur naar de Chileense basis Frei op het South Shetlandeiland King George. Per zodiac gaat u aan boord van het schip. Als iedereen aan boord is, vertrekt het schip voor het Antarctische avontuur.

 • Antarctica en South Shetlandeilanden

  Iedere dag zal nieuwe verrassingen brengen: er kunnen enorme ijsbergen voorbijdrijven, walvissen opduiken en er zullen landingen gemaakt worden op mooie plekjes waar meestal een pinguïnkolonie is. Tijdens de reis kunnen o.a. bezocht worden:

  Ook het vulkanische eiland Deception behoort tot de South Shetlandeilanden. Doordat er in het verre verleden tijdens een uitbarsting een deel van de kraterwand weggeslagen is, is er een doorgang naar open zee ontstaan. In het beschutte water in de krater vonden walvisvaarders in de vorige eeuw een veilige haven. Daardoor ontstond de naam Whalers Bay. Hier gaat nu ook het schip voor anker en kunnen de passagiers wandelen over het strand. Veelal wordt de mogelijkheid geboden om even te badderen in het warme water dat ontstaat als je een kuil in het zand graaft waarin zeewater opwarmt door nog wat geothermische activiteit in de onderlaag.

  Paradise Bay is een idyllische baai omgeven door hoge bergen waartussen gletsjers langzaam voortglijden en afbrokkelen in zee. Vaak worden hier Bultruggen gezien. Als er niet teveel sneeuw ligt, kan er naar een van de bergtoppen gelopen worden voor een geweldig uitzicht over de baai.
  Kleine onderzoeksstations w.o. het Gonzalez Videla Station. Het huidige onderzoeksstation op Port Lockroy is een overblijfsel uit de Tweede Wereldoorlog. De Falkland Islands Dependencies Survey bouwde dit station in 1943 tbv operatie “Tabarin”. Nu maakt het station deel uit van de UK Antarctic Heritage Trust en is als zodanig weer in originele staat teruggebracht. Het is nu een museum en postkantoor.

  Als het lukt om het spectaculaire Lemairekanaal door te varen, kan Pleneau en/of Petermann bezocht worden. Op beide eilanden broeden Adéliepinguïns.
  Weer in noordelijke richting zal er zeker door het Neumayerkanaal gevaren worden, een tocht door indrukwekkend landschap. Afkalvende gletsjerfronten, ijsbergen, grote groepen zwemmende pinguïns, luierende Krabbeneters op pakijs, walvissen enz. zullen steeds weer uw aandacht vragen.

  Als de doorgang naar de Weddellzee te bevaren is, kan een poging ondernomen worden om het eiland Paulet te bereiken. De doorgang heet Antarctic Sound, maar heeft de bijnaam Iceberg Alley, vanwege de vele enorme ijsbergen die hier vanuit de Weddellzee wegdrijven.

 • King George - Punta Arenas

  Ontschepen bij de basis Frei op Kind George en per chartervlucht terug naar Punta Arenas. Vanaf het vliegveld worden alle passagiers naar het groepshotel in Punta Arenas gebracht voor overnachting op basis van logies/ontbijt. Afhankelijk van de tijd van aankomst heeft u gelegenheid om op eigen gelegenheid te dineren in een van de restaurants in het stadje.

 • Naar huis of verder reizen door Zuid-Amerika

  Vanhier kunt u terugvliegen naar Santiago en vandaar verder naar huis of uw reis te verlengen in het Patagonië (bijv. Torres del Paine of bij de Perito Moreno) of in het noorden van Argentinië of Chili.

BELANGRIJK

De beschreven route bij Antarctica is een voorbeeld. Er zijn veel landingsplaatsen mogelijk, bovendien kunnen ijssituaties en weersomstandigheden afwijkingen noodzakelijk of wenselijk maken.
Voor de vluchten geldt dat de weersomstandigheden het onmogelijk maken om te kunnen vertrekken of te landen op Antarctica. Voor dergelijke vertragingen is een noodplan opgezet, zoals excursies vanuit Punta Arenas in afwachting van de mogelijkheid om wel te vertrekken. Als u een offerte aanvraagt, wordt u hierover uitgebreid geïnformeerd. 

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 4 juli 2024
antarctica-211
 • Hotelovernachting in Punta Arenas op dag 01, op basis van logies/ontbijt en welkomstdiner.
 • Groepstransfer van het hotel naar het vliegveld van Punta Arenas.
 • Chartervlucht Punta Arenas - basis Frei (King George Island) en v.v.
 • Groepstransfer van het vliegveld in Punta Arenas naar het groepshotel.
 • Hotelovernachting na de scheepsreis in Punta Arenas op basis van logies/ontbijt.
 • Elmar Reishandboek Antarctica.
 • Reis van huis naar Punta Arenas en terug.

Kajakken, sneeuwschoenwandelen, peddelexcursie, peddelsurfen, snorkelen en fotografieworkshop

Tijdens alle reizen wordt de mogelijkheid geboden om tegen meerprijs te kajakken bij Antarctica. Als u reist met de Ocean Adventurer of de World Explorer dan kunt u een keertje het water op tijdens een peddelexcursie, waarbij u op een zeer stabiele kajak een tocht kan maken. Voor de ervaren surfer is er de mogelijkheid tijdens de reis met World Explorer om te peddelsurfen.
Tijdens de reizen met de Ocean Nova en de Magellan Explorer wordt de mogelijkheid geboden om tegen een meerprijs een sneeuwschoenwandeling te maken.
Voor wie meer uit zijn foto's wil halen, wordt gratis de mogelijkheid geboden om tijdens de reizen met de Ocean Adventurer en de World Explorer een fotografieworkshop te volgen.

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederijen behouden zich het recht voor om, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, overnachting(en) en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook graag de benodigde vluchten naar Punta Arenas en v.v., evenals de mogelijk benodigde extra overnachtingen.
Wilt u uw reis naar Antarctica combineren met een verblijf in Chili, Argentinië of op de Falklandeilanden? Kijk verder op onze site voor ideeën, stuur ons uw wensenlijstje of bel met +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak. Liever gebeld worden? Vult u dan het bel-me-bericht in. Wij bellen u dan op het gewenste tijdstip.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en voor projecten op Borneo, Madagaskar en in Zuid-Amerika waar ook bossen hersteld worden om het leefgebied van dieren zoals Orang-oetans en poema’s te verbeteren.
Lees hier meer over Trees for All en hun projecten.

Terug naar boven