Ga naar inhoud

Expeditiecruises Antarctica, de klassieke route (schepen tot 140 passagiers)

avontuurlijke scheepsreizen naar het Witte Continent

:alttitle:

Expeditiecruises Antarctica, de klassieke route (schepen tot 140 passagiers)

Het Antarctisch Schiereiland is het makkelijkst te bereiken deel van Antarctica. Iedere Antarctische zomer (onze winter) vertrekken er wekelijks schepen richting dit witte continent. Het schiereiland met de omliggende eilanden vormen een prachtige gebied om te verkennen per schip. Indrukwekkende vaarwegen zoals Straat Gerlache en het, door steile wanden omsloten, Lemairekanaal en bezoeken aan de verschillende eilanden maken deel uit van deze expeditiecruises.
Op de eilanden broeden Adélie-, Ezels- en Kinbandpinguïns. Zuidpoolkippen en Zuidpooljagers zijn aan de randen van pinguïnkolonies te vinden. Op de stranden luieren pelsrobben en Weddellzeehonden. Op en tussen de rotsen zijn mossen en hier en daar is er zelfs een polletje gras te vinden.
Uit de tijd van vroege expedities zijn overblijfselen van overwinteringshutten, graven of alleen maar een gravering in de rotsen terug te vinden. De walvisvaart heeft meer achtergelaten. Vooral op het vulkanische eiland Deception zijn nog veel restanten van de fabriek te zien.
Tijdens iedere reis zal een aantal eilanden bezocht worden en u zal een poging gedaan worden om een bezoek aan het vasteland te brengen, zodat u echt op het continent Antarctica bent geweest.
De scheepsreizen beginnen en eindigen in Ushuaia (Argentinië).

Als u deze reis kiest

 • Korte scheepsreizen met expeditiesfeer op basis van volpension.
 • Inclusief regelmatig landexcursies en excursies per zodiac.
 • Optionele activiteiten: nachtje kamperen, kajakken, sneeuwschoenwandelen, duiken, snorkelen, fotoworkshop
 • Engelssprekende expeditieleiding.
 • Max. 90 - 139 passagiers // internationaal gezelschap.
 • Verlenging in Argentinië, Chili en op de Falklandeilanden is mogelijk.

Impressies

 • Half Moon is een van de South Shetlandeilanden.
  1/16

  Half Moon is een van de South Shetlandeilanden.

 • Kindbandpinguïns.
  2/16

  Kindbandpinguïns.

 • Zuidpoolkip.
  3/16

  Zuidpoolkip.

 • Baai vol met ijs bij Jougla Point.
  4/16

  Baai vol met ijs bij Jougla Point.

 • Keizersaalscholvers op Petermann.
  5/16

  Keizersaalscholvers op Petermann.

 • Een zeer zonnige dag in het voorjaar op Petermann,
  6/16

  Een zeer zonnige dag in het voorjaar op Petermann,

 • Antarctische jagers
  7/16

  Antarctische jagers

 • Overal bij het Antarctisch Schiereiland dobberen mooi gevormde ijsbergen rond.
  8/16

  Overal bij het Antarctisch Schiereiland dobberen mooi gevormde ijsbergen rond.

 • Met de zodiac tussen het ijs.
  9/16

  Met de zodiac tussen het ijs.

 • Krabbeneter op een ijsschots.
  10/16

  Krabbeneter op een ijsschots.

 • Het Oekraïense station Vernadski na een sneeuwbui.
  11/16

  Het Oekraïense station Vernadski na een sneeuwbui.

 • Groep Ezelspinguïns.
  12/16

  Groep Ezelspinguïns.

 • Zodiactocht langs de gletsjers en tussen de ijsbergen.
  13/16

  Zodiactocht langs de gletsjers en tussen de ijsbergen.

 • Zeeolifanten liggen meestal in groepen bij elkaar.
  14/16

  Zeeolifanten liggen meestal in groepen bij elkaar.

 • Ezelspinguïns poetsen hun veren nu ze weer aan land zijn.
  15/16

  Ezelspinguïns poetsen hun veren nu ze weer aan land zijn.

 • Een mooie weerspiegeling in Straat Gerlache.
  16/16

  Een mooie weerspiegeling in Straat Gerlache.

Dag tot dag

BELANGRIJK

De beschreven dag-tot-dagprogramma is slechts een voorbeeld van een mogelijke route. Welke eilanden van de South Shetlandeilanden en bij Antarctica en mogelijk zelfs in de Weddellzee werkelijk worden aangedaan, is afhankelijk ijsgang, weers- en lokale omstandigheden en IAATO-afspraken.
Het aantal nachten aan boord varieert van 09 tot 12, hierdoor varieert ook het aantal dagen dat bij Antarctica kan worden doorgebracht.

 • Ushuaia

  In de loop van de middag wordt aan de kade van Ushuaia aan boord gegaan. Als iedereen aan boord is, zal het schip vertrekken. De eerstkomende uren bepalen de oevers van het Beaglekanaal het uitzicht. Ruige bergen en bossen wisselen elkaar af. Regelmatig zwemmen er groepen Magelhaenpinguïns voorbij en vliegen er Wenkbrauwalbatrossen rond het schip. Laat in de avond wordt de Drake Passage bereikt.

 • Drake Passage

  Wanneer u 's morgens wakker wordt, bevindt u zich op de Drake Passage. Afhankelijk van weer en wind wordt in twee dagen de Drake Passage overgestoken.
  Onderweg zullen albatrossen en andere stormvogels rond het schip te zien zijn. Soms passeren walvissen of dolfijnen en na enige tijd komen de eerste ijsbergen in zicht. IJsbergen in steeds weer nieuwe vormen en kleuren, u blijft kijken! Aan het einde van de derde dag komen de eerste eilanden in zicht. Als het weer het toelaat, zal 's avonds nog een landing gemaakt worden kunnen worden.

 • Antarctisch Schiereiland

  Tijdens deze reizen zullen, als het weer en de ijscondities het toelaten, gemiddeld twee landingen per dag gemaakt worden.
  De volgende dagen zullen bestaan uit het varen door indrukwekkende weidse landschappen en het aan land gaan op eilanden als Cuverville, Half Moon en Rongé met voornamelijk Ezels- en Kinbandpinguïns. Het vulkanische eiland Deception is landschappelijk erg mooi. U kunt hier een bad nemen in het warme water. Er is een Kaapse duivenkolonie en een Kinbandpinguïnkolonie bij Bailey Head.Op het strand staan roestige tanks en een vervallen station uit de tijd van de walvisvaart. De Britse hangar stamt uit de Tweede Wereldoorlog.
  Verder naar het zuiden ligt Paradise Bay. Een idyllische baai omringd door traag stromende gletsjers, waar vaak walvissen gezien worden. Dit is ook een van de plaatsen waar u voet op het vasteland van Antarctica kunt zetten.
  Nog verder zuidwaarts hopen we door het spectaculaire Lemairekanaal naar Petermann te kunnen varen. Bij Charcot Point heeft de overwinteringshut van Jean-Baptiste Charcot gestaan, die hier in 1909 strandde met zijn schip Pourqoui-Pas?.
  Als zuidelijkste punt wordt soms het Oekraïense station Vernadskiy aangedaan.

  Weer in noordelijke richting ligt Port Lockroy waar een Brits onderzoeksstation en museum (dat tevens dienst doet als postkantoor) te bezoeken zijn. Er leven Ezelspinguïns, aalscholvers en Zuidpoolkippen. Op het eiland ligt tevens een compleet walvisskelet. Al cruisend door de Gerlachestraat trekken de fascinerenste landschappen aan u voorbij. Een landing op Livingston bij Hannah Point (toegestaan vanaf half januari), geeft u de mogelijkheid om Zeeolifanten, Reuzenstormvogels en een enkel paartje Macaronipinguïns te zien. De Melchiorarchipel is een verzameling kleine eilanden die grotendeels bedekt zijn met sneeuw en ijs. Pelsrobben komen hier regelmatig voor en het is tevens een goede plaats om walvissen te zien. Indien de Weddellzee bevaarbaar is, kan er gekozen worden om Devil of Paulet te bezoeken. Het is een gebied waar immense tafelijsbergen ronddrijven.

 • Drake Passage

  Weer twee volle dagen op zee. Het oversteken van de Drake Passage geeft u de tijd om alle belevenissen te laten bezinken. Buiten kunt u nog steeds van alles zien: albatrossen en andere stormvogelachigen, de laatste ijsbergen en misschien nog walvissen of dolfijnen. Daarnaast zal de expeditiestaf u onderhouden met lezingen.
  Aan het einde van de negende dag zal het Zuid-Amerikaanse continent weer in zicht komen. Hier gaat het schip het Beaglekanaal in voor de laatste (rustige) nacht.

 • Ushuaia

  In de ochtend ligt het schip weer aan de kade in Ushuaia. Na het ontbijt gaat iedereen van boord.

Is de eerste nacht aan boord of een hotelovernachting?

In bovenstaand programma is alleen de scheepsreis beschreven. Er zijn reizen waarbij een hotelovernachting voorafgaand aan de scheepsreis in de prijs van de scheepsreis is inbegrepen. Dan is deze nacht de eerste nacht van de reis. U ziet dit als u bij een vertrek op bekijken klikt, dan staat dit bovenaan vermeld. 
 

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 5 juni 2024
antarctica-221
 • Elmar Reishandboek Antarctica.
 • Reis van huis naar Ushuaia en v.v.
 • Benodigde overnachting op heen- en of terugreis.

Polar Plunge

Tijdens deze Antarctische reizen wordt de mogelijkheid geboden om een keer een sprong te wagen in het ijskoude polaire water. Deze zogenaamde Polar Plunge wordt beloond met applaus, een warm drankje en natuurlijk een certificaat.

Kajakprogramma

Tijdens veel reizen kunt u (tegen de genoemde meerprijs) deelnemen aan een kajakprogramma. Als de omstandigheden het toelaten, zullen de kajaks te water worden gelaten, als de andere passagiers aan land gaan of met een zodiac rondvaren. Voor deelname is enige ervaring is aan te bevelen. Er is beperkt plaats, dus vooraf boeken is zeker nodig.

Peddelexcursie

Tijdens reizen met de Ocean Adventurer wordt er (tegen meerprijs) een peddelexcursie aangeboden. Hiermee kunt u een keertje ervaren hoe het is om zo dicht op het water in alle stilte te peddelen. De tocht wordt gemaakt met een stabiele opblaaskajak. Ook hiervoor is beperkt plaats, dus vooraf boeken is aanbevolen.

Kamperen

Tijdens de meeste reizen kunt u (tegen de genoemde meerprijs), als de omstandigheden het toelaten, een nacht kamperen op Antarctica.

Snorkelprogramma

Tijdens enkele reizen met de Sylvia Earle is het mogelijk om tegen de genoemde meerprijs deel te nemen aan een snorkelprogramma.
Als u interesse heeft, sturen wij u graag verdere informatie.

Sneeuwschoenwandelen

Tijdens de meeste reizen in de eerste helft van het seizoen worden wandelingen op sneeuwschoenen aangeboden. Sommige rederijen doen dit gratis, bij andere rederijen moet er voor betaald worden.

Duikprogramma

Tijdens enkele reizen aan boord van de Ortelius en de Sylvia Earl kunnen ervaren droogpakduikers met minimaal 30 gelogde droogpakduiken, tegen de vermelde prijs deelnemen aan het duikprogramma. Er is plaats voor maximaal 24 deelnemers. Uitrusting, behalve duikflessen, moet zelf meegenomen worden.
Uitgebreide informatie wordt op verzoek toegezonden.

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederijen behouden zich het recht voor om, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, overnachting(en) en eventuele verlenging:

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten, eventueel benodigde overnachting(en) op heen en/of terugweg en evenals gewenste verlenging in Argentinië en/of Chili. Laat u inspireren door de informatie over beide landen op onze site.
Stuur ons een bericht met uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak op ons kantoor. Liever gebeld worden? Vult u dan het bel-me-bericht in. Wij bellen u dan op het door u gewenste tijdstip.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en voor projecten op Borneo, Madagaskar en in Zuid-Amerika waar ook bossen hersteld worden om het leefgebied van dieren zoals Orang-oetans en poema’s te verbeteren.
Lees hier meer over Trees for All en hun projecten.

Terug naar boven