Ga naar inhoud

Coronavoucher

Coronavoucher van SGR en Beluga Adventures

U heeft wellicht gehoord en gelezen over het Coronavoucher van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Beluga Adventures is lid van de SGR (nr. 2596). Als uw reis i.v.m. COVID-19 maatregelen is geannuleerd en u besloten heeft om de reis niet naar een later tijdstip te verplaatsen, dan ontvangt u van ons een voucher voor de betaling(en) die u op dit moment aan Beluga Adventures heeft gedaan. U kunt dan op een later tijdstip alsnog besluiten om een nieuwe reis te boeken en het op het voucher vermelde bedrag hiervoor gebruiken.

Wij vinden het zeer spijtig voor u dat de geplande reis niet kan doorgaan. Want u had deze periode vast anders voorgesteld: vol met voorpret en een mooie reis.

Logo SGR

Het voucher in het kort

Het voucher heeft de waarde van de door u aan Beluga Adventures gedane betaling(en). U kunt het voucher verzilveren bij het boeken van een toekomstige reis. Zo kan de voorpret opnieuw beginnen. Het voucher heeft een geldigheid van maximaal 1 jaar na de vermelde uitgiftedatum. Dat betekent dat binnen één jaar de nieuwe reis geboekt moet zijn en u daarmee het voucher verzilvert.
Gedurende de geldigheid van het Corona-voucher is de SGR-dekking van toepassing. Dit is belangrijk omdat daarmee het door u betaalde bedrag veiliggesteld is door de SGR, mochten wij in financiële problemen komen.

Voorwaarden SGR Corona-voucher

  • Het voucher heeft een geldigheidsduur van één jaar na de uitgiftedatum. De uitgiftedatum staat op het voucher.
  • De waarde van het voucher is gelijk aan het door u betaalde bedrag op het moment van annuleren. De waarde staat op het voucher vermeld.
  • Als uw oorspronkelijke boeking ook vluchten omvatte, dan kan er bij uw nieuwe reis alleen bij dezelfde luchtvaartmaatschappij geboekt worden als waarbij de vluchten oorspronkelijk geboekt waren. Bovendien moet het om dezelfde reizigers gaan als in de oorspronkelijke boeking.
  • Het voucher kan niet worden gebruikt voor losse reisonderdelen, zoals uitsluitend vliegtickets of een hotelovernachting.
  • Het voucher staat op naam van de hoofdboeker van de geannuleerde reis en is niet overdraagbaar.
  • Het voucher is alleen inwisselbaar bij Beluga Adventures.
  • Als uw nieuwe reis duurder is dan de oorspronkelijke reis, dan is de meerprijs voor uw rekening.
  • Op dit voucher is de garantieregeling van SGR van toepassing conform het bestuursbesluit van 16 maart 2020.

Beluga Adventures behoudt zich het recht voor, zonder voorafgaande kennisgeving, op elk moment wijzigingen en correcties in bovenstaande voorwaarden aan te brengen indien de situatie daar om vraagt.

Afwijkende voorwaarden luchtvaartmaatschappijen

Helaas zijn er enkele luchtvaartmaatschappijen die afwijkende voorwaarden hebben. Wij zijn verplicht ons hieraan te houden. Als dit voor u toepassing is, zullen we in overleg met u op zoek gaan naar de beste en voordeligste mogelijkheden.

Informatie van de SGR

Zowel Economische Zaken (EZ) als de Autoriteit Consument en Markt (ACM) ondersteunen het initiatief van ANVR en SGR om bij annulering van reizen vanwege de corona-crisis een corona-voucher aan de klant te geven als tegoed voor een nieuwe reis of terugbetaling van de betaalde reissom op een latere datum. Op dit voucher is SGR-garantie van toepassing, terwijl op een vordering van de geannuleerde reissom deze dekking vervalt.
Als de reiziger uiteindelijk besluit geen gebruik te maken van het voucher, is de reisaanbieder die het voucher heeft verstrekt verplicht de volledige waarde terug te betalen, uiterlijk aan het eind van de SGR-dekkingstermijn van één jaar na uitgifte, maar niet eerder dan na 6 maanden na de uitgifte van het voucher.

Terug naar boven