Reisinformatie

Reisbeschrijving Groepsrondreis "Walvissen en vogels bij Newfoundland" (Canada)

Na aankomst op de luchthaven van St. John's wordt u verwelkomd en naar uw hotel in de stad gebracht. 's Avonds kunt u kennismaken met de andere deelnemers en er wordt een introductielezing gehouden.

De eerste twee nachten verblijft u in St. John's. Meteen de eerste ochtend wordt er al een bootexcursie gemaakt op zoek naar walvissen en naar de grootste Papegaaiduikerkolonie van Noord-Amerika.
Op dag 3 reist u naar het Avalonschiereiland, waar u overnacht in St. Brides. De weg langs de kust van het schiereiland is een aaneenschakeling van adembenemende vergezichten. Op diverse plaatsen kunnen vanaf het strand walvissen en zeehonden gezien worden. Zelfs vaak met het blote oog! Centraal op het schiereiland ligt het Avalon NP (1075 km2), waar o.a. een kudde kariboes ronddwaalt.

Cape St. Mary's is een rots die in het broedseizoen letterlijk van waterlijn tot top met Jan-van-genten bezet is. Vanaf de loodrecht uit het water rijzende rotsen zijn ook vaak walvissen te zien.
Van de zuidelijkste punt van het schiereiland wordt de reis voortgezet naar het Terra Nova NP. Onderweg kunnen in het bosrijke gebied elanden gezien worden. Tegen de avond wordt het park bereikt.
Deze avond heeft nog iets heel speciaals in petto: Zwarte beren. Tijdens de avondwandeling hopen we, gewapend met camera’s, een of meerdere exemplaren te zien. Het park staat ook bekend om de vele Zee- en Visarenden die hier nestelen, de uitbundige plantengroei en prehistorische vondsten.
U verblijft hier twee nachten, waardoor u ook de gelegenheid heeft om deel te nemen aan optionele excursies.

De laatste twee nachten zijn weer in St. John's. Vanuit de haven wordt nog een laatste walvissafari gemaakt. Maar dat wil niet zeggen dat dat uw laatste kans is om walvissen te zien: zelfs tijdens het bezoek aan Cape Spear, het oostelijkste puntje van Canada, kunnen ze vanaf de kant gezien worden.
De laatste dag kunt u vrij besteden tot u naar de luchthaven wordt gebracht.

Accommodatie & vervoer

Tijdens deze reis verblijft u in kleine hotels.
De rondrit wordt gemaakt met een comfortabele minibus.

Vluchten, verlenging en combinaties

Deze reis is eenvoudig te verlengen met een verblijf in St. John's. De reis kan ook gecombineerd worden met de reis Historie en Natuur van Newfoundland & Labrador, of met reizen in andere delen van Canada. De benodigde vluchten kunnen wij ook voor verzorgen.
Wilt u weten wat er mogelijk is? Stuur ons uw wensen, bel +31 10 295 0126 of vul een bel-me-terugbericht in voor overleg of een afspraak. 

Reis van dag tot dag

Dag 01 St. John's NFL

Na aankomst op de luchthaven van St. John's wordt u opgewacht en met een korte omweg door de stad naar het groepshotel in St. John's gebracht. Daarna kunt u op eigen gelegenheid de stad verder verkennen. 's Avonds is er een bijeenkomst waar u de gids en de overige deelnemers ontmoet. De gids geeft verdere informatie over de komende dagen en u kunt dan tevens vragen stellen.  
Overnachting in het hotel in St. John's.

Dag 02 Naar de Bultruggen

Op ongeveer een half uur rijden ten zuiden van St. John's ligt de Bay Bulls. Van hieruit vertrekken excursiebootjes om Bultruggen te vinden. Vaak worden de eerste al enkele minuten na vertrek gesignaleerd. Langs de oevers in de bomen kunt u wellicht al de eerste Amerikaanse Zeearend of misschien zelfs een Visarend zien.
Het bootje gaat ook naar eilanden voor de kust waar Atlantische Papegaaiduikers, Drieteenmeeuwen en Kortbekzeekoeten in groten getale broeden. Als er een ijsberg gestrand is, wordt daar uiteraard ook omheen gevaren. Voor de kust komen ook andere walvissen voor zoals Orka's, Dwergvinvissen, Gewone Vinvissen en een enkele keer zelfs een Blauwe Vinvis.
Na de lunch gaat de dagtocht verder naar een van de oudste vissersplaatsjes van Newfoundland. Onderweg kijkt u uit over zee. Wie weet welke verrassing hieruit opduikt!
Er wordt weer in het hotel in St. John's overnacht. 

Dag 03 Avalon Schiereiland

Het zuidelijk deel van Oost-Newfoundland wordt gevormd door het Avalon Schiereiland. Een groot deel van het schiereiland is aangemerkt als beschermd gebied waar onder andere een kleine kudde kariboes leeft. Maar hoe je ook rijdt op Newfoundland, bijna overal is er zicht op zee. Bij de zuidpunt is een baai waar Bultruggen regelmatig foerageren. Ze doen dat met meerdere tegelijk en sluiten de kleine visjes in met behulp van een luchtbellennet. Terwijl verschillende dieren het net in stand houden komen andere één voor één met een opengesperde bek naar boven. Een adembenemend schouwspel waarvoor natuurlijk uitgebreid gestopt wordt.
Er wordt in St. Brides overnacht.

Dag 04 Vogelrotsen en historische plaatsjes

Dichtbij St. Brides ligt Cape St. Mary's. Ook dit is een beschermd gebied. Direct voor de kust broeden duizenden Jan-van-Genten op uitstekende rotsen. Rond de kaap foerageren ook regelmatig Bultruggen. Bij rustig weer zijn ze prachtig te volgen, de grote witte vinnen zijn tot ver onderwater te zien. 
Na de lunch gaat de reis in noordelijke richting verder. Er wordt een stop gemaakt bij Placentia, de eerste Franse nederzetting op Newfoundland. Onderweg wordt gestopt bij een plaats waar orchideeën groeien. In de bosrijkere omgeving zal er uitgekeken worden naar elanden en de zeldzame en schuwe Zwarte Beer.
Er wordt overnacht in Trinity of Bonavista.

Dag 05 Op zoek naar walvissen en zeearenden

Direct na het ontbijt begint de bootexcursie op zoek naar walvissen en zeearenden. Sinds 2007 verblijft er tevens een groep Potvissen in deze omgeving. Er zal een poging worden gedaan om ook deze walvissen te vinden.
Na de lunch worden de wandelschoenen aangetrokken. Afhankelijk van de interesses in de groep zijn er verschillende mogelijkheden voor wandelingen. Er zijn hier vogelrotsen, wellicht ligt er een gestrande ijsberg, wandeling door het veld op zoek naar orchideeën, verschillende musea etc. U kunt ook op eigen gelegenheid door het pittoreske Trinity wandelen.
Er wordt in hetzelfde hotel in Trinity of Bonavista overnacht.

Dag 06 Terug naar de tijd van Charles Dickens

Zowel het plaatsje Bonavista als Trinity heeft nog veel traditionele houten huizen en winkeltjes. Al wandelend door de straatjes waan je je in de tijd van Charles Dickens. U kunt hier met de gids of op eigen gelegenheid wandelen.
In de Bonavistabaai en de Trinitybaai liggen vaak gestrande ijsbergen. Deze kolossen hebben hun herkomst in de Groenlandse wateren. De grote gletsjers in de Diskobaai produceren jaarrond enorme hoeveelheden ijsbergen die dan met de zeestromen richting Newfoundland komen.
Na de lunch is het tijd om weer richting de hoofdstad St. John's te gaan.
U heeft hier de avond ter vrije besteding.

Dag 07 Cape Spear

Vanuit St. John's is het maar een korte rit naar Cape Spear, het oostelijkste puntje van Canada. Een wandeling over de Cape Spear National Historic Site brengt u tot aan de rand van enorme kliffen. Om de schepen te waarschuwen voor deze gevaarlijke kliffen werd in 1834 begonnen aan de vuurtoren die er nu nog staat. In 1836 werd de toren in gebruik genomen. Weliswaar met een tweedehandse verlichting die afkomstig was uit Schotland en daar al sinds 1815 gebruikt was.
Vanaf de hoge rotsen kijkt u tot ver over zee. Zeevogels zweven op de wind en vaak worden er walvissen en dolfijnen gezien vanaf dit punt.
Na de lunch kan er mogelijk nog een laatste bootexcursie op zoek naar Bultruggen gemaakt worden. Daarna keert u terug naar St. John's.
De avond is ter vrije besteding. Stap eens binnen in een van de kleine cafeetjes of studentenclubs en luister wat men hier aan de "open microphone" ten gehore brengt. U zal zich al snel in Schotland of Ierland wanen.
Overnachting in het hotel in St. John's.

Dag 08 St. John's

De laatste dag is voor een groot deel ter vrije besteding. Het vliegtuig naar Londen vertrek laat in de avond. U kunt de verschillende bezienswaardigheden van de stad bezoeken zoals:
> het Geologiemuseum dat grotendeels ondergronds is gebouwd,
> Signal Hill, het punt vanwaar Bell zijn eerste transatlantische telefoongesprek voerde
In de stad en buiten de stad zijn ook gemarkeerde wandelroutes.
Aan het begin van de avond wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Londen.
Vliegt u naar een andere bestemming, dan zal de transfer op het vertrek van uw vlicht worden afgestemd.
LET OP: deze dag is de lunch NIET inclusief.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt in St. John's Newfoundland.

DataReisduur
02 juni t/m 09 juni 201907 nachten
09 juni t/m 16 juni 201907 nachten
16 juni t/m 23 juni 201907 nachten
23 juni t/m 30 juni 201907 nachten
30 juni t/m 07 juli 201907 nachten
07 juli t/m 14 juli 201907 nachten
14 juli t/m 21 juli 201907 nachten
21 juli t/m 28 juli 201907 nachten
28 juli t/m 04 aug 201907 nachten

Prijzen per persoon

bij koers CA$1,00 = € 0,70
AccommodatiePrijs
In 2-pers. kamer€ 2.657,00
In 1-pers. kamer€ 3.020,00

De prijzen zijn inclusief:

groepsrondreis zoals beschreven met lokale Engelssprekende gids, 07 hotelovernachtingen naar keuze in 2-pers. of 1-pers. kamers d/t op basis van logies/ontbijt, lunches onderweg, excursies, toegang NP en musea tijdens de reis, transfers van de luchthaven naar St. John's en v.v., niet terugvorderbare lokale belastingen, informatieboekje, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vlucht vanaf Amsterdam of Brussel naar St. John's en v.v., diners, lunch dag 08, (fris)drankjes, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten vanaf Amsterdam of Brussel naar St. John's evenals eventueel benodigde overnachtingen. Ook verlenging in andere delen van Canada of een kort verblijf in steden als Toronto en Ottawa is mogelijk.
Stuur ons uw wensen of bel 010 - 2950126 voor overleg of een afspraak op kantoor.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.