Reisinformatie

De beste reisperiode

De grote walvissen zoals Potvissen, Blauwe Vinvissen, Dwergvinvissen en Bultruggen verblijven over het algemeen van half juni tot halverwege september in de IJslandse wateren. Tegenwoordig wordt er zelfs in de winter zo af en toe een Bultrug gezien. Bruinvissen, Witsnuitdolfijnen en Orka's verblijven het hele jaar in de IJslandse wateren.

Reisbeschrijving Fly-drive "Walvisblues op IJsland".

U vertrekt naar keuze vanaf Amsterdam/Brussel/Düsseldorf. Na aankomst op Keflavík kunt u de huurauto ophalen en kunt u op weg. Van de luchthaven rijdt u naar Reykjavík. U kunt dan na het inchecken een korte rondrit maken in de omgeving van de stad of de stad zelf verkennen.
De tweede dag begint met een walvissafari vanuit Reykjavík op zoek naar Dwergvinvissen, Bultruggen, Bruinvissen en verschillende dolfijnen. Na deze boottocht zijn de natuurwonderen van IJsland aan de beurt. Via Gullfoss, Geysir en Þingvellir NP rijdt u richting Snæfellsness.
Bij Grundarfjörður gaat u optioneel een boottocht maken naar de vogelrotsen, met o.a. papegaaiduikers, waarbij u mogelijk onderweg Orka's zult zien. De omgeving is ook geschikt om te wandelen of naar de gletsjer te gaan en daar te gaan wandelen. De dagen zijn lang, dus u heeft alle tijd.
Daarna vertrekt u richting Mývatn. Onderweg is er een stop bij het zeenhondencentrum Hwammstangi, waar u een boottocht kunt maken op zoek naar zeehonden en walvissen. In de omgeving van Mývatn heeft u drie dagen om een bootexcursies te maken op zoek naar Bultruggen, Potvissen en soms vertoont zich zelfs een Blauwe Vinvis. Verder kunt u Mývatn en het geothermische gebied Namaskarð bezoeken. Een wandeling langs pruttelende modderpoelen in pastelkleuren, fluitketels en andere geothermische verschijnselen geeft u volop de gelegenheid deze fenomenen op de gevoelige plaat vast te leggen. Het mysterieuze Mývatn is een perfect decor voor verhalen over trollen en feeën. Ook de indrukwekkende waterval Dettifoss of het bijzondere gebied Asbyrgi mag u eigenljik niet missen.
Op de terugweg heeft u vanuit Reykjavík nog een laatste kans walvissen en dolfijnen te zien.
De laatste nacht verblijft u in de omgeving van de luchthaven. U heeft dan de gelegenheid om een bezoek te brengen aan de Blue Lagoon of om een rit over het schiereiland te maken.
U vliegt vanaf Keflavík terug naar Amsterdam/Brussel/Düsseldorf.

Verlenging en andere aanpassingen

Wilt u meer tijd aan de zuidkust, op Snaefellsness, de Vestfjorden of rond Mývatn? Of wilt u misschien een traject door het binnenland rijden of een grotere auto? Deze reis kan eenvoudig verlengd of aangepast worden aan uw wensen.

De huurauto

In het basisarrangement is een huurauto categorie Z opgenomen. Dit is een bijvoorbeeld een Kia Picanto, 3-deurs. Voor een geringe meerprijs heeft u cat. B, bijvoorbeeld een Toyota Yaris 5-deurs.
Ook grotere auto's, 4WD-auto's en SUV's zijn tegen meerprijs mogelijk.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Amsterdam - Reykjavík

Lijnvlucht naar Keflavík (IJsland). Auto ophalen en overnachten in Reykjavík.

Dag 02 Reykjavík

Walvissafari vanuit Reykjavík. Verdere dag ter vrije besteding. In de stad zijn musea, prachtige kerken, zoals de Halkgrimskerk, een botanische tuin met een openluchtmuseum etc.

Dag 03 Reykjavík - Geysir & Gullfoss

De afstand tussen Reykjavík en Geysir & Gullfoss is niet groot. Het geeft u daarom alle gelegenheid om bijvoorbeeld via de zuidkust te rijden. De ruige kustlijn is prachtig. Onderweg komt u ook nog langs een klein geothermisch gebied Krysuvík. 
Daarna rijdt u naar de omgeving van het geothermische gebied Geysir en de grote water val Gullfoss. Hier kunt u nog rondkijken, want het is lang licht.
Overnachting in de omgeving van Geysir of Gullfoss op basis van logies/ontbijt. 

Dag 04 Geysir - Gullfoss - Þingvellir NP - Snæfelsness

Een lange, maar zeer afwisselende dag. Wilt nog een keer de Gullfoss met ander licht zien en fotogaferen? Dan heeft u vroeg in de ochtend hiervoor de gelegenheid voor u richting het Þingvellir NP gaat. Hier kunt op verschillende plaatsen wandelingen maken door het prachtige, grillige en soms bizarre landschap.
Daarna rijdt u naar de kust. Bij helder weer is de gletsjer die zich op het puntje van het schiereiland Snæfellsnes bevindt te zien. U rijdt langs de imposante westkust naar het plaatsje Stykkishólmur of Grundarfjörður waar u de komende twee dagen zult verblijven.

Dag 05 Snæfellsnes

Vanuit Grundarfjörður is een bootexcursie gereserveerd. U gaat op zoek naar papegaaiduikers, zeehonden en Orka's. Verdere dag ter vrije besteding om het schiereiland verder te verkennen.

Dag 06 Grundarfjörður - Vatnsdalur

Vandaag rijdt u via de noordkant van het schiereiland terug naar de rondweg. De weg over de Laxárdalsheiði doorkruist een ruig landschap waar u de tijd voor moet nemen.
Bij Hvammstangi is een zeehondencentrum. Van hieruit kunt u een bootexcursie maken op zoek naar zeehonden en walvissen.
U overnacht in Hof in het Vatnsdalur. Een prachtige vallei waar veel vogels en paarden te zien zijn. Achterin de vallei zijn verschillende watervallen die u te voet of te paard kunt bereiken. U overnacht op de boerderij Hof. 

Dag 07 Vatnsdalur - Akureyri - Mývatn

Een niet te lange rit van Hof via Akureyri naar de omgeving van Mývatn. Er is voldoende tijd om onder andere een kijkje in de stad Akureyri te nemen en bij de Goðafoss te stoppen en rond te wandelen.
Overnachting is in de omgeving van Mývatn. 

Dag 08 - 10 Omgeving Mývatn

Deze drie dagen heeft u ter beschikking om een walvissafari's te maken vanuit Húsavík, het vogelrijke meer Mývatn te verkennen, het geothermische gebied Námaskarð & Krafla te bezoeken, het bijzondere gebied Asbyrgi en een wandeling te maken bij de indrukwekkende kloof bij de Dettifoss en Hafragilsfoss. 

Dag 11 Mývatn - Reykjavík

Vandaag een lange rit, maar wel over de rondweg van de omgeving van Mývatn naar Reykjavík. Overnachting in aldaar.

Dag 12 Reykjavík - Grindavík

Als het mooi weer is en er zijn veel walvissen in de baai bij Reykjavík, kunt u nog een laatste walvissafari maken. U overnacht in Grindavík in de Northern Light Inn. Dit kleine hotel ligt op een steenworp afstand van de Blue Lagoon. U kunt de laatste middag in het warme water vertoeven of nog een rit maken over het schiereiland.  

Dag 13 Keflavík - Amsterdam

U heeft de keuze uit een vroege ochtendvlucht of een middagvlucht. Afhankelijk van uw keuze moet u erg vroeg opstaan of heeft u nog een ochtend ter vrije besteding. U levert de auto in bij de luchthaven. Daarna vliegt u met Icelandair van Keflavík naar Amsterdam. 
Naar Brussel is er uitsluitend een vroege ochtendvlucht. 

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op de luchthaven Schiphol (Amsterdam), Zaventem (Brussel).

DataReisduur
Dagelijks van 01 juni t/m 31 aug 201912 nachten

Prijzen per persoon, bij 2 personen in één auto.

Prijzen voor een andere samenstellingen zijn op aanvraag.

AccommodatieIndicatieprijs
vanaf
2-pers. kamers gedeelde douche/toilet€ 2.677,00
1-pers. kamers gedeelde douche/toilet€ 3.566,00
2-pers. kamers met privé douche/toilet€ 2.786,00
1-pers. kamers met privé douche/toilet€ 3.793,00

De prijzen zijn inclusief:

Lijnvlucht Icelandair Amsterdam/Brussel/Düsseldorf - Keflavík en v.v. in de goedkoopste klasse, 12 dgn autohuur cat. Z, met onbeperkt aantal km, CDW, 12 overnachtingen op basis van logies/ontbijt, 2 walvissafari's en 1 natuursafari, kaart en informatiepakket met Dominicus of Elmar IJslandgids, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

eventuele verhoging van de brandstoftoeslag en/of belastingen, eventuele toeslag indien de goedkoopste vluchtklasse niet meer beschikbaar is, benzine-c.q. dieselkosten voor de auto, lunches, diners, (fris)drankjes, extra excursies, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking), reserveringskosten (€ 25,00 per boeking).

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.