Reisinformatie

Reisbeschrijving Expeditiecruise "Antarctica, op zoek naar walvissen en andere zeezoogdieren"

De reis begint met naar keuze één of twee overnachtingen in het Arakur Hotel in Ushuaia. Op de dag van vertrek wordt u in de middag naar het schip gebracht, waarna het schip via het Beaglekanaal richting Drake Passage vaart. Er volgen dan twee dagen op open zee.
Gedurende deze zeedagen worden er lezingen gehouden en kunt u in de lounge of op een van de buitendekken vogels bekijken die rond het schip hangen en wellicht al een eerste walvis of dolfijn zien.
In de loop van de tweede dag zal de eerste ijsberg aan de horizon verschijnen. Later komen de contouren van land in zicht. 
Zeven tot acht dagen vaart het schip tussen het vaste land en de eilanden. Dagelijks worden er landingen en/of zodiaccruises gemaakt en kunt u pinguïns, zeeluipaarden, krabbeneters, Weddellzeehonden en natuurlijk walvissen zien. Tijdens deze reis is er extra tijd ingeruimd om opduikende walvissen langer te kunnen observeren, te fotograferen en te registreren. Deze majestueuze dieren zullen dan ook mede de route bepalen.
Het landschap is en blijft onder alle omstandigheden adembenemend. Zeker wanneer het schip door het Lemairekanaal, Straat Gerlache of het Neumayerkanaal vaart. En ook nu zal geprobeerd worden om te landen op het continent Antarctica.
In de loop van de 11e dag moet u afscheid nemen van Antarctica. Als het weer het toelaat, kan er 's morgens nog een laatste landing gemaakt worden. Daarna zal het schip weer richting het zuidpuntje van Argentinië varen.
Tijdens de oversteek over de Drake Passage kunt u nagenieten van alle belevenissen. Er zal een fotografisch overzicht van de reis vertoond worden.
De scheepsreis eindigt aan de kade in Ushuaia. Na het ontbijt wordt ontscheept.

Vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging in Argentinië, Chili en de Falklandeilanden.
Op deze site vindt u onder de genoemde bestemmingen diverse voorbeelden voor verlenging. Wilt u verder advies? Bel +31 10 295 0125 of stuur ons een bericht met uw wensen. We helpen u graag verder.

Het schip Island Sky

Deze reis kunt u maken met het expeditiecruiseschip Island Sky. Dekkenplan en beschrijving van de hutten kunt u vinden door te klikken op de naam van het schip.

Dag-tot-dag

BELANGRIJK

Het hieronder beschreven dag-tot-dagprogramma van de Plancius is een leidraad. De ijssituatie, weersomstandigheden en ontmoetingen met dieren kunnen afwijkingen noodzakelijk of wenselijk maken. De expeditieleider zal steeds in overleg met de kapitein de best mogelijke route volgen om u op een veilige manier zoveel mogelijk te laten zien en beleven.

Dag 01 Ushuaia

Na aankomst in Ushuaia wordt u van het vliegveld naar het Arakur Hotel gebracht, dat aan de rand van de het stadje, halverwege een berg ligt. Vanaf het hotel heeft u een geweldig overzicht over Ushuaia en het Beaglekanaal.
Overnachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 02 Ushuaia - Beaglekanaal

De ochtend en gedeelte van de middag is ter vrije besteding in Ushuaia. U kunt ook gebruikmaken van het zwembad en de spa in het hotel. Halverwege de middag wordt u naar de kade gebracht om in te schepen aan boord van de Island Sky.
Na het inschepen en afhandelen van formaliteiten, vertrekt het schip door het Beaglekanaal richting Drake Passage.
Tijdens de tocht door het Beaglekanaal kunt u als het mooi weer is een prachtige zonsondergang zien.

Dag 03 + 04 Op zee Drake Passage

Als u wakker wordt, zult u waarschijnlijk merken dat het schip zich op de Drake Passage bevindt. Het is even wennen, maar meestal herstellen de meeste mensen zich (met of zonder hulp van medicijnen) al snel.
Er zullen diverse informatieve lezingen gehouden worden, waarvan er enkele verplicht zijn om bij te wonen. Als het mooi weer is, kunt veel tijd buiten aan dek doorbrengen om vogels, walvissen en de eerste ijsberg en pinguïns te spotten.
Aan het einde van de vierde dag zullen de contouren van het land in zicht komen.

Dag 04 - 11 Antarctisch Schiereiland

Het schip zal eerst aankomen bij de South Shetlandeilanden. Hier kan een landing gemaakt worden op bijvoorbeeld Half Moon Island, een eiland van vulkanische oorsprong. Daarna vaart de Island Sky verder naar het Antarctische Schiereiland waar eilanden zoals Cuverville bezocht kan worden. Onderweg kunnen al de eerste walvissen gezien worden. Cuverville heeft een grote Ezelspinguïnkolonie. De kuikens zullen nu bijna allemaal al hun volwassen verenkleed hebben en zo goed als voor zichzelf kunnen zorgen. Ze zijn erg nieuwsgierig en willen alles met hun snavel onderzoeken. Verder zullen er nog Zuidpoolkippen en Zuidpooljagers te vinden zijn. 
Neko Harbour is een van de plaatsen op het continent Antarctica. Paradise Bay is een van de mooiste plaatsen om met de zodiacs rond te varen. Enorme, blauwe gletsjerwanden eindigen in de baai. Het is tevens de baai waar heel vaak Bultruggen rondzwemmen. De kans is dus erg groot om deze machtige dieren hier te zien. Ook de kleinere Dwergvinvissen duiken hier regelmatig op.
Daarna wordt verder gevaren door het indrukwekkende Neumayerkanaal richting het Britse station Port Lockroy. Ook nu weer kunnen Bultruggen, Dwergvinvissen of Orka's zomaar opduiken. Zowel bij het station als op het nabij gelegen Jougla Point kan een landing gemaakt worden. Bij Jougla Point ligt het skelet van een Vinvis. Wanneer er een pinguïn tussen doorloopt, krijgt u pas echt het gevoel van hoe groot een dergelijk walvis is.
Het Lemairekanaal staat op ieders verlanglijstje. Via deze spectaculaire doorgang wordt het zuidelijkste eiland van de reis bereikt: Petermann
Alhoewel er altijd foto's te zien van het Lemairekanaal van noord naar zuid, is de terugvaart ook zeker net zo indrukwekkend. Daarna vaart het schip richting verder in noordelijke richting met hier of daar nog een laatste landing of zodiaccruise (bij goed weer).

Dag 12 + 13 Drake Passage

Na het verlaten van het Antarctisch Schiereiland zullen er nog enige tijd grote ijsbergen te zien zijn. Ook groepen pinguïns en zeehonden zullen nog regelmatig opduiken. Hopelijk laat zich nog een Reuzenalbatross zien. Deze reuzen zweven in grote cirkels op thermiek van de golven. 
De oversteek over de Drake Passage geeft u de gelegenheid om alle indrukken te laten inzinken. U kunt rustig al uw foto's bekijken of die van uw nieuwe vrienden.
Als het helder weer is, zult u laat in de avond van de tweede dag op zee de kustlijn van Vuurland aan de horizon kunnen zien en heel misschien zelfs de vervaarlijke rotsen rond Kaap Hoorn.  

Dag 14 Ushuaia

Rond middernacht vaart het schip de monding van het Beaglekanaal in. De loods wordt aan boord genomen en het schip kan vervolgens doorvaren naar Ushuaia waar het vroeg in de ochtend aankomt.
Na het ontbijt kunt u aan de kade in Ushuaia ontschepen.

Data & Prijzen 2018-2019

Vertrek

Deze scheepsreis begint en eindigt in Ushuaia (Argentinië).

DataReisduurSchip
02 mrt - 15 mrt 201913* nachtenIsland Sky

Island Sky

Prijzen per persoon

Acommodatie02 mrt 2019
13 nachten
Beschikbaar
Triple Suite€ 5.250,00VOL
Porthole Suite€ 6.560,00VOL
Window Suite€ 7.662,00VOL
Promenade Suite€ 8.030,00ja
Deluxe Suite€ 8.240,00VOL
Veranda Suite€ 8.660,00ja
Penthouse Suite€ 9.972,00ja
Owners Suite€ 11.547,00VOL
Kamperen€ 125,003 plaatsen
Kajakken€ 695,00VOL

Scheepsinformatie:

Voor dekkenplan, beschrijving van de hutten en foto's van schip en hutten kunt u hier doorklikken.

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 02 januari 2019.

Hutdeling:

Genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren). In een 3-pers. hut kunt u uitsluitend op indeling of met drie personen tegelijk boeken. Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in een en dezelfde 3-pers. hut geboekt worden. De één gaat dan in de herenhut, de andere in een dameshut.

Toeslag alleengebruik hutten:

Een beperkt aantal 2-pers. hutten mogen verkocht worden tegen een  1-pers. toeslag van 70%. 

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie en thee), accommodatie aan boord op indeling, alle excursies en gebruik van rubberlaarzen gedurende de scheepsreis, uitgebreid informatiepakket met onder andere de Elmar Wereldwijzer Antarctica, SGR-dekking.
Tevens is inclusief:
hotelovernachting in Ushuaia op basis van logies/ontbijt voorafgaande aan de scheepsreis, groepstransfer van het hotel naar de kade, expeditieparka die u na de reis mag houden.

De prijzen zijn exclusief:

retourvlucht vanaf Amsterdam of Brussel via Buenos Aires naar Ushuaia, individuele transfers, eventueel benodigde overnachtingen in Buenos Aires en Ushuaia, eventuele brandstofstoeslag, verzekeringen, (fris)drankjes en fooien aan boord en uitgaven van persoonlijke aard. Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Eventuele brandstoftoeslag:

Beide rederijen behouden zich het recht voor, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, om een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, overnachting(en) en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf, eventuele overnachtingen en gewenste verlenging in Argentinië, Chili of op de Falklandeilanden.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.