Reisinformatie

Reisperiode

In de periode van half juni tot eind augustus heeft u de meeste kans Potvissen te zien voor de kust van de Vesterålen. Vanuit Andenes worden al jaren walvissafari's georganiseerd. Van half juni tot eind augustus varen de boten dagelijks uit.
In de directe omgeving van Andenes ligt het eiland Bleiksøya. U mag hier niet land, maar de excursieboot vaart er wel omheen. Dit rotsige eiland zit van top tot waterlijk vol met broedende zeevogels. Jan-van-genten, Atlantische papegaaiduikers, alken en Drieteenmeeuwen. Ook de majestueuze Europese Zeearend laat zich hier regelmatig zien.

Reisbeschrijving

U vliegt van Amsterdam of Brussel via Oslo naar Evenes. Bij aankomst op de luchthaven van Evenes staat uw huurauto klaar. In de zomer is het hier zo goed als 24 uur licht. U heeft nog voldoende tijd om de 120 km naar Andenes te rijden.
U verblijft hier drie nachten in het Thon Hotel Andrikken.
Een walvissafari is voor u geboekt. De overige dagen kunt u zelf invullen. U kunt zo op eigen gelegenheid de Vesterålen en Lofoten gaan verkennen. Het adembenemende landschap met de kleine dorpjes en kleurrijke huisjes vormt het decor voor uw uitstapjes. Vikinghistorie, visserijgeschiedenis, glas- en kunstverzamelingen zijn te vinden in diverse musea die u onderweg kunt tegenkomen. Er zijn volop mogelijkheden om te wandelen, te kanoën, te kajakken, te snorkelen en te duiken.
Op de achtste dag levert u de auto in op de luchthaven van Evenes vanwaar u via Oslo terug vliegt naar Amsterdam of Brussel.

Geheel verzorgde fly-drive

Indien gewenst, kunnen ook de overige overnachtingen voor u verzorgd worden. Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.

Verlenging of combinatie

U kunt deze reis ook verlengen en/of combineren met een verblijf in andere delen van Noorwegen. Het is daarbij ook mogelijk om de huurauto, tegen meerprijs, op een andere locatie in te leveren.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Amsterdam/Brussel - Evenes - Andenes

De reis begint met een lijnvlucht naar keuze vanuit Amsterdam of Brussel naar Oslo, vanhier vliegt u door naar Evenes. Na aankomst in Evenes haalt u de huurauto op en rijdt u naar Andenes in het noorden van de Vesterålen.
Overnachting in hotel op basis van logies/ontbijt.

Dag 02 - 03 Op zoek naar walvissen

U begint vandaag met een rondleiding door het walvismuseum. Daarna gaat u aan boord van een van de excursieboten om op zoek te gaan naar Potvissen en mogelijke andere walvissen. Om de dieren te zoeken, heeft men hydrofoons aanboord die onderwatergeluiden kunnen opnemen. Als een Potvis opduikt, blijft de boot in de buurt drijven zodat iedereen het dier goed kan zien, fotograferen en eventueel filmen. 
Onderweg kunnen o.a. ook papegaaiduikers gezien worden.
Na terugkomst in Andenes kunt u bijvoorbeeld nog langs de kust rijden om bijvoorbeeld de Zeearend te zoeken.
De volgende dag heeft u ook ter vrije besteding.
Overnachtingen in hotel op basis logies/ontbijt.

Dag 04 - 07 Lofoten en Vesterålen

Deze dagen zijn ter vrije besteding. U kunt dit zelf invullen en de overnachtingen regelen. Zo kunt u de Lofoten bezoeken of het eiland Senja.
Het is uiteraard ook mogelijk om de overnachtingen vooraf te laten boeken.

Dag 08 Evenes - Oslo - Amsterdam/Brussel

Vandaag levert u de huurauto in op het vliegveld Evenes. U vliegt via Oslo naar keuze naar Amsterdam of Brussel.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op de luchthaven Schiphol of Zaventem.

DataReisduur
Dagelijks, (behalve za) van 04 jun t/m 10 sep 201907 nachten

Vanafprijzen per persoon

De prijs is gebaseerd op 2 personen reizend in één auto.
Prijs voor andere samenstelling of met een andere categorie auto is op aanvraag.

AccommodatiePrijs vanaf
in 2-pers. hotelkamer d/t€ 1.040,00
in 1-pers. hotelkamer d/t€ 1.280,00

De prijzen zijn inclusief:

retourvluchten van Amsterdam of Brussel via Oslo naar Evenes in de goedkoopste klasse incl. 1 stuks ruimbagage max. 23 kg en 1 stuks handbagage per persoon, 03 hotelovernachtingen op basis van logies/ontbijt, 01 walvissafari (3 tot 5 uur), 07 dagen autohuur in categorie Economisch (Peugeot 208 of gelijkwaardig) incl. ongelimiteerd aantal kilometers, CDW en belastingen, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

eventuele verhoging van belastingen en/of brandstoftoeslag, eventuele toeslag indien de goedkoopste klasse niet meer beschikbaar is, brandstof voor de auto, overige overnachtingen en maaltijden, (fris)drankjes, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Belangrijk bij de autohuur:

Autohuur is op basis van ongelimiteerd aantal kilometers inclusief CDW en belastingen. 
Er is bij schade door eigen schuld een eigen risico van NOK 10.000. U kunt u voor dit risico verzekeren voor circa € 44,00.
* U dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs dat nog minstens een jaar geldig is.
* U dient in het bezit te zijn van een algemeen geaccepteerde creditcard (o.a. Visa / Mastercard).
* Een tweede bestuurder kan ter plaatse opgegeven worden (ca. NOK 30 per dag).

Verlenging en/of combinatie:

Deze reis is eenvoudig te verlengen in Noorwegen of the combineren met andere reizen in Noorwegen en/of Spitsbergen. Wilt u een voorstel ontvangen? Mail of uw wensen of bel 010 - 2950126 voor overleg of een afspraak.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.