Reisinformatie

Reisbeschrijving Individuele reis "Beluga's (Witte walvissen) bij Churchill"

Na aankomst in Winnipeg overnacht u in een van de goede hotels in het centrum. De volgende morgen vliegt u door naar Churchill.
Van de luchthaven wordt u naar het hotel gebracht en hoort u meteen hoe laat u de eerste excursie op zoek naar de Beluga's gaat maken. Met een klein bootje of een zodiac (rubberboot) wordt een drie uur durende excursie gemaakt op de Churchillrivier inclusief een bezoek aan het Prince of Whales Fort dat aan de overzijde van de rivier ligt.
De derde dag gaat u op pad met een Tundra Buggy opzoek naar dieren die in de omgeving van Churchill leven. En misschien ziet u zelfs een ijsbeer!
De laatste morgen in Churchill is er nog tijd voor een excursie op de rivier en kunt u weer genieten van de Beluga's die dicht bij de bootjes komen. Na de excursie wordt u weer naar de luchthaven gebracht en vlieg u terug naar Winnipeg.
Hier heeft u weer een overnachting en kunt u de volgende morgen huiswaarts keren of uw reis in Canada voorzetten.

Snorkelen en/of kajakken

Tijdens de boottochten op zoek naar beluga's is het mogelijk om tegen meerprijs te snorkelen. De benodigde uitrusting wordt verzorgd. U snorkelt in een wetsuit. De water temperatuur is ca. 7°C.
Wie sportief dichtbij beluga's wil komen, kan tegen meerprijs, in plaats van de zodiactocht een kajaktocht maken. Kajaks en uitrusting wordt verzorgd. 

Benodigde vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten, extra overnachtingen en eventuele verlenging in Churchill of andere delen van Canada.
Stuur ons een bericht met uw wensen, bel +31 10 2950126 of stuur een bel-me-terugbericht voor overleg of een afspraak. 

Reis van dag tot dag

Dag 01 Winnipeg

Na aankomst en check-in in een van de centraal gelegen hotel in Winnipeg is de verdere dag ter vrije besteding. De stad Winnipeg kent verschillende musea waar onder het pas geopende Canada Museum of Human Rights. Tijdens een wandeling door de wijk de Forks en langs de Red River maakt u kennis met het oude deel van de stad. 

Dag 02 Winnipeg - Churchill

Na het ontbijt wordt u opgehaald om naar de luchthaven te gaan voor de Calm Airvlucht naar Churchill. Bij aankomst op het vliegveld wordt u opgewacht en vervolgens naar het hotel in Churchill gebracht, dat voor de komende dagen uw basis is. U zult al snel merken dat afbeeldingen ijsberen en beluga's een groot deel van het straatbeeld bepalen.
Verkenning van de stad op eigen gelegenheid. 

Dag 03 Op zoek naar beluga's en cultuurhistorische tour

Na het ontbijt gaat u op pad. Er is een 3-uur durende boottocht gepland, waarbij veelal verschillende groepen beluga's gezien zullen worden. Aan de overzijde van de baai ligt het Fort Prince of William. Om bij het fort te komen wandelt u over de toendra, waar ook in zomer met enige regelmaat ijsberen rondscharrelen.
De boottochten op zoek naar de beluga's worden altijd gedaan met hoogwater. Het tijdstip van de tocht varieert dus per dag. Het andere dag deel wordt u meegenomen op een cultuurhistorische tocht. In de ochtend stadsrondrit (met o.a. bezoek aan Cape Merry en de haven van Churchill. 

Dag 04 Toendrabuggytocht

's Ochtends kunt u op eigen gelegenheid het Parks Canada centrum met natuurhistorische informatie en het Eskimomuseum, waar de 's werelds grootste collectie voorwerpen uit de geschiedenis van de Inuit bijeengebracht is, bezoeken.
's Middags is een toendrabuggytocht gepland. Met deze bus met zeer hoge wielen, kunt u ver over de toendra kijken en fotograferen. Veelal worden sneeuwhazen (in zomerkleed), sneeuwhoenderen, poolvossen, groepen Canadese ganzen, soms een sneeuwuil of een ijsbeer gezien.

Dag 05 Op zoek naar beluga's en terug naar Winnipeg

Na het ontbijt wordt u meegenomen voor een tweede zodiacexcursie (ca. 2 uur) op zoek naar beluga's. Als het water rustig en helder is, kunt u de dieren onder water zien zwemmen.
Een gedeelte van de middag is nog ter vrije besteding voor u naar het vliegveld gebracht wordt voor de Calm Airvlucht van Churchill - WInnipeg.
Overnachting in een hotel nabij de luchthaven van Winnipeg.

Dag 06 Winnipeg

Uitchecken en vertrek vanuit Winnipeg.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reizen beginnen en eindigen in Winnipeg.

DataReisduur
Iedere dag van 10 juli t/m 10 aug 201905 nachten

Prijzen per persoon

bij koers CA$1,00 = € 0,70
AccommodatieVanafprijs
In 2-pers. kamer€ 2.042,00
In 1-pers. kamer€ 2.536,00

De prijzen zijn inclusief:

retourlijnvlucht Winnipeg - Churchill en v.v., belastingen (CA$ 196), 2 hotelovernachtingen in Winnipeg in 2-pers. kamer d/t op basis van logies, 3 overnachtingen in Churchill in 2 pers. kamer d/t op basis van logies, 1 x drie uur durende boottocht, 1 x twee uur durende zodiacexcursie, Tundra Buggytour, stadstocht, Engelstalige gidsservice in Churchill, transfer van de luchthaven naar hotel en v.v. in Churchill, niet terugvorderbare lokale belastingen, informatieboekje, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vluchten vanaf Amsterdam of Brussel naar Winnipeg, eventuele verhoging van de brandstoftoeslag en/of belastingen op de Calm Airvluchten, maaltijden, (fris)drankjes, verzekeringen, fooien, uitgaven van persoonlijke aard en publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten vanaf Amsterdam of Brussel naar Winnipeg en/of benodigde overnachtingen. Ook verlenging in Canada is mogelijk. Zo kunt u deze reis combineren met een verblijf op Newfoundland of een bezoek aan bijvoorbeeld Toronto. Stuur ons uw wensen of bel +31 10 2950126 voor overleg of een afspraak bij ons op kantoor.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.