Reisinformatie

Reisbeschrijving "Beluga's (witte walvissen) bij Churchill" (Canada).

Na aankomst in Winnipeg kunt u inchecken in Hotel Fort Garry. Hotel Fort Garry is een sfeervol hotel in het oude centrum. Tijdens het welkomstdiner kunt u andere deelnemers en de gids ontmoeten .
De volgende ochtend wordt eerst het waterrijke gebied rond Fort Whyte bezocht. Na een wandeling onder leiding van een gids gaat u aan boord van een grote kano (voyageur) voor een tocht over het meer.
Aan het begin van de avond is het tijd om per trein naar Churchill te vertrekken. Tijdens deze 36-uur durende rit ziet u het landschap langzaam veranderen.
In Churchill volgen vier volle dagen met Belugaexcursies en tochten door de omgeving van Churchill. De verzorging is op basis van volpension. Optioneel kunt u tijdens de belugaexcursies snorkelen of met een kajak het water op gaan.
Op dag acht heeft u de gelegenheid om het Eskimomuseum te bezoeken en nog wat laatste souvenirs te kopen. Daarna vliegt u terug naar Winnipeg, waar u overnacht.
Op dag negen kunt u weer huiswaarts keren of uw reis door Canada voortzetten.

Vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten, eventuele extra overnachtingen in Winnipeg evenals verlenging in Canada.
Stuur ons uw wensen, vul een bel-me-terugbericht in of bel +31 10 2950126 voor overleg of een afspraak. We maken graag een voorstel voor u.

Reis van dag-tot-dag

Dag 01 Winnipeg

Na aankomst in Winnipeg wordt u naar het Fort Garry Hotel gebracht, waar u andere deelnemers en de gids ontmoet tijdens het welkomstdiner.
Overnachting in het hotel.

Dag 02 Historisch en waterrijk Winnipeg

Na het ontbijt maakt u kennis met de historie van Winnipeg en bezoekt u o.a. het Fort Whyte Alive dat middenin een enorm moerasgebied, bossen, boerenland en ca. 30 hectare prairie waar bisons grazen. Met een grote kano (voyageur) wordt een tocht over het vogelrijkemeer Muir gemaakt.
In de loop van de dag is het tijd om op de trein te stappen die de groep naar Churchill zal brengen. 

Dag 03 In de trein

De treinreis van Winnipeg naar Thompson brengt u door verschillende landschappen. De weidegronden en landbouwgronden gaan over in taiga, die daarna overgaat in de bijna boomloze toendra. Na aankomst in Thompson maakt u een korte wandeling naar Pisew Falls. Overnachting in Thompson.

Dag 04 - 07 Beluga's bij Churchill

Vroeg in de ochtend chartervlucht van Thompson naar Churchill. Na aankomst in Churchill is het tijd om Churchill en omgeving te verkennen. Er zijn twee zodiactochten gepland om op zoek te gaan beluga's, die hier nu in grote groepen rondzwemmen. Met hydrofoons zjn de geluiden van deze luidruchtige walvissen goed te horen. Als het water niet te troebel is, kunnen de dieren goed gezien worden. Wie het extra spectaculair wil maken, kan snorkelen met de beluga's of kajakken tussen de beluga's.
Een derde tocht wordt met een grote boot gemaakt. Aan de overzijde van de Churchill River wordt aan land gegaan bij het Prince of Whales Fort.
Met een speciaal voertuig wordt een tocht over de toendra gemaakt op zoek naat dieren die hier in de zomer verblijven. Grote groepen Canadese ganzen, sneeuwhazen, sneeuwhoenderen, poolvossen en soms een enkele ijsbeer.
Overnachting in een van de hotels op basis van volpension.

Dag 08 Churchill - Winnipeg

De ochtend is ter vrije besteding. In de middag wordt de groep naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Winnipeg. 
Transfer nar het hotel. Afscheidsdiner en overnachting. 

Dag 09 Winnipeg

Na het ontbijt neemt u afscheid van de gids en andere deelnemers. Tijd om huiswaarts te keren of om uw reis door Canada individueel te vervolgen.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reizen beginnen en eindigen in Winnipeg (Canada).

DataReisduur
02 juli - 10 juli 201908 nachten
09 juli - 17 juli 201906 nachten
16 juli - 24 juli 201908 nachten
23 juli - 31 juli 201908 nachten
30 juli - 07 aug 201908 nachten
06 aug - 14 aug 201908 nachten
13 aug - 21 aug 201908 nachten

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,83
AccommodatiePrijs
In 2 pers. kamer€ 6.549,00
In 1 pers. kamer€ 7.209,00

De prijzen zijn inclusief:

combinatiereis trein van Winnipeg naar Thompson en per vliegtuig van Thompson naar Churchill en van Churchill naar Winnipeg, accommodatie in 2-pers. kamer op basis van volpension (behalve op dag 08) de treinreis is op basis van logies, alle excursies, behalve optionele helikoptervlucht, Engelstalige gidsservice, niet terugvorderbare lokale belastingen, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vlucht van Amsterdam of Brussel naar Winnipeg, eventuele brandstoftoeslagen, overige maaltijden, optionele helikoptervlucht, (fris)drankjes, verzekeringen, fooien en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten van Amsterdam of Brussel naar Winnipeg en/of benodigde overnachtingen. Verlenging in Canada is ook mogelijk. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.