Reisinformatie

Reisbeschrijving Individuele reis "Beluga's, vogels en zwarte beren"

De reis begint in Winnipeg, de hoofdstad van de provincie Manitoba. Hier ontmoet u de andere deelnemers en de gids die de groep zal begeleiden.
De volgende dag gaat de groep naar het Riding Mountain NP. Dit heuvelachtige gebied staat bekend om de bizons, zwarte beren, lynxen, (prairie)wolven, wapitiherten en vele vogels. Er zijn bossen, weiden en moerasgedeelten waar planten uitbundig bloeien, vlinders en libellen rondzweven. Hier worden drie safari's gemaakt op verschillende tijdstippen. U heeft daardoor optimaal kans om zoveel mogelijk dieren te zien en te fotograferen en/of filmen.
Het tweede deel van de reis is in Churchill. Een klein, geïsoleerd stadje dat aan de rand van de Hudsonbaai ligt. Er in de zomer geen wegen tussen Winnipeg en Churchill. Dus wordt er gevlogen. Vanuit het stadje maakt u 2 safari's in een kleine boot of per zodiac op zoek naar beluga's. Verder wordt er met een Tundra Buggy een tocht over de toendra gemaakt, op zoek naar andere dieren zoals Canadese ganzen, vossen, sneeuwuilen, sneeuwhazen en wellicht een enkele ijsbeer. 
De voorlaatste dag vliegt de groep terug naar Winnipeg voor een hotelovernachting aldaar, waarmee de reis eindigt.

Benodigde vluchten, en eventuele verlenging en combinatie met andere delen van Canada

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten vanaf Amsterdam of Brussel en een verlenging in Winnipeg of naar andere delen van Canada.
Stuur ons uw wensen, vul een bel-me-terugbericht in of bel +31 10 2950126 voor overleg of een afspraak. We maken helpen u graag bij het samenstellen van de mooiste reis. 

Reis van dag-tot-dag

Dag 01 Aankomst in Winnipeg

Na aankomst wordt u naar het Four Points by Sheraton Hotel gebracht. Hier ontmoet u de gids en de medereizigers. 
Hotelovernachting op basis van logies/ontbijt. 

Dag 02 Riding Mountain NP

Na het ontbijt begint de reis naar het Riding Mountain NP. Onderweg komt u langs immense landerijen die goudgeel zien van het bloeiende koolzaad, hier en daar onderbroken door een veld met lichtblauw vlas.
Na aankomst in Honeycomb B&B wordt u van alles verteld over het park en wat u kunt verwachten van de safari's die gemaakt zullen worden. Na het diner is het tijd voor een avondsafari. 
Lunch, diner en overnachting in de B&B. 

Dag 03 Riding Mountain NP, Bizons

Na het ontbijt gaat u weer het park in. In de ochtend zullen andere dieren te zien zijn dan gisterenavond. U wordt tevens meegenomen naar de Bison Enclosure. Hier krijgt u een presentatie over de bizons in het park en in Canada in het algemeen. Daarna is het tijd om de bizons te bekijken, fotograferen en/of filmen.
Na de lunch kunt u op eigen gelegenheid het plaatsje Wasagaming verkennen.
Diner en overnachting in de B&B. 

Dag 04 Riding Mountain NP en terug naar Winnipeg

Dit keer gaat u voor het ontbijt nogmaals het park in. U zult weer andere dieren tegenkomen. Na het ontbijt vertrekt u richting Winnipeg, waar u weer incheckt in het Four Points by Sheraton Hotel.
Lunch en diner zijn inclusief.  

Dag 05 Winnipeg - Churchill

Na het ontbijt naar de luchthaven voor de ochtendvlucht naar Churchill. Na aankomst staat een excursie door Churchill en omgeving gepland met bezoek aan het Parks Canada Visitors Centre en het Eskimomuseum. Daarna is het tijd voor een boottocht op zoek naar beluga's en een bezoek aan het Prince of Wales Fort. Lunch en diner inclusief.
Overnachting in een van de hotels. 

Dag 06 Op zoek naar beluga's, tocht met sledehonden

Vandaag weer een actieve dag. Een belugasafari met een zodiac en een tocht met sledehonden over de weg staan op het programma. Groepen beluga's volgen heel vaak de zodiacs. Ze hangen achter de motor of duiken onder de ondiepe rubberboot door. Als het water niet te troebel is, zijn de witte lichamen van de walvissen goed te zien. 
Om de sledehonden in de zomer in conditie te houden wordt er getraind met carts die door de dieren worden voortgetrokken. Een leuke ervaring met de enthousiaste honden.
Ontbijt, lunch en diner zijn inclusief. Overnachting in het hotel.

Dag 07 Toendrabuggy-avontuur en terug naar Winnipeg

Na het ontbijt gaat u er opuit met een zogneaamde toendrabuggy. Dit is een bus met hele grote wielen. Ideaal om over de toendra te rijden en de dieren van gepaste afstand te kunnen zien. Op de toendra verblijven in de zomer groepen Canadese ganzen, poolvossen, sneeuwuilen, poolhazen. Soms kan er zelfs een ijsbeer gezien worden. Lunch en diner inclusief.
Aan het begin van de avond vliegt u terug naar Winnipeg voor overnachting in het Four Point by Sheraton Hotel.

Dag 08 Winnipeg

Na het uitchecken eindigt deze reis. 
(Ontbijt niet inclusief). 

Data & Prijzen 2020

Vertrek

Deze reis begint en eindigt in Winnipeg.

DataBeschikbaarReisduur
21 juli - 28 juli 2020ja07 nachten
03 aug - 10 aug 2020ja07 nachten
11 aug - 18 aug 2020ja07 nachten
18 aug - 25 aug 2020ja07 nachten

Prijzen per persoon

bij koers CA$1,00 = € 0,70
AccommodatiePrijs
in 2-pers. kamer€ 5.291,00
in 1-pers. kamer€ 6.198,00

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 05 november 2019.

De prijzen zijn inclusief:

03 overnachtingen in Winnipeg in 2-pers. kamer d/t, op basis van logies/ontbijt (behalve ontbijt op dag 08), 02 overnachtingen in Riding Mountain NP op basis van volpension, groepstransfer van Winnipeg naar Riding Mountain NP en v.v., 03 excursies in het Riding Mountain NP, Calm Air lijnvlucht Winnipeg - Churchill en v.v., 02 overnachtingen in Churchill in 2-pers. kamer op basis van volpension, groepstransfers in Churchill, 2 bootexcursies, toendrabuggytour, bezoek aan hondenkennel en hondencarttocht, Engelstalige gidsservice, niet terugvorderbare belastingen en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

lijnvluchten van Amsterdam of Brussel naar Winnipeg, eventuele verhoging van de brandstoftoeslag en/of belastingen van de Calm Airvluchten, niet genoemde maaltijden in Winnipeg, (fris)drankjes, verzekeringen, fooien, uitgaven van persoonlijke aard en publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten en eventuele verlenging:

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten van Amsterdam of Brussel naar Winnipeg. Wilt u uw reis verlengen met een verblijf in een ander deel van Canada? 
Stuur ons uw wensen per e-mail of bel +31 10 2950126 of stuur een bel-me-terugbericht voor overleg of een afspraak op ons kantoor. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op maat.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.