Reisinformatie

Reisbeschrijving individuele reis "Beluga's in de Witte Zee & de Solovetskiy-eilanden"

De reis begint met een kort verblijf in de Russische stad Sint Petersburg. Het is een stad met veel bezienswaardigheden, waarvan de Hermitage de bekendste is. U kunt de stad op eigen gelegenheid verkennen of u kunt ervoor kiezen om met een gids op pad te gaan.
Vanuit Sint Petersburg reist u per nachttrein naar het noordelijk gelegen stadje Kem. Onderweg stopt de trein bij verschillende kleine stations. De enige grote halte is bij de stad Petrozavodsk. Hier kunt u even de trein uit en wat verse bessen of andere versnaperingen kopen bij de venters op het perron. Na aankomst in Kem kunt u in het hotel bij de haven lunchen voor u aan boord gaat voor de overtocht naar de Solovetskiy-eilanden gaat. U verblijft dan drie nachten in een van de hotels op Bolshoy Solovetskiy, waar ook het klooster is. Ter plaatse kunt u kiezen uit verschillende optionele excursies:
> Rondleiding door het klooster (de collectie van middeleeuwse manuscripten trekt pelgrims uit de gehele wereld)
> Excursie naar Kaap Beluzy om de Beluga's te spotten. De dieren zijn voornamelijk met eb te zien. Het eerste gedeelte gaat per bus, daarna moet u nog 5 km wandelen. Daarna heeft u ongeveer drie kwartier om de dieren te volgen van niet te grote afstand.
> Bezoek aan de botanische tuin.
> Bezoek aan het kleine klooster en de berg Sekirnaja.
> Boottocht over de meren en door de kanalen van de Slovetskiy-eilanden.
> Zodiactocht naar Cape Beluga.
Bovendien kunt u op eigen gelegenheid wandelen om bijvoorbeeld naar de zogenaamde labyrinten. Men vermoedt dat deze stenen cirkels stammen uit de tijd dat Samen deze eilanden bezochten.
Op het volgende grote eiland, Bolshoy Zayatsky, zijn nog meer en grotere labyrinten te zien evenals kloosters met bijgebouwen, waarvan er een diende als vrouwengevangenis tijdens het Sovjetregime. 
Op de zesde dag verlaat u per traditionele boot Bolshoy Solovetskiy. Bij aankomst in Kem kunt u optioneel dineren in het hotel. Daarna wordt u naar het treinstation gebracht voor de treinreis terug naar Sint Petersburg, waar u de volgende dag rond het middaguur aankomt.

Verlengingsarrangementen

Omdat u op zowel de heen- als terugreis via Sint Petersburg reist, is het eenvoudig om uw reis met een aantal dagen in deze stad te verlengen. Indien gewenst, kunt u ook meerdere dagen doorbrengen in Petrozavodsk of eventueel doorreizen naar Moermansk. Het is ook mogelijk om de reis in Rusland te starten en/of te eindigen in Moskou.

Vluchten, overnachtingen en individuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij de benodigde vluchten van Amsterdam of Brussel naar Sint Petersburg en/of Moskou en eventueel gewenste verlenging in Sint Petersburg, Petrozavodsk of Moskou. 
Wilt u een voorstel? Stuur ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of voor een afspraak. U kunt ook een bel-me-terugbericht sturen. 

BELANGRIJK

Voor deze reis heeft u een visum voor Rusland nodig. Indien gewenst, kunnen we de visumaanvraag voor u verzorgen. De kosten van een visumaanvraag bedragen in 2018 ca. € 140,00 per aanvraag.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Sint Petersburg

Aankomst in Sint Petersburg. Overnachting in een van de centraal gelegen hotels.

Dag 02 Sint Peterburg

Dag ter vrije besteding in Sint Petersburg. U kunt bijvoorbeeld de Hermitage en het Museum Arktika & Antarktika bezoeken.
's Avonds vertrek per trein naar het noorden.

Dag 03 Kem - Solovetskiy

Aankomst in Kem. Per boot naar Bolshoy Solovki. Inchecken in een van de hotels.
Middag ter vrije besteding. Diner in het hotel.

Dag 04 + 05 Solovetskiy-eilanden

Dagen ter vrije besteding op de Solovetskiy-eilanden. U kunt d.m.v. verschillende excursies meer leren over de geschiedenis van het klooster en natuurlijk om vanaf Kaap Beluzy Beluga's te spotten.
Verblijf in het hotel op basis van halfpension (ontbijt+diner).

Dag 06 Solovetskiy-eilanden - Sint Petersburg

Ochtend en gedeelte van de middag ter vrije besteding.
16.00u vertrek van de boot. 18.30u aankomst in Kem. Diner op eigen gelegenheid. Transfer van het hotel bij de kade naar het treinstation. Per trein terug naar Sint Petersburg.

Dag 07 Sint Petersburg

Aankomst in Sint Petersburg rond het middaguur.

Data & Prijzen 2018

Vertrek

De reis begint en eindigt op luchthaven van Sint Petersburg

DataReisduur
Dagelijks van 26 juni t/m 05 aug 201806 nachten

Prijzen per persoon, vanaf

AccommodatiePrijs
In 2-pers. kamers€ 1.100,00
In 1-pers. kamers€ 1.500,00

De prijzen zijn inclusief:

2 hotelovernachtingen in Sint Petersburg op basis van logies/ontbijt, treinreis van Sint Petersburg naar Kem en v.v. in 4-pers. slaapcoupé, veerboot Kem - Solovetskiy en v.v., 3 overnachtingen in een van de hotels op Bolshoy Solovetskiy op basis van halfpension, transfers zoals genoemd in het programma, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

retourvlucht Amsterdam/Brussel - Sint Petersburg, verzekeringen, visumkosten, overige maaltijden en(fris) drankjes, excursies, fooien, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking) en reserveringskosten (€ 25,00 per boeking).

Vluchten, overnachtingen en verlenging

Omdat u zowel op de heen- als terugreis via Sint Petersburg reist, is het eenvoudig om uw reis een aantal dagen in deze stad te verlengen. Indien gewenst, kunt deze reis ook combineren met een bezoek aan Moskou of een tussenstop maken in de treinreis bij Petrozavodsk of dit bezoek combineren met een reis naar Kamtsjatka. Als u een verlenging overweegt, wilt u dit dan, in verband met uw visumaanvraag, in een vroeg stadium kenbaar maken.
De benodigde vluchten, eventuele extra overnachtingen etc. verzorgen wij ook graag voor u. Wilt u een voorstel? Stuur ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of voor een afspraak. U kunt ook een bel-me-terugbericht sturen.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.