Reisinformatie

Een week puur natuur in de Canadese Arctisch

Bij Cunningham Inlet op Somerset is de Arctic Watch Eco-Lodge opgezet. Een verblijf hier biedt u de unieke mogelijkheid om op comfortabele wijze indringend kennis te maken met dit hoogarctische gebied.
Dicht bij de lodge is ondiep water, waar half juli duizenden Beluga's samenkomen. Op de toendra leven kariboes, muskusossen en poolvossen. De meest voorkomende vogels zijn duikers, haviken, Slechtvalken, sterns, plevieren, Sneeuw- en Rotganzen.
De Lancaster Sound vormt de scheiding tussen Somerset en Resolute Bay. Dit gebied is het leefgebied van de ijsbeer, de walrus en de Narwal.
U kunt vanuit de lodge wandelen, mountainbiken, kajakken en raften. Tevens worden er excursies gemaakt per 4WD-voertuigen (ATV en Unimogs).

Bekijk een filmpje van de Arctic Watch Lodge

Excursie-aanbod

De dagelijkse excursies zijn inclusief. Tijdens uw verblijf kunt u kiezen uit:
> Wandeling naar de riviermonding van de Cunningham om de Beluga's te zien en te horen d.m.v. hydrofoons.
> Wandeling naar de drievoudige waterval.
> Per ATV door de Cunninghamdelta, langs de Muskox Ridge Trail, het Inukshukmeer en de River Trail.
> Bij Cunningham Inlet kajakken tussen ijsbergen, zeehonden, robben en misschien zelf Beluga's.
> Te voet, per mountainbike of per Unimog naar de Flatrockwatervallen. Een gebied met diepe kloven waarin duizenden vogels broeden.
> Per ATV naar Cape Anne, waar overblijfselen van oude Inuit zomerkampen te zien zijn (Thule-cultuur).
> Per Unimog langs de Cunnungham om hier ca. 20 km verderop kajaks en rafts te water te laten. Een spannende tocht door imposante kloven en een adembenemend landschap voert u terug naar de lodge.

Arctic Watch Eco-Lodge

Het complex bestaat uit 13 verwarmde luxe 2-pers. tenten voorzien van bedden met dekbed, toilet en stromend water, en een aantal grote gemeenschappelijke tenten die dienen als restaurant, lounge met bibliotheek, doucheruimte etc. De maaltijden worden ter plaatse bereid. Verse vis of muskusossenvlees zullen menigmaal op het menu staan. Met diëten wordt, mits tijdig gemeld, rekening gehouden.

Benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging

De lodge is uitsluitend te bereiken via een chartervlucht vanuit Yellowknife. 
Indien gewenst, verzorgen we tevens de benodigde vluchten en eventuele aanvullende overnachtingen. Wilt u meer zien van de omgeving van Yellowknife? Dan kunnen we een fly-drive voor u samenstellen. Deze reis is eventueel ook te combineren met een bezoek aan de Rocky Mountains. 
Benieuwd naar de mogelijkheden? Stuur ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 of stuur een bel-met-terugbericht voor overleg of een afspraak. We maken graag een voorstel voor u. 

Reis van dag tot dag

Dag 01. Yellowknife

Na aankomst in Yellowknife overnachting in een van de centraal gelegen hotels op basis van logies/ontbijt.

Dag 02 Yellowknife - Somerset

Chartervlucht vanuit Yellowknife naar de Arctic Watch Wilderness Lodge op Somerset. Tijdens de vlucht kunt u het landschap zien veranderen van bosrijk naar de eindeloze toendra. De witte tenten van het kamp zijn al van verre te zien.
Er wacht u een hartelijk welkom. Daarna kunt u naar uw tent waar u zich voor de komende week kunt installeren.

Dag 03 - 08 Arctic Watch Wilderness Lodge

De dag in het kamp begint steevast met een heerlijk ontbijt, waarbij de plannen voor de dag worden doorgenomen. U kunt kiezen uit de verschillende excursies van de dag om de verdere omgeving te verkennen. Zijn er Beluga's in de baai, dan kunt u er ook voor kiezen om daar een gedeelte van de dag of wellicht de gehele dag door te brengen.
Kiest u voor een dagtocht, dan wordt de lunch meegenomen. Blijft u bij het kamp dan wordt u rond het middaguur weer getrakteerd op een smakelijke lunch.
Als iedereen aan het einde van de terug is van een wandeling, kanotocht, tocht per ATV of met de robuuste legertruck komen de verhalen los. Ontmoeting met dieren, het imposante landschap en andere elementen op de dag zullen een onuitwisbare indruk op u achterlaten.
En na zoveel buitenlucht zal ook de avondmaaltijd weer prima smaken.

Dag 09 Somerset - Yellowknife

Aan alles komt eind. Zo ook aan uw verblijf in de Arctic Watch Wilderness Lodge. In de middag komt de chartervlucht met nieuwe gasten. Na het uitladen, volgt onverbiddelijk het inladen van uw tas en/of koffer. Tijd om afscheid te nemen van deze bijzondere plaats. Na het opstijgen ziet u het kamp langzaam kleiner worden en na een tijdje komt de bewoonde wereld weer in zicht: Yellowknife.

Dag 10 Yellowknife

Na het ontbijt kunt u huiswaarts keren of uw reis in Canada voortzetten.

Data & Prijzen 2019

Vertrekken

Deze reizen beginnen en eindigen in Yellowknife (Canada).

DataBeschikbaarReisduur
29 juni - 06 juli 2019VOL07 nachten
04 juli - 13 juli 2019VOL09 nachten
11 juli - 20 juli 2019VOL09 nachten
18 juli - 25 juli 2019VOL07 nachten
23 juli - 30 juli 2019VOL07 nachten
28 juli - 06 aug 2019VOL09 nachten
04 aug - 13 aug 2019VOL09 nachten

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,86
AccommodatiePrijs
07 nachten
29 juni
Prijs
07 nachten
18 juli
23 juli
Prijs
09 nachten
In 2-pers. tent / hotelkamer€ 6.446,00€ 6.618,00€ 8.854,00
In 1-pers. tent / hotelkamer€ 9.714,00€ 9.886,00€ 13.326,00
Chartervluchten incl.
2 hotelovernachtingen
en transfers
€ 1.630,00€ 1.630,00€ 1.630,00
Beechey Island excursie€ 817,00€ 817,00€ 817,00

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 26 juli 2019.

LOYALITEITSPROGRAMMA:
Heeft u eerder met Quark Expeditions gereisd? Dan gelden er extra voordelen voor u.

De prijzen zijn inclusief:

accommodatie in 2-pers. c.q. 1-pers. tent op basis van volpension, geboden dagexcursies, niet terugvorderbare lokale belastingen, informatieboekje, SGR-dekking.
De retourchartervlucht van Yellowknife naar Somerset, 2 hotelovernachtingen in Yellowknife en transfers is een verplicht pakket dat bij het verblijf op Somerset geboekt moet worden tegen de in de prijslijst genoemde prijs.

De prijzen zijn exclusief:

vluchten van Amsterdam of Brussel naar Yellowknife, eventuele brandstoftoeslag en/of verhoging van belastingen, eventuele optionele excursies vanaf Somerset, (fris)drankjes, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging:

De lodge is uitsluitend te bereiken via een chartervlucht vanuit Yellowknife. 
Indien gewenst, verzorgen we tevens de benodigde vluchten en eventuele aanvullende overnachtingen. Wilt u meer zien van de omgeving van Yellowknife? Dan kunnen we een fly-drive voor u samenstellen. Deze reis is eventueel ook te combineren met een bezoek aan de Rocky Mountains. 
Benieuwd naar de mogelijkheden? Stuur ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 of stuur een bel-met-terugbericht voor overleg of een afspraak. We maken graag een voorstel voor u. 

BELANGRIJK:

Weersomstandigheden in het Arctische deel van Canada is vaak onvoorspelbaar. Mist kan het vliegverkeer danig in de war schoppen. Daarom heeft men in het pakket al een hotelovernachting in Yellowknife toegevoegd. 

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.