Reisinformatie

Beschrijving Zeilreis Scoresby Sund (Oost-Groenland)

Deze zeilreis begint met een chartervlucht van Keflavík (IJsland) naar Constable Point op Oost-Groenland. Hier gaat u aan boord van zeilschip Rembrandt van Rijn voor een reis door het prachtige fjordenstelsel van de Scoresby Sund. 
Het landschap van de Scoresby Sund is indrukwekkend, kleurrijk en vooral rijk aan gletsjers, die enorme ijsbergen produceren. De toendra is nu geheel in prachtige herfstkleuren die lijken te vlammen zodra het zonnetje er op schijnt.
De meeste vogels die hier in de zomer verblijven, verzamelen voor de trek of zijn reeds verdwenen. Slechts het sneeuwhoen blijft achter. Op de toendra leven muskusossen, poolhazen en lemmingen.
Verder zijn er sporen te vinden van vroegere bewoning. Het dorp Ittoqqortoormiit laat u zien dat men hier zowel in het verleden als in het heden leeft.
Met zonsopgang en -ondergang wordt het landschap in de mooiste kleuren gedompeld. Als daarna de lucht donker wordt, kan een van de mooiste fenomenen tevoorschijn komen: het noorderlicht (Aurora Borealis). 
De zeilreis eindigt in Constable Point. Vanhier gaat u met een chartervlucht terug naar Keflavík (IJsland). 

Lijnvluchten, verlenging op Groenland en/of IJsland

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten naar IJsland. Het is ook mogelijk om de zeilreis te verlengen met een verblijf op Groenland en/of op IJsland. Ideeën voor verlenging kunt u vinden onder bestemming Groenland.
Maatwerk is altijd mogelijk. U kunt ons telefonisch (+31 10 295 0126) uw wensen voorleggen of een bericht sturen en u ontvangt een offerte met de mogelijkheden. 

Het zeilschip Rembrandt van Rijn

De Rembrandt van Rijn is een gezellig zeilschip met maximaal 33 passagiers.
Lees meer.......

 

Reis van dag tot dag

Dag 01 Keflavík - Nerlerit Inaat

De reis begint met een chartervlucht van Keflavík naar Nerlerit Inaat (Constable Point) op de punt van Hurry Inlet. Als het weer helder is, kunt u vanuit het vliegtuig al het indrukwekkende landschap zien.
Van het vliegveld wordt u naar de Rembrandt van Rijn gebracht om in te schepen. Al snel daarna zal het anker gelicht worden om op weg te gaan door dit prachtige gebied. 

Dag 02 Volquart Boons kust

De zuidkust van de Scoresby Sund heet Volquart Boons Coast. Hier komen maar liefst acht gletsjers in zee uit. De grootste gletsjers zijn de Romagletsjer met een lengte van 40 km en de Bartholingletsjer die meer dan 47 km lang is.
Er is een zodiactocht gepland langs een van de gletsjerfronten en een landing bijvoorbeeld bij de kleinere, maar zeker zo indrukwekkende Månegletsjer of in een van de baaien zoals de Vikingbugt.
Nu, aan het einde van de zomer, zullen de Kleine alken die hier in de zomer massaal broeden grotendeels verdwenen zijn. De toendra staat in volle herfstkleur. Wellicht is er een poolhaas te zien.  

Dag 03 Danmark

Bij de ingang van de Fønfjord op het eiland Danmark zijn de overblijfselen van een verlaten Inuit nederzetting te vinden. Er zijn zogenaamde tentringen te zien. Deze stenen die in cirkelvorm liggen, werden gebruikt als fundatie en versteviging van de zomerhuizen. Ook zijn er overblijfselen van winterhuizen en graven. 
Tijdens een wandeling over het eiland zullen ook zeker de indrukwekkende omgeving en de langsdrijvende ijsbergen een onuitwisbare indruk achterlaten.  

Dag 04 - 06 Røde

Dieper in de Scoresby Sund verandert de kleur van de omringende bergen. Het eiland Røde (Rood) kreeg niet voor niets deze naam. Dit eiland bestaat uit rode zandsteen met prachtige pilaren en basaltstructuren.
Met de ronddrijvende blauwwitte ijsbergen zorgt het voor een omgeving waar menig foto geschoten wordt.

Dag 07 Schiereiland Kaap Hofmann

Op het schiereiland Kaap Hofmann kan gewandeld worden. Op de toendra grazen vaak muskusossen. Tussen de oranjerode bessenstruikjes vallen de inmiddels weer wit wordende sneeuwhoenderen en poolhazen extra op.
Zonsopgang en -ondergang zorgen steeds voor prachtige kleuren op het water, op de bergen en natuurlijk op de ijsbergen. En als het donker is, is het zeker zaak om af en toe naar buiten te kijken of het noorderlicht (Aurora Borealis) verschijnt.

Dag 08 Ø Fjord

We varen door een van de meest spectaculaire fjorden. De fjord is niet alleen heel lang en vrij smal, maar heeft ook bergen van 2000m aan weerszijden. De diepte is veelal meer dan 1000m. Er drijven dan ook zeer grote ijsbergen. Het is de bedoeling om in de late
namiddag een landing te maken in Jyttehavn.

Dag 09 Sydkap

Onderweg naar de zuidpunt van Scoresby Land worden de ijsbergen steeds groter. Ondanks dat de fjord hier ongeveer 400m diep is, zijn de meeste ijsbergen toch vastgelopen.
Bij Sydkap zijn de overblijfselen van winterhuizen uit de Thulecultuur te vinden. Bij reconstructies is gebleken dat hele families in een dergelijk huis de winter doorbrachten. Men leefde van de jacht en visvangst. Men joeg o.a. op de Groenlandse walvis. Deze grote walvis verschafte hen vlees en bouwmaterialen. Men gebruikte bijvoorbeeld de grote ribben en kaken om huizen te bouwen.

Dag 10 Ittoqqortoormiit

Ittoqqortoormiit is de grootste nederzetting van Scoresby Sund, met ongeveer 400 inwoners. Men leeft gedeeltelijk op de ouderwetse manier van jacht en visvangst. Vissen en zeehonden hangen te drogen en hier en daar is een ijsberenvacht opgespannen. Sledehonden zijn ook onmiskenbare bewoners.

Dag 11 Jameson Land

Bij Kap Stewart op de zuidkust van Jameson Land staat een landing gepland bij een lagune. Hier kunt u zien dat de trekvogels (waadvogels en ganzen) verzamelen om aan de trek naar het zuiden te beginnen. Op de toendra kunnen nog groepen muskusossen gezien worden. Zolang er nog voedsel is zullen er ook lemmingen rondscharrelen om zo dik mogelijk de winter in te gaan.
Tegen de tijd dat de zon weer ondergaat, wordt het omringende landschap weer ondergedompeld in een rozerode gloed. Als het donker is, heeft u wellicht nog een keer kans om het noorderlicht te zien. 

Dag 12 Nerlerit Inaat - Keflavík

Het is alweer de laatste dag. In de Hurry Inlet wordt afgemeerd bij Constable Point (Nerlerit Inaat). Daarna is er een groepstransfer naar het vliegveld voor de chartervlucht naar Keflavík (IJsland).

Data & Prijzen 2020

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op luchthaven Keflavík (IJsland).
De zeilreis begint en eindigt in Nerlerit Inaat (Constable Point, Groenland).

DataReisduurReiscode
15 aug - 26 aug 202011 nachtenRVR 28

Rembrandt van Rijn / max. 33 passagiers

Prijzen per persoon

AccommodatiePrijsBeschikbaar
BP 3-pers. buitenhut d/t€ 4.150,00VOL
IB 2-pers. binnenhut d/t€ 4.550,001x vrouw
BP 2-pers. buitenhut d/t€ 5.050,00ja
Chartervlucht Keflavík - Nerlerit Inaat€ 520,00ja
Chartervlucht Nerlerit Inaat - Keflavík€ 600,00ja

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 02 januari 2020.

De prijzen zijn inclusief:

zeilreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie en thee), accommodatie aan boord op indeling, alle excursies gedurende de zeilreis, bagagetransfer van het vliegveld van Nerlerit Inaat naar de haven en v.v., informatiepakket, SGR-dekking.
Chartervluchten tegen de genoemde prijzen. 

De prijzen zijn exclusief:

vluchten naar IJsland (Keflavík) en v.v., overige transfers, benodigde overnachting(en) op IJsland, verzekeringen, (fris)drankjes en fooien aan boord, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Hutdeling en toeslag alleengebruik hut:

De genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. Als alleenreizende wordt u standaard ingedeeld met een medepassagier van hetzelfde geslacht. U betaalt dan GEEN toeslag.
Wilt u een hut voor alleengebruik dan betaalt u een toeslag van 80%.

Benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging:

Indien gewenst, verzorgen wij voor u de benodigde vluchten naar Keflavík (IJsland), benodigde overnachtingen en eventuele verlenging op Groenland of op IJsland. Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.