Reisinformatie

Reisbeschrijving "Individuele reis Winter in Lapland"

De reis begint met een vlucht vanaf Amsterdam of Brussel naar Oslo. Aan het begin van de avond vliegt u door naar Kirkenes. Hier verblijft u drie nachten in het Scandic Arctic Hotel en één nacht in het ijshotel. Verder is een hondensledetocht inbegrepen. Daarbuiten heeft u twee dagen ter vrije besteding. U kunt de benen strekken en Kirkenes en omgeving verkennen maar u kunt ook gaan ijsvissen, sneeuwschoenwandelen of er met een sneeuwscooter op uit gaan.

Bij helder weer is het zaak om regelmatig naar buiten te kijken, want er kan zomaar noorderlicht (Aurora Borealis) verschijnen. Dit prachtige kleurenspektakel laat niemand onberoerd!
Tijdens een extreem koude dag kunt u het kleine grensmuseum bezoeken.
De laatste dag vliegt u via Oslo terug naar Amsterdam of Brussel.

Optionele excursies

Er worden diverse excursies aangeboden zoals:
> IJsvissen: in het meer bij het ijshotel kunt u uw geluk proberen. Met een beetje geduld, warme kleren en warme drankjes haalt u de beste vissen omhoog.
Prijs per persoon NOK 1900
> King Crabsafari: per sneeuwscooter of boot op jacht naar de tot 2 meter grote Kingcrab. Na de vangst wordt de krab bereid in een van de restaurants langs de fjord. U wacht dan een heerlijke lunch en multimediapresentatie.
Prijs per persoon NOK 2200
> Sneeuwscootertochten: er worden verschillende tochten aangeboden. Van halve dagtochten tot meerdaagse tochten. Om zelf een sneeuwscooter te besturen, dient u in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.
Prijs per persoon vanaf NOK 2400
> Noorderlichttochten: er worden diverse tochten (minibus, sneeuwscooter en hondenslede) aangeboden om het noorderlicht te zien. Om noorderlicht te zien, dient het helder vriezend weer te zijn.
Prijs per persoon vanaf: NOK 950
> Sneeuwschoenwandeling: Leer om met sneeuwschoenen door het besneeuwde landschap te wandelen en geniet van de mooie natuur.
Prijs per peroon: NOK 1150

Verlenging of combinatie met andere delen van Noorwegen

Indien gewenst, kunt u deze reis verlengen in Kirkenes. U kunt deze reis ook combineren met een verblijf in Oslo of een andere plaats in Noorwegen.
Wilt u kennismaken met het winterse Noord-Noorwegen? Stuur ons dan uw wensen of bel +31 10 2950126 voor overleg of een afspraak. Wilt u liever teruggebeld worden? Wilt u dan het bel-me-terugbericht invullen. We nemen dan op het gewenste moment contact met u op.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Amsterdam - Oslo - Kirkenes

Lijnvlucht vanaf Amsterdam of Brussel naar Oslo en van Oslo door naar Kirkenes. Vanaf het vliegveld gaat u met de Flybuss naar het Scandic Arctic Hotel. 's Avonds komt u aan in Kirkenes en wellicht ziet u al bij aankomst het noorderlicht (Aurora Borealis). Overnachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 02 Hondensledetocht

In de ochtend wordt u opgehaald voor de hondensledetocht. De ongeveer twee uur durende tocht voert u door de omgeving van Kirkenes, een prachtig weids sneeuwlandschap. Rond het middaguur bent u terug in Kirkenes.
De middag is ter vrije besteding. 's Avonds weer op de uitkijk naar noorderlicht (Aurora Borealis).
Overnachting in Scandic Arctic Hotel op basis van logies/ontbijt.

Dag 03 IJshotel

Deze dag heeft u ter vrije besteding. U kunt deelnemen aan een van de optionele excursies of op eigen gelegenheid wandelen, het stadje verkennen en het museum bezoeken.
Aan het eind van de middag wordt u opgehaald en naar het ijshotel gebracht. In het sfeervolledoor haardvuur verwarmde restaurantje wordt het diner geserveerd. Daarna kunt u naar uw "kamer" waar het bed klaar staat.
Omdat het ijshotel buiten de stad ligt, kunt u als het noorderlicht (Aurora Borealis) verschijnt dit nog beter waarnemen. 
Overnachting in het ijshotel.

Dag 04 Kirkenes

Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar het Scandic Arctic Hotel. Deze laatste dag heeft u weer ter vrije besteding om deel te nemen aan een van de optionele activiteiten. Misschien wilt u 's avonds nog een laatste noorderlichtsafari maken?
Overnachting in het Scandic Arctic Hotel op basis van logies/ontbijt.

Dag 05 Kirkenes - Oslo - Amsterdam

Na het ontbijt uitchecken. De Flybuss brengt u terug naar de luchthaven. Vandaar vliegt u naar Oslo en vervolgens naar Amsterdam of Brussel.

Data & Prijzen 2018-2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt naar keuze op de luchthaven Schiphol (Amsterdam) of Zaventem (Brussel).

DataReisduur
iedere woe en zo van 01 dec 2018 t/m 31 april 201904 nachten

Prijzen per persoon, vanaf

AccommodatiePrijs periode
01 dec - 19 dec
07 jan - 31 april
Prijs periode
20 dec - 06 jan
2-pers. kamer d/t€ 1.219,00€ 1.274,00
1-pers. kamer d/t€ 1.487,00€ 1.542,00
Kerst en Oud & Nieuwarrangementn.v.t.op aanvraag

De prijzen zijn inclusief:

Retourlijnvlucht vanaf Amsterdam of Brussel via Oslo naar Kirkenes in goedkoopste klasse, 3 overnachtingen in Scandic Arctic Hotel op basis van logies/ontbijt, 1 overnachting in het ijshotel op basis van halfpension, incl. transfers van Kirkenes naar het ijshotel en v.v., hondensledetocht (ca. 2 uur), informatieboekje en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

eventuele verhoging van de toeslagen en/of belastingen, toeslag voor een hogere boekingsklasse van de vluchten indien de goedkoopste klasse niet meer beschikbaar is, overige maaltijden, (fris)drankjes, optionele excursies, verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Eventuele verlenging of combinatie

Deze reis is eenvoudig te verlengen of te combineren met een verblijf in andere delen van Noorwegen. Omdat u op de heenweg in Oslo moet overnachten, kunt u bijvoorbeeld hier ook een paar dagen verblijven.
Wilt u hierover informatie of een voorstel? Stuur ons dan uw wensen of bel +31 10 2950126 voor overleg of een afspraak. Als u een bel-me-terugbericht invult, bellen we u natuurlijk ook graag terug op het door u gewenste moment.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.