Reisinformatie

Reisbeschrijving Winterreis Lyngen

U begint deze reis op Schiphol vanwaar via Oslo naar Tromsø of Alta gevlogen wordt. Hier wordt u opgehaald en naar het Arctic Lyngen Seacamp gebracht. U verblijft naar keuze drie of vier nachten op basis van halfpension. Een elandensafari en een sneeuwscootertocht of hondensledetocht, gebruik van sneeuwschoenen zijn inclusief, evenals een noorderlichttocht onder leiding van een ervaren noorderlichtfotograaf.
Op de laatste dag wordt u naar het vliegveld van Tromsø of Alta gebracht, vanwaar u via Oslo terugvliegt naar Amsterdam. 

LET OP: voor het besturen van een sneeuwscooter dient u in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs voor motor- of personenauto.

Accommodatie

Arctic Lyngen Seacamp is in 2012 gebouwd en bestaat uit drie huizen voor ieder maximaal 5 personen. Ieder huis heeft twee slaapkamers, een badkamer, een zitkamer met volledig uitgeruste keuken. Er is een lavvu, een traditionele, verwarmde Samentent en een restaurant waar het ontbijt en diner geserveerd wordt. Verder is er een sauna en hottub. 

Verlengen met eventueel een nachtje ijshotel

Deze reis is eenvoudig te verlengen met een extra nacht in het Arctic Lyngen Seacamp of een verblijf in Tromsø om hier de sfeer van het Parijs van het noorden op te snuiven of een verblijf in Alta waar u de nacht in het ijshotel kunt doorbrengen.
Wilt u een voorstel op basis van uw wensen? Stuur ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak bij ons op kantoor.
 

Reis van dag-tot-dag

Dag 01. Amsterdam - Oslo - Tromsø / Alta

In de ochtend vliegt u vanaf Amsterdam naar Oslo. Hier stapt u over op de volgende vlucht naar Tromsø of Alta, waar u aan het einde van de middag aankomt. Transfer van het vliegveld naar het Arctic Lyngen Seacamp. 
Diner in de het restaurant, daarna op zoek naar een goede plaats om noorderlicht (Aurora Borealis) te kunnen zien als weersomstandigheden het toelaten. 

Dag 02. Op zoek naar elanden en noorderlicht

Na het ontbijt begint het licht te worden en zal er op uit getrokken worden om elanden te zoeken. Tijdens deze zoektocht kunnen ook Zeearenden, vossen en misschien wel de zeer schuwe lynx gezien worden. In het bos wordt met sneeuwschoenen gewandeld. 
Na terugkomst heeft u tijd ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld nog verder wandelen op de sneeuwschoenen, u kunt opwarmen in de sauna of in de hottub. 
Het diner wordt in de lavvu geserveerd. Als het weer goed is en de voorspellingen voor het noorderlicht zijn gunstig dan is het al snel tijd om naar buiten te gaan.

Dag 03 Hondensledetocht of sneeuwscootertocht

Vandaag kunt u kiezen uit een hondensledetocht of een sneeuwscootertocht.
> Hondensledetocht, 3-4 uur.  2 personen per slede.
> Sneeuwscootersafari, 3-4 uur, 2 personen per sneeuwscooter.*
Bij beide activiteiten wordt de benodigde warme kleding e.d. ter beschikking gesteld. Een eenvoudige lunch is inclusief. U wordt vanuit het kamp naar het beginpunt van de tocht gebracht en later bij het eindpunt weer opgehaald en teruggebracht naar het Arctic Lyngen Seacamp.
Om 19.00u diner in het restaurant. Daarna kunt u wederom op zoek naar noorderlicht.
* De sneeuwscootertocht is over het algemeen mogelijk van januari t/m maart. 

Dag 04 van het 4-daagse programma.Lingen - Tromsø - Oslo - Amsterdam

Transfer naar Tromsø of Alta. Tijdens deze rit kunt u nog even genieten van het winterse landschap. Daarna volgen de vluchten van Tromsø/Alta naar Oslo en van Oslo naar Amsterdam waar u aan het begin van de avond aankomt.

Dag 04 van het 5-daags programma.

Bij het 5-daagse programma heeft u vandaag keuze uit verschillende optionele activiteiten.
> Hondensledetocht  
> Sneeuwscootertocht 
> Fotografie workshop
Alle excursies zijn inclusief eenvoudige lunch.
> Wandelen met sneeuwschoenen GRATIS.

Blijft u in het kamp, dan is de lunch op eigen gelegenheid. Het diner wordt in het restaurant geserveerd en er is daarna nog een laatste kans op noorderlicht!

Dag 05. Tromsø/Alta - Oslo - Amsterdam

Na het ontbijt wordt naar het vliegveld van Tromsø of Alta gebracht voor de vlucht naar Oslo en vandaar naar Amsterdam, waar u aan het begin van de avond aankomt. 

Data & Prijzen winter 2018-2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op Schiphol.
Met een gewijzigd schema is vertrek vanaf Zaventem ook mogelijk.
LET OP: het Arctic Lyngen Camp is gesloten van 24 - 27 dec 2018.

DataReisduur
Iedere woensdag van 05 dec 2018 - 13 mrt 2019
03 nachten
Iedere zondag van 02 dec 2018 - 10 mrt 201904 nachten

Prijzen per persoon vanaf

Andere samenstellingen op aanvraag.

Accommodatie03 nachten04 nachten
met twee personen in 5-pers. huisje€ 1.738,00€ 1.887,00

De prijzen zijn inclusief:

SAS-lijnvluchten Amsterdam - Oslo - Tromsø/Alta en v.v. in de goedkoopste klasse, 03 c.q. 04 overnachtingen in 5-pers. huis in het Arctic Lyngen Seacamp op basis van halfpension, groepstransfers van Tromsø/Alta naar Arctic Lyngen Seacamp en v.v., 1 x noorderlichtsafari onder leiding van gids, 1x elandensafari en sneeuwschoenwandeling, naar keuze 1 sneeuwscooter- of hondensledetocht, gebruik sauna en sneeuwschoenen, informatieboekje, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

eventuele verhoging van toeslagen en/of belastingen, toeslag indien de goedkoopste klasse op de vluchten niet meer beschikbaar is, overige maaltijden, (fris)drankjes, aanvullende excursies, fooien, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard en publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Verlenging in Tromsø, Alta of Oslo

Deze reis is eenvoudig te verlenging met een verblijf in Tromsø, Alta (ijshotel) of een verblijf in Oslo. Mail ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak op kantoor. We helpen u graag verder.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.