Reisinformatie

Reisbeschrijving Winterreis IJshotel in Alta

U vliegt naar keuze vanaf Amsterdam of Brussel via Oslo naar Alta. Hier verblijft u in het comfortabele Scandic Hotel Alta op basis van logies/ontbijt.
Gedurende uw verblijf is een hondensledetocht en een sneeuwscootertocht voor u geboekt. Optioneel kan het aangevuld worden met een rendiersledetocht.
Het ijshotel ligt ca. 20 km buiten de stad Alta. U wordt hierheen gebracht voor de overnachting in het prachtige hotel, waar letterlijk alles van ijs is. Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar het Scandic Hotel.
Op de laatste dag vliegt u vanaf Alta via Oslo naar keuze naar Amsterdam of Brussel.
Tijdens het gehele verblijf bestaat de mogelijkheid dat het noorderlicht (Aurora borealis) actief is. Als het niet te bewolkt is, kan het van 's avonds tot in de vroege morgen gezien worden.  

Overnachting in het ijshotel

Het ijshotel heeft verschillende "kamers". De standaardkames zijn voorzien van een twee persoonsbed of twee éénpersoonsbedden. Er zijn twee kamers met een raam, vier suites waarvan van één bruidssuite. De ijsbedden zijn voorzien van een matras dat bedekt is met rendierhuiden. U krijgt per persoon twee warme slaapzakken. Deze houden u meer dan warm gedurende de nacht.
In het houten hoofdgebouw zijn toiletten, douches, sauna, een huiskamer met openhaard en de grote zaal (met centrale open haard) waar u 's morgens het ontbijtbuffet vindt.

Verlenging of combinatie

Wilt u langer in noorden blijven, of wilt u een dit verblijf combineren met een bezoek aan de stad Oslo? Dit behoort zeker tot de mogelijkheden. Stuur ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak op ons kantoor. We helpen u graag bij het samenstellen van uw reis!

Reis van dag tot dag

Dag 01 Amsterdam of Brussel - Oslo - Alta

De reis begint met een lijnvlucht naar keuze van Amsterdam of Brussel via Oslo naar Alta. Bij aankomst in Alta zal het al donker geworden zijn en heeft u de eerste mogelijkheid om het noorderlicht (Aurora Borealis) te kunnen zien.
Overnachting in Scandic Alta Hotel.

Dag 02 Hondensledetocht - ijshotel - noorderlicht (?)

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een spannende hondensledetocht. De honden zijn enthousiast en rennen dat het een lieve lust is door het besneeuwde landschap. Na de tocht wordt u naar het hotel teruggebracht. 
Aan het einde van de middag haalt men u op om naar het ijshotel te gaan, dat buiten Alta ligt. Weg van alle stadse verlichting heeft u bij helder weer de beste kansen om noorderlicht (Aurora Borealis) waar te nemen. Daarna installeert u zich op het ijsbed, dat voorzien is van warme huiden en een lekkere dikke slaapzak. Slaap lekker!

Dag 03 Sneeuwscootertocht - noorderlicht (?)

Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar het Scandic Alta Hotel om vervolgens een sneeuwscootertocht te gaan maken. Warme kleding krijgt u te leeninclusief. Rond 16.00u bent u terug bij het hotel.
U kunt daarna de stad verkennen of een bezoek brengen aan de bijzondere kerk.
Optioneel kunt u een avond rendiersledetocht boeken (NOK 1895 p.p.).
U wordt dan rond 20.00u opgehaald. Ook nu weer zijn warme kleding en warme drankjes inbegrepen. Het is inmiddels alweer donker en buiten de stad kunt u hopelijk weer genieten van het noorderlicht (Aurora Borealis).
Rond middernacht bent u terug bij het Scandic Hotel Alta voor overnachting.

Dag 04 Alta - Oslo - Amsterdam of Brussel

Na het ontbijt gaat u op eigen gelegenheid met Flybuss van het hotel naar het vliegveld van Alta. Vanhier vliegt u via Oslo naar keuze terug naar Amsterdam of Brussel.

Data & Prijzen 2018-2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op de luchthaven Schiphol.
Het is ook mogelijk om te vertrekken vanaf Brussel.

DataReisduur
Iedere dag van 15 dec 2018 - 07 apr 201903 nachten
LET OP:
Het ijshotel is gesloten:
van 23 - 27 dec 2018 en
van 31 dec - 02 jan 2019

Vanafprijzen per persoon

Bij vertrek vanaf Brussel kan er prijsverschil ontstaan.

AccommodatiePrijs overige periode
vanaf
Prijs december
vanaf
In 2-pers. hotelkamer /
in 2-pers. standaardkamer ijshotel
€ 1.388,00€ 1.410,00
In 1-pers. hotelkamer /
in 1-pers. standaardkamer ijshotel
€ 1.382,00€ 1.425,00
In 2-pers. hotelkamer /
in 2-pers. Suite ijshotel
€ 1.444,00€ 1.466,00
In 1-pers. hotelkamer /
in 1-pers. Suite ijshotel
€ 1.532,00€ 1.554,00

De prijzen zijn inclusief:

Retourlijnvlucht vanaf Amsterdam via Oslo naar Alta in de goedkoopste klasse inclusief 23 kg ruimbagage p.p., groepstransfer van het Scandic Hotel in Alta naar het ijshotel en v.v., 01 nacht in het ijshotel op basis van logies/ontbijt, 02 nachten in het Scandic Hotel Alta in 2-pers./1-pers. kamer d/t op basis van logies/ontbijt, hondensledetocht (ca. 2,5u), sneeuwscootertocht (ca. 2,5u), informatieboekje en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

eventuele verhoging van brandstoftoeslag en/of belastingen, toeslag indien de goedkoopste klasse op de vluchten niet meer beschikbaar is, overige maaltijden, overige transfers, (fris)drankjes, overige excursies, verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Verlenging van de reis

Indien gewenst, is de reis te verlengen in Alta of andere steden in Noorwegen zoals Tromsø en Oslo. U kunt dit verblijf ook combineren met een verblijf op de Lofoten & Vesterålen.
Stuur ons uw wensen, bel +31 10 295 0126 of vul het bel-me-terugbericht in voor overleg of een afspraak op ons kantoor. We helpen u graag. 

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.