Reisinformatie

Reisbeschrijving Hondensledetocht naar Isfjord Radio

Na aankomst in Longyearbyen gaat u met de Flybuss naar keuze naar Hotel Basecamp of Gjestehuset 102. Hier checkt u in waarna u  Longyearbyen kunt gaan verkennen. Om 16.00u is er bijeenkomst in Hotel Basecamp om de reis door te spreken.
De volgende morgenvroeg wordt iedereen opgehaald om naar de sledehonden te gaan. U krijgt een korte instructie hoe u met de honden moet omgaan en hoe u uw hondenteam in het gareel moet houden. Daarna worden de honden ingespannen en gaat u met uw eigen hondenslede op weg.
Met de hondenslede duurt het twee dagen voor u Kapp Linné heeft bereikt. De eerste overnachting is dan ook onderweg in tenten. De tweede dag wordt na het ontbijt het kamp opgebroken en wordt de weg door het dal vervolgd.
In de loop van de dag wordt dan Isfjord Radio bereikt. Hier kunt u bijkomen in de warme vertrekken. U verblijft twee nachten in het gastenverblijf. Op de tussenliggende dag kan een korte tocht met de honden gemaakt worden of kan een wandeling gemaakt worden. U kunt er echter nooit alleen op uit trekken, want er kunnen hier overal ijsberen zijn. Er zal dus altijd in een groepje met een bewapende gids op pad gegaan worden.
De vierde dag gaat u per hondenslede terug naar Longyearbyen. Onderweg overnacht u weer in de tent. Laat in de middag van de vijfde dag komt u in Longyearbyen aan. U wordt naar Hotel Basceamp of Gjestehuset 102 gebracht voor overnachting.
De afstand van Longyearbyen naar Isfjord Radio is ongeveer 90 km.

Accommodaties tijdens de tocht

De eerste en vijfde nacht verblijft u naar keuze in Hotel Basecamp of in Gjestehuset 102.
De tweede en vierde nacht slaapt u in tenten die meegenomen worden vanuit Longyearbyen. Deze moeten dus bij aankomst op de overnachtingsplaats opgezet worden en moeten de volgende morgen weer ingepakt worden. De maaltijden onderweg worden gezamenlijk bereid en genuttigd. De benodigde zeer warme slaapzak wordt ter beschikking gesteld.
De tweede en derde overnachting is in het gastenverblijf van Isfjord Radio in comfortabele 2-pers.kamers. Hier kunt u genieten van de gastronomische vaardigheden van de kok. Isfjord Radio heeft in totaal 47 bedden verdeeld over 20 tweepersoonskamers en 3 suites. Douches en toiletten zijn gemeenschappelijk.
Er is een eetzaal, waar ontbijt, lunch en diner geserveerd worden en er is een gezellige lounge met openhaard.

Benodigde vluchten, overnachting(en) en eventuele verlenging

Indien gewenst, kunnen wij de benodigde vluchten van Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar Longyearbyen en v.v. verzorgen. Zeker in de winter kunt u bijna nooit dezelfde dag doorvliegen naar uw eindbestemming. Een overnachting op de heen- en/of terugweg in Oslo is dan noodzakelijk. Ook deze overnachtingen kunnen wij voor u verzorgen, evenals een eventuele verlenging op Spitsbergen en/of in Oslo of andere delen van Noorwegen. Klik hier voor ideeën van accommodaties en winterexcursies op Spitsbergen.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Aankomst in Longyearbyen

Aankomst in Longyearbyen. Per Flybuss van de luchthaven naar Hotel Basecamp of Gjestehuset 102 voor overnachting op basis van logies/ontbijt.
Afhankelijk van de aankomsttijd kunt u na het inchecken Longyearbyen verkennen en het museum bezoeken. Om ca. 16.00u is er een bijeenkomst met de gids.

Dag 02 Longyearbyen - tentenkamp

Om 10.00u wordt u bij de receptie van Hotel Basecamp verwacht. Hier ontmoet u de andere deelnemers, krijgt u instructie en wordt alles ingepakt voor de komende dagen. Daarna gaat de groep naar het Trappers Station in het dal waar de honden staan. Hier krijgt u een korte introductie hoe om te gaan met de honden, hoe ze in te spannen en hoe ze eten te geven.
Al snel daarna gaat u op weg door het witte landschap.
Halverweg (na ongeveer 45 km) wordt gestopt om het tentenkamp op te zetten en een warme maaltijd te bereiden en te nuttigen. Na het verzorgen van de honden kunt u de warme slaapzak in duiken voor een welverdiende nachtrust.

Dag 03 tentenkamp - Isfjord Radio

Na het ontbijt en het verzorgen van de honden wordt het tentenkamp opgeruimd en de honden weer ingespannen. Een tweede dag door het weidse landschap wacht. Onderweg wordt uiteraard gestopt om wat warms te drinken en een lunch te nuttigen.
Als het weer niet tegenzit zult u halverwege of einde van de middag Isfjord Radio bereiken. Hier staat een lekkere warme kachel en een smakelijk diner te wachten.
U overnacht in één van de gastenverblijven van Isfjord Radio in een comfortabel bed.

Dag 04 Isfjord Radio

Vandaag gaat men of een korte hondesledetocht maken of u zult te voet Kapp Linné verkennen. Lunch en diner worden in Isfjord Radio verzorgd. Ook de overnachting is wederom in het gastenverblijf van Isfjord Radio.

Dag 05 Isfjord Radio - tentenkamp

Na het ontbijt worden de honden weer ingespannen. De reis gaat terug naar Longyearbyen.
Al snel zal Isfjord Radio uit het zicht verdwenen zijn. Overnachting is wederom in een tentenkamp.

Dag 06 tentenkamp - Longyearbyen

Met de hondenslede wordt de reis voortgezet en komt u aan het einde van de middag aan in Longyearbyen. Groepstransfer terug naar Hotel Basecamp of Gjestehuset 102.
Overnachting aldaar op basis van logies/ontbijt.

Dag 07 Einde programma

Einde van de reis.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt in Longyearbyen (Spitsbergen).

DataReisduur
18 mrt - 24 mrt 201906 nachten
04 apr - 10 apr 201906 nachten

Prijzen per persoon

AccommodatiePrijs vanaf
in 2-pers. kamer
Prijs vanaf
in 1-pers. kamer
Gjestehuset 102,
Isfjord Radio,
onderweg 2-pers. tent
€ 3.063,00€ 3.397,00
Hotel Basecamp,
Isfjord Radio,
onderweg 2-pers. tent
€ 3.205,00€ 3.672,00

De prijzen zijn inclusief:

5-daagse hondensledetocht met Engelssprekende, bewapende gids, 2 overnachtingen in Longyearbyen naar keuze* in Hotel Basecamp of Gjestehuset 102 op basis van logies/ontbijt, 2 overnachting in tenten en 2 overnachtingen in gasterverblijf Isfjord Radio beiden op basis van volpension, thermopak, laarzen, handschoenen, slaapzak en SGR-dekking.
* Voor andere pensions of hotels is de prijs op aanvraag. 

De prijzen zijn exclusief:

vluchten van Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar Longyearbyen, eventueel benodigde overnachting en transfers in Oslo op de heen- en/of terugweg, transfer van de luchthaven in Longyearbyen naar hotel en v.v., lunch en diner op dag 01 en diner op dag 06, (fris)drankjes,  verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard en publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds reizen (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vlucht, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook graag uw vluchten en eventuele verleging op Spitsbergen en/of in Noorwegen. Vraag ons naar de mogelijkheden of kijk onder Longyearbyen in de winter voor enkele voorbeelden.

Prijsindicatie
vluchten van Amsterdam of Brussel via Oslo naar Longyearbyen, afhankelijk van de beschikbare klasse: van circa € 300,- tot € 1.130,- per persoon, inclusief belastingen en toeslagen.
Voor deze data heeft u zowel op de heen- als op de terugweg een overnachting in Oslo of Tromsø nodig.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.