Reisinformatie

Reisbeschrijving "Groepsreis Op zoek naar Orka's & Noorderlicht (Aurora Borealis)

Deze reis begint op de luchthaven Schiphol. Vandaar vliegt u naar IJsland. Op de luchthaven Keflavík staat de huurauto gereed waarmee u naar Hotel Örk rijdt in het plaatsje Hveragerdi. Hier verblijft u twee nachten. De tussenliggende dag kunt u het geothermische gebied Geysir, de gedeeltelijk bevroren Gullfoss en de nieuwste energiecentrale bezoeken. Als het helder weer is, kunt u er 's avonds natuurlijk op uit om noorderlicht (Aurora Borealis) te spotten.
Daarna verder rijden naar Snæfellsnes waar u vier nachten verblijft. Er staat één Orkasafari op het programma en de overige dagen kunt u over het schiereiland rijden om de prachtige kustlijn en het besneeuwde binnenland te verkennen. 's Avonds kunt u er op uit om de prachtige sterrenhemel te bekijken en hopelijk manifesteert het noorderlicht (Aurora Borealis) zich. 
De voorlaatste dag rijdt u terug richting Reykjavík en vandaar naar Keflavík. Hier kunt u de huurauto inleveren op de luchthaven en naar het naast gelegen luchthavenhotel lopen, waar u overnacht. Op de laatste dag is het vroeg opstaan voor de vlucht naar Amsterdam.

Accommodaties & vervoer

In Hveragerði wordt overnacht in Hotel Örk, een modern hotel met ruime kamers met een ruime badkamer. Er is een zwembad met geothermisch verwarmd water. Het restaurant heeft een uitstekende keuken.
Op Snæfellsnes wordt overnacht in Hotel Framnes, een gezellig familiehotel dat geheel in het teken van de Orkasafari's staat. Er is een kleine sauna.
In Keflavík wordt overnacht in Hotel Smarí. Dit comfortabele hotel ligt naast de luchthaven.

De huurauto is categorie Z (VW Up of gelijkwaardig). Indien u een hogere categorie wenst is dat natuurlijk altijd mogelijk. Vraag ons naar de mogelijkheden. 

Noorderlicht

Noorderlicht is een natuurverschijnsel dat uitsluitend te zien is aan de nachtelijke hemel. Het beste is het te zien tijdens helder weer met (bijna) geen wolken. Of en wanneer er noorderlicht te zien zal zijn, is niet te voorspellen. Door de opzet van deze reis (verblijf op lichtarme plaatsen) is de kans op het zien van dit spectaculaire fenomeen zo optimaal mogelijk gemaakt.

Verlenging

Indien gewenst, is deze reis vooraf of achteraf te verlengen met bijvoorbeeld een verblijf in Reykjavík. U kunt uw wensen toesturen of +31 10 295 0126 bellen voor overleg of een afspraak op kantoor.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Amsterdam - Keflavík - Hveragerdi

Huurauto ophalen en naar Hotel Örk in Hveragerði. Bij mooi weer heeft u nog tijd om langs de zuidkust te rijden en hier het kleine geothermische gebied Krysuvík te bezoeken.
's Avonds kunt bij helder weer er op uit om noorderlicht (Aurora Borealis) te spotten.

Dag 02 Geiser, Gullfoss en misschien Noorderlicht

Vandaag kunt u de Geiser en Gullfoss bezoeken. Terug in Hveragerði kunt ueen kas bezoeken of het nieuwste Geocentrum waar heet water voor de verwarming van het grootste deel van de huizen in Reykjavík gewonnen wordt en als "bijproduct" wordt er een ongelooflijke hoeveelheid elektriciteit opgewekt.
's Avonds kunt u er wederom op uit voor het noorderlicht.
Wie van zwemmen houdt, kan nog een baantje trekken of een bad nemen in de warme poelen bij het hotel.
Overnachting in Hotel Örk.

Dag 03 Þingvellir NP en Snæfellsnes

Na het ontbijt kunt u een bezoek brengen aan het Þingvellir NP. Vandaar rijdt u door naar Grundarfjördur op Snæfellsnes. Het berglandschap is prachtig en wordt gedomineerd door de Snæfellsjökull, de vulkaan op het puntje van het schiereiland.
's Avonds kunt u bij helder weer wederom een tocht worden gemaakt voor noorderlicht. Overnachting in Hotel Framnes.

Dag 04 - 06 Orka's, sneeuwlandschap en Noorderlicht (?)

Vanuit Hotel Framnes kunt u verschillende activiteiten ondernemen. Er is één
Orkasafari gepland. Verder kunt u het schiereiland verkennen. De kuststreek is prachtig. Er zijn steile rotsen met (gedeeltelijk) bevroren watervallen, Noordse Stormvogels en Drieteenmeeuwen hebben hun nesten alweer betrokken, in zee dobberen honderden Eidereenden, langs het strand struinen Paarse Strandlopers, net onder de kust spelen vaak zeehonden. Bij helder weer is de vulkaan Snæfellsjökull te zien. Indien het helder is kunt u er 's avonds op uit gaan op een lichtarme plek om de sterrenhemel te bekijken en hopelijk noorderlicht te zien.

Dag 07 Terug naar het zuiden

Op de terugweg is het mogelijk om via Reykjavík en/of via de Blue Lagoon naar Keflavík te rijden. De huurauto kunt u meteen inleveren op de luchthaven. Overnachting in nabij gelegen Hotel Smarí.

Dag 08 Keflavík - Amsterdam

Vroeg in de ochtend lopend naar het luchthavengebouw. 
Lijnvlucht Icelandair van Keflavík naar Amsterdam. 

Data & Prijzen winter 2017-2018

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op de luchthaven Schiphol.

DataReisduur
Dagelijks van
01 feb t/m 14 mrt 2018
07 nachten

Vanafprijzen per persoon

Deze prijzen zijn gebaseerd op twee personen per auto.
Andere samenstelling of andere autotypes zijn op aanvraag.

AccommodatiePrijs
in 2-pers. kamer€ 1.246,00
in 1-pers. kamer€ 1.884,00

De prijzen zijn inclusief:

Icelandairlijnvluchten Amsterdam - Keflavík en v.v. in de goedkoopste klasse, 07 dagen autohuur Cat. Z (bijvoorbeeld VW Up of gelijkwaardig), inclusief ongelimiteerd aantal kilometers, CDW, belastingen en luchthaventoeslag, 07 hotelovernachtingen op basis van logies/ontbijt, 01 Orkasafari, informatiepakket met kaart en Elmar of Dominicusgids IJsland en SGR–dekking.

De prijzen zijn exclusief:

Eventuele verhoging van de brandstoftoeslag en/of belastingen, toeslag indien de genoemde boekingsklasse niet meer beschikbaar is, brandstof voor de auto, overige maaltijden en (fris)drankjes, entree terrein Geysir, optionele excursies, entree Geothermische Centrale, verzekeringen, fooien en overige uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Autohuur is op basis van ongelimiteerd aantal kilometers inclusief CDW en BTW. 
> Er is altijd een eigen risico van € 1.260,00 (cat. Z-D) en € 2.300,00 (E-X) die ter plaatse gedeeltelijk kan worden afgekocht. 
> Eigen risico voor glasschade € 255,00 (cat. Z-X).
U kunt voor het eigen risico ook in Nederland via Allianz Global Assistance of Europeesche Verzekeringen een verzekering afsluiten.
Kosten bedragen € 5,50 per dag.

> U dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs dat nog minstens een jaar geldig is.
> U dient in het bezit te zijn van een algemeen geaccepteerde creditcard (o.a. Visa / Mastercard).
> Extra bestuurder per huurperiode € 30,-.
> GPS systeem € 15,00 per dag. 

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.