Reisinformatie

Reisbeschrijving Korte sneeuwscootersafari naar de oostkust van Spitsbergen

Tijdens deze korte reis doorkruist u het binnenland van Spitsbergen. Door mooie valleien, over gletsjers en hoge passen naar de ruige oostkust. Het is geen makkelijke tocht, want u zit lang achtereen op de sneeuwscooter in soms zeer koude omstandigheden. Maar als beloning komt u aan de zelden bezochte oostkust. Op het pakijs zwerven vaak ijsberen rond. Om de dieren hier te zien, is alleen de tocht al waard.
U legt in drie dagen 350 tot 400 km af.

Accommodatie

Niet ver van Agardhdalen bij de oostkust staat een hut. Het is een simpel onderkomen, waar u in eigen slaapzak overnacht. Maaltijden worden gezamenlijk bereid en genuttigd. U verblijft hier twee nachten.
Een slaapzak kan gehuurd worden voor NOK 500.

Vluchten, aanvullende overnachtingen en of verlenging

Indien gewenst, kunnen wij de benodigde vluchten van Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar Longyearbyen en v.v. verzorgen. Zeker in de winter kunt u bijna nooit dezelfde dag doorvliegen naar uw eindbestemming. Een overnachting op de heen- en/of terugweg in Oslo is dan noodzakelijk. Ook deze overnachtingen evenals een eventuele verlenging op Spitsbergen en/of in Oslo of andere delen van Noorwegen kunnen wij voor u verzorgen.
Voor ideeën en prijzen van accommodaties en winterexcursies op Spitsbergen kunt u hier klikken.

BELANGRIJK

Voor het besturen van een sneeuwscooter dient u in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Uw rijbewijs dient u ook ter plaatse te overleggen.
Vanwege veiligeheidseisen moet een groep met minimaal drie sneeuwscooters op pad. Dit betekent dat als er maar twee deelnemers zijn, u allebei een sneeuwscooter dient te besturen.
Personen zonder rijbewijs kunnen met eigen mededeelnemers meerijden als duopassagier.
Minimum leeftijd voor deelname is 15 jaar.
Weersomstandigheden
Het programma is altijd onder voorbehoud. Sneeuw- en weersomstandigheden kunnen het noodzakelijk maken om routes aan te passen. Het kan een enkele keer zelfs voorkomen dat de tocht afgelast moet worden. Het is verstandig om na deze tocht nog minstens een dag op Spitsbergen te plannen als uitloopdag.

Reis van dag tot dag

Dag 01

Na het ontbijt wordt u rond 09.00u opgehaald. Voor u op de sneeuwscooters gaat, krijgt u eerst instructie en wordt de kleding gepast. Ondertussen laadt de gids alle benodigdheden op de sleden. Daarna gaat u onder leiding van de gids op pad. De rit gaat over de bevroren fjorden, door besneeuwde valleien en gletsjers. Aan het einde van de middag wordt de hut bereikt. Hier kunt u opwarmen en wordt u getrakteerd op een heerlijke maaltijd. Overnachting aldaar. Als het donker is, kan er noorderlicht te zien zijn.
Afstand circa 100 km.

Dag 02

Na het ontbijt wordt met de gids de plannen voor vandaag doorgenomen. De rit gaat verder richting het noordoosten. Hier treft u bevroren zee-ijs in de Storfjorden. Afhankelijk van de ijscondities, zal men verder trekken richting Dunér, een gebied waar soms IJsberen gezien worden. De hele dag bent u buiten op zoek naar IJsberen en zeehonden en kunt u het landschap bewonderen. Aan het einde van de middag zal via dezelfde weg terug worden gegaan naar de hut. Als het donker is geworden, is het zeker zaak om af en toe even buiten te kijken of er noorderlicht te zien is. Afstand circa 100 tot 140 km.

Dag 03

Na het ontbijt wordt alles in gereedheid gebracht om naar Longyearbyen terug te keren. De route wordt bepaald door de weersomstandigheden. Maar als het kan, zal men nogmaals naar de oostkust rijden. Na deze ruim 140 km lange tocht komt u terug in Longyearbyen. Rond 17.00u bent u terug in Longyearbyen. Terugtocht naar Longyearbyen. Afstand 100 tot 140 km.

Data & prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt in Longyearbyen (Spitsbergen).

DataReisduurBeschikbaar
26 feb - 28 feb 201902 nachten6 plaatsen
05 mrt - 07 mrt 201902 nachten6 plaatsen
12 mrt - 14 mrt 201902 nachten6 plaatsen
19 mrt - 21 mrt 201902 nachten4 plaatsen
26 mrt - 28 mrt 201902 nachten6 plaatsen
02 apr - 04 apr 201902 nachten6 plaatsen
09 apr - 11 apr 201902 nachten6 plaatsen
16 apr - 18 apr 201902 nachten6 plaatsen
23 apr - 25 apr 201902 nachten6 plaatsen
30 apr - 02 mei 201902 nachten6 plaatsen

Prijzen per persoon

AccommodatiePrijs
op indeling in meerpers. kamer in de hut
€ 1.749,00
op indeling in meerpers. kamer in de hut, bij boeking met 2 personen€ 1.908,00

Beschikbaarheid

De beschikbaarheid is bijgewerkt tot 03 december 2018.

De prijzen zijn inclusief:

3-daagse sneeuwscootertocht met Engelssprekende, bewapende gids, 2 overnachtingen in hut op basis van volpension, sneeuwscooterpak, helm, laarzen en wanten, informatiepakket, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vluchten van Amsterdam of Brussel naar Longyearbyen en v.v., benodigde hotelovernachtingen in Longyearbyen, (fris)drankjes, transfers, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook graag uw vluchten evenals eventuele verlenging op Spitsbergen en/of in Noorwegen. Vraag ons naar de mogelijkheden of kijk op deze site onder Longyearbyen in de winter voor enkele voorbeelden.
Prijsindicatie vluchten van Amsterdam of Brussel via Oslo naar Longyearbyen, afhankelijk van de beschikbare klasse van circa € 350,- tot € 1.130,- per persoon, inclusief belastingen en toeslagen. In de winter heeft u bijna altijd op de heen- en/of terugweg een overnachting in Oslo nodig. Ook deze kunnen wij voor u verzorgen.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.