Reisinformatie

Beschrijving Natuurreis De beren van Kodiak, Alaska

De reis begint met een vlucht van Anchorage naar Kodiak. Na aankomst gaat u op eigen gelegenheid naar het hotel in het centrum. De volgende morgen is er groepstransfer naar de kade, vanwaar het watervliegtuig vertrekt voor de vlucht naar Camp Island. Direct al bij aankomst krijgt u een veiligheidsinstructie en uitleg over het gebied. Daarna kunt u zich installeren in een van de zes huisjes van Kodiak Brown Bear Center, waar u de volgende dagen zult verblijven.
De komende dagen staan verschillende excursies op het programma. Iedere ochtend na het ontbijt legt de gids uit wat de plannen voor die dag zijn. Bijvoorbeeld: beren observeren, wandelen, kajakken of vissen.
Voor u terugkeert naar Anchorage kunt u nog een laatste keer mee op excursie. Na de lunch ligt het watervliegtuig klaar om u terug te brengen naar Kodiak. Hier volgt wederom een overnachting. De volgende morgen vliegt u terug met een lijnvlucht naar Anchorage, waarmee deze reis eindigt.
Vanaf Anchorage kunt u verder reizen in Alaska of huiswaarts keren.

Kodiak Brown Bear Center

Kodiak Brown Bear Center ligt aan het Karlukmeer. Het heeft een lange kustlijn met ontelbare stroompjes waar de zalm naar toe komt om te paaien. Hier is een aantal platforms gebouwd om optimaal en veilig beren te observeren en te fotograferen.
Het complex heeft zes moderne houten huisjes met sanitaiere voorzieningen. Tevens is er electriciteit en WI-FI en ook voor linnengoed wordt gezorgd. De huisjes zijn voorzien van een veranda met uitzicht op het meer.
In het centrale gebouw wordt het ontbijt, de lunch en het diner geserveerd. Dit is ook de plaats waar u kunt ontspannen, waar presentaties/lezingen worden gegeven en het is de verzamelplaats voor de excursies.

Benodigde vluchten en eventuele verlenging

Een bezoek aan Kodiak is goed te combineren met een fly-drive door Alaska.
Indien gewenst, verzorgen wij de benodigde vluchten en eventuele verlenging in Alaska en/of Canada.
Wilt u een voorstel voor uw reis ontvangen? Stuur dan een bericht met uw wensen of bel 010 - 295 0126 voor telefonisch overleg of een afspraak op ons kantoor te Pernis.

BELANGRIJK

Het weer in de omgeving Kodiak is vaak onvoorspelbaar en er wordt gevlogen met kleine watervliegtuigen, daardoor is de kans op vertraging niet gering. Wij adviseren daarom om geen aansluitende vluchten vanaf Anchorage te boeken, maar om enkele dagen speling in te (laten) bouwen.
Eventuele kosten (bijv. wijzigen van vluchten en extra overnachtingen) die voortvloeien uit vertraging, zijn voor eigen rekening. 

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reizen beginnen en eindigen in Anchorage (Alaska)

DataReisduur
iedere woensdag, zaterdag en zondag van 14 juli t/m 02 okt 201905, 06 en 09 nachten

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,86
Accommodatie05 nachten06 nachten09 nachten
In 2-pers. huisje€ 5.176,00€ 6.084,00€ 8.657,00
In 1-pers. huisjeop aanvraagop aanvraagop aanvraag

De prijzen zijn inclusief:

retourvlucht Anchorage - Kodiak, 02 overnachtingen in Kodiak in middenklasse hotel op basis van logies, watervliegtuigvlucht Kodiak - Kodiak Brown Bear Center, afhankelijk van uw keuze 03, 04 of 07 overnachtingen in een huisje op basis van volpension, vrije deelname aan het dagelijks activiteitenaanbod, presentaties en lezingen, lokale belastingen, informatieboekje en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vluchten vanaf Amsterdam of Brussel naar Anchorage, eventuele verhoging van de brandstoftoeslag van de vluchten van Anchorage naar Kodiak en van de vluchten per watervliegtuig, eventuele vertrekbelasting en toeslag voor bagageovergewicht, fooien, alcholische drankjes, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking), reserveringskosten (€ 25,00 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten en eventuele verlenging in Alaska.
Indicatieprijs vluchten:
van Amsterdam of Brussel naar Anchorage, afhankelijk van de beschikbare klasse, van € 800,- tot € 2.600,- p.p. inclusief belastingen en toeslagen. 
Bij tijdelijke aanbiedingen van de luchtvaartmaatschappijen kunnen de prijzen lager uitvallen.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.