Ga naar inhoud

Expeditiecruise tijdens de Zonsverduistering bij Antarctica

inclusief South Georgia & Falklandeilanden

:alttitle:

Expeditiecruise tijdens de Zonsverduistering bij Antarctica

Een volledige zonsverduistering blijft een bijzondere gebeurtenis om mee te maken en al helemaal als deze bij Antarctica plaatsvindt.
Ten tijde van deze zonsverduistering zullen meerdere schepen op de ultieme plek zijn om dit bijzondere evenement mee te maken. Maar deze reis biedt meer: o.a. South Georgia met valleien met honderdduizenden Koningspinguïns en natuurlijk het Antarctisch Schiereiland, waar de pinguïns hun eieren net gelegd hebben.
Is dit de reis waar u al jaren op gewacht heeft?

Als u deze reis kiest

 • Langere scheepsreizen met expeditiesfeer / volpension.
 • Inclusief regelmatig (land)excursies.
 • Engelssprekende expeditieleiding.
 • Schepen met max.aantal passagiers variërend van 108 tot 198 // internationaal gezelschap.

Impressies

Draai het scherm voor een betere ervaring
 • 1/1

Dag tot dag

 • Aan boord in Ushuaia

  Rond 16.00u wordt u verwacht op de kade in Ushuaia. Inschepen aan boord van de Ocean Atlantic. Na het inschepen volgt een veiligheidsinstructie en gaat het schip op weg door het Beaglekanaal.

 • Op zee

  Bij het ontwaken, zult u merken dat u op volle zee bent. Het is even wennen, maar meestal herstellen de meeste mensen zich (met of zonder hulp van medicijnen) al snel en kunt u naar het ontbijt. Daarna zullen er informatieve lezingen gehouden worden. Onder andere ter voorbereiding op de eclips. Bij mooi weer kunt u buiten op dek de vogels bekijken die het schip volgen. Misschien duiken er dolfijnen of walvissen op.

 • Falklandeilanden

  Stanley is niet alleen de hoofdstad van de Falklandeilanden, maar ook het administratieve hoofdkwartier van alle Engelse Zuid-Atlantische eilanden. Tijdens een wandeling door Stanley kunt u bijvoorbeeld de kerk met toegangspoort van walviskaken bekijken en een. bezoek brengen aan het museum. U kunt hier de lokale munten krijgen: Falklandponden. Deze hebben dezelfde waarde als de Britse pond, maar zijn buiten de Falklandeilanden alleen op South Georgia, Sint Helena en Ascension te gebruiken, NIET in Engeland!
  De Falklandeilanden bestaan uit meerdere eilanden. Op de tweede dag zullen er nog twee landingen op andere eilanden gemaakt worden. Bijvoorbeeld Westpoint, Sea Lion, Carcass, Saunders.

 • Op zee

  Deze dagen vaart het schip naar South Georgia. Onderweg kunt u weer albatrossen en walvissen tegenkomen.

 • South Georgia

  De dagen op South Georgia zullen gevuld zijn met zoveel mogelijk landingen en zodiaccruises. Bij Grytviken krijgt u paspoortcontrole (met stempel!). U gaat hier het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland binnen. Beschut in de baai ligt een verlaten walvisverwerkingsstation. Op weg naar het graf van Shackleton zult u zich een weg moeten banen door het hoge Boendergras waartussen de nodige (lichtgeraakte) robben liggen te luieren. Met enig geluk ziet u hier ook Koningspinguïns. In het museum (bij de kerk) kunt u diverse souvenirs kopen en er is een kleine tentoonstelling over de walvisvaart.
  Bij bijvoorbeeld St. Andrews Bay en Salisbury Plain kunt u oog in oog staan met enorme hoeveelheden Koningspinguins. Voor echte vogelliefhebbers zijn er nog enkele juweeltjes zoals de South Georgia pijlstaart. Verder zijn er zeeolifanten, pelsrobben, Macaronipinguïns en een kleine kolonie Kinbandpinguïns. Ook zullen enkele overblijfselen uit de tijd van de walvisvaart bezocht worden.

 • Zonsverduistering (eclips)

  Vroeg opstaan! Nog een laatste mogelijkheid om het schip in een nog betere positie te brengen en dan is het zover: de zonsverduistering! Na deze heugelijke gebeurtenis die natuurlijk op gepaste wijze gevierd wordt, vaart het schip in noordwaartse richting de Weddellzee uit.

 • Op zee

  Een volle dag op zee, het foerageergebied van de albatrossen. U zult ze in alle maten en soorten zien, van de prachtige, kleinere Roetkopalbatros tot de Reuzenalbatros die zweeft op de thermiek van de golven.
  Het voedselrijke water trekt ook walvissen en dolfijnen. En die kunnen overal zomaar opduiken. Wie meer wil leren over de geschiedenis, de dieren, ecologie of andere aan Antarctica gerelateerde onderwerpen kan de presentaties bijwonen die geregeld gehouden worden.

 • Antarctisch Schiereiland

  Gedurende deze dagen is het de bedoeling om zowel op het continent als op diverse eilanden landingen in Antarctic Sound en Weddellzee te maken. Dit gebied staat bekend om de vele enorme ijsbergen en dik pakijs. En wellicht treft u een enkele Keizerspinguïn...
  Andere mogelijke landingen kunnen gemaakt worden op bijvoorbeeld Danco of Cuverville. In Wilhelminabaai kunnen zodiaccruises gemaakt worden tussen de immense, gestrande ijsbergen. Op de gematigde South Shetlandeilanden broeden o.a. Kinbandpinguïns en Reuzenstormvogels. Het landschap van deze eilanden die van vulkanische oorsprong zijn, is schitterend. Het meest bezochte eiland van deze archipel is Deception. Tijdens een van de uitbraken van de vulkaan is de wand van het kratermeer doorgebroken waardoor er vanuit zee naar het binnenmeer gevaren kan worden. Onderweg kunnen walvissen zoals Bultruggen en Dwergvinvissen opduiken.

 • Op zee

  Laatste kans op het zien van walvissen en albatrossen.

 • Ushuaia

  Rond middernacht vaart het schip de monding van het Beaglekanaal in. Hier wordt de loods aan boord genomen en kan het schip doorvaren naar Ushuaia waar het vroeg in de ochtend aankomt.
  Na het ontbijt kunt u aan de kade in Ushuaia ontschepen.

BELANGRIJK

Het hierboven beschreven dag-tot-dagprogramma van de reis aan boord van de Ocean Atlantic is slechts een leidraad. De ijssituatie, weersomstandigheden en ontmoetingen met dieren kunnen afwijkingen noodzakelijk of wenselijk maken. De expeditieleider zal steeds in overleg met de kapitein de best mogelijke route volgen om u op een veilige manier zoveel mogelijk te laten zien en beleven.

De andere schepen varen volgens soortgelijke routes en allen zullen ze op 04 december 2021 op de beste plek zijn om de zonsverduistering te kunnen waarnemen.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 21 september 2021
antarctica-252
BELANGRIJK

Bekijk hier de recentste informatie over de Coronamaatregelen voor o.a. deze bestemming.

 • Elmar Reishandboek Antarctica & subantarctische eilanden.
 • Reis van huis naar Ushuaia en v.v.

Kajakprogramma

Tijdens de reizen met de meeste reizen kunt u (tegen de genoemde meerprijs) deelnemen aan een kajakprogramma. Als de omstandigheden het toelaten, zullen de kajaks te water worden gelaten, als de andere passagiers aan land gaan of met een zodiac rondvaren. Enige ervaring is aan te bevelen. Er is beperkt plaats, dus vooraf boeken is zeker nodig.

Eventuele brandstoftoeslag

Alle rederijen behouden zich het recht voor om, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag te heffen.

Totale zonsverduistering

Een totale zonsverduistering is een zeer indrukwekkend natuurverschijnsel. Midden op de dag wordt het heldere oppervlak van de zon afgedekt door de maan. Een paar minuten lang is het onheilspellend donker, en rond het inktzwarte silhouet van de maan is de betoverende, zilverwitte stralenkrans van de corona zichtbaar - de ijle dampkring van de zon. Totale zonsverduisteringen zijn zeldzaam, en bovendien moet je precies op het juiste moment op de juiste plaats zijn om van het schouwspel te genieten. De eclips van 4 december 2021 is helemaal bijzonder: hij is alleen te zien vanuit Antarctica en de Zuidelijke IJszee, laag boven de horizon.

Benodigde vluchten, overnachting(en) en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten naar Buenos Aires en van Buenos Aires naar Ushuaia v.v., eventueel benodigde overnachting(en) in Ushuaia en eventuele verlenging in Argentinië en/of Chili. Laat u inspireren door de informatie over beide landen op onze site.
Stuur een bericht met uw wensen of bel +31 10 295 0126 om te overleggen of om een afspraak op kantoor te maken. Indien gewenst, kunnen wij u bellen. Vult u hiervoor het bel-me-bericht in. Wij bellen u dan op het voor u passende tijdstip.

Compensatie CO2-uitstoot
Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, koopt Beluga Adventures bomen voor het project Leembossen (Het Groene Woud) in Noord-Brabant en bomen voor het project De groene corridor van het Nevelwoud naar het Regenwoud in Costa Rica. Beide zijn projecten van Trees for All.

Terug naar boven