Ga naar inhoud

Zeilreis van Bodø naar Tromsø, op zoek naar walvissen en noorderlicht

een prachtige winterse reis langs de Lofoten en Vesterålen.

:alttitle:

Zeilreis van Bodø naar Tromsø, op zoek naar walvissen en noorderlicht

Tijdens deze reis staan de Lofoten en Ofoten centraal. Wandelingen door kleine vissersdorpen worden afgewisseld met prachtig winters landschap. Een rondvaart door de imposante Trollfjord mag zeker niet ontbreken. Als het weer het toelaat, zal er tevens langs de kust van Andenes gevaren worden om hier op zoek te gaan naar Potvissen en Orka's. Het is een reis door een winterse landschap op zoek naar walvissen, zeearenden en noorderlicht. Gaat u mee?

De reis in het kort

De reis begint in Bodø. Om 20.00u kunt u aan boord stappen van de Antigua. Als iedereen aan boord is, worden de trossen losgegooid en wordt er richting de Lofoten gevaren. Hier zullen authentieke visserplaatsjes en, als het enigszins kan, de prachtige Trollfjord bezocht worden. Verder noordwaarts staan in Noorwegen nog de Vesterålen op het programma. Niet ver uit de kust voor de Vesterålen eindigt het continentale plat, de zee gaat hier vrij plotseling van ca. 300 m diepte naar 3 km diepte. In deze diepzee leven grote octopussen, het lievelingskostje van de Potvissen. Voordat men de oversteek maakt naar Tromsø, meert men aan in Gryllefjord op het schiereiland van Senja. De volgende ochtend vroeg vertrekt het schip dan richting het noorden. 's Avonds legt men aan in de haven van Tromsø. Nog een laatste overnachting aan boord van de Antigua. Na een week gaat u in Tromsø van boord.
U kunt van hier terugvliegen of u kunt uw verblijf verlengen met enkele dagen in deze gezellige stad.

Als u deze reis kiest

 • Natuurreis aan boord van het zeilschip met expeditiesfeer / volpension.
 • Inclusief regelmatig landexcursies.
 • Nederlands- of Engelstalige expeditieleiding.
 • Min. 20 / max. 32 passagiers.
 • Verlenging in Noorwegen is mogelijk.

Impressies

Draai het scherm voor een betere ervaring
 • Bultruggen in het avondlicht.
  1/14

  Bultruggen in het avondlicht.

 • Op weg naar de Lofoten.
  2/14

  Op weg naar de Lofoten.

 • Kleine vuurtoren Steinsos, nabij Tranøy, Lofoten.
  3/14

  Kleine vuurtoren Steinsos, nabij Tranøy, Lofoten.

 • Noorderlicht (Aurora borealis)
  4/14

  Noorderlicht (Aurora borealis)

 • De smalle ingang naar de Trollfjord.
  5/14

  De smalle ingang naar de Trollfjord.

 • Stokvis hangt te drogen, een typisch beeld op de Lofoten.
  6/14

  Stokvis hangt te drogen, een typisch beeld op de Lofoten.

 • Mannelijke orka.
  7/14

  Mannelijke orka.

 • Zeearend.
  8/14

  Zeearend.

 • Aanblik Svolvær.
  9/14

  Aanblik Svolvær.

 • Bar bij de ijsbeeldententoonstelling in Henningsvær.
  10/14

  Bar bij de ijsbeeldententoonstelling in Henningsvær.

 • Bijzonder licht over de Lofoten.
  11/14

  Bijzonder licht over de Lofoten.

 • Het laatste beetje licht.
  12/14

  Het laatste beetje licht.

 • Noorderlicht (Aurora borealis).
  13/14

  Noorderlicht (Aurora borealis).

 • Besneeuwde bergen.
  14/14

  Besneeuwde bergen.

Dag tot dag

 • Bodø

  Het zeilschip Antigua ligt in Bodø aan de kade. U kunt vanaf ca. 20.00u inschepen. Als het weer meewerkt, zal er 's avonds nog uitgevaren worden naar de Lofoten. Zodra het donker is en er activiteit van het noorderlicht voorspelt is, is het zaak om buiten aan dek de hemel af te speuren naar dit kleurrijke fenomeen!

 • Lofoten, Ofoten & Andenes

  Rond de zuidpunt van de Lofoten stroomt één van de sterkste getijdenstromen ter wereld. De schipper zal dus proberen om hier tijdens doodtij langs te varen. Het is dan nog ongeveer 10 km varen langs de indrukwekkende kustlijn naar de haven van Reine. Reine is een klein authentiek vissersplaatsje met overal grote rekken waar, in deze winterperiode, de gevangen en gezouten kabeljauw gedroogd wordt om daarna als stokvis verhandeld te worden. Er is er een poppenmuseum met vooral poppen met porseleinen gezichten. In de middag vaart de Antigua naar het noordelijker gelegen dorpje Nusfjord. Hier zal in het beschutte haventje overnacht worden. Een avondwandeling door het pittoreske dorpje, staat ook zeker op het programma. Omdat het kleine dorpjes zijn, is er weinig omgevingslicht. Als het helder weer is, is het zeker de moeite waard om buiten op het dek te gaan staan, op de uitkijk voor noorderlicht.
  Henningsvær is een van de grootste vissersplaatsen op de Lofoten. Hoewel er tegenwoordig ook veel plezierjachten in de haven liggen, is de visvangst nog het voornaamste middel van bestaan. Het omringende landschap is fenomenaal. Tijdens het varen van Nusfjord naar Henningsvær kunnen dolfijnen en (kleine) walvissen gezien worden. Komt er een vissersboot binnen, dan zullen er steevast verschillende meeuwen en soms ook een Zeearend te zien zijn. Afhankelijk van de tijdsplanning kan er een zodiaccruise tussen de verschillende eilanden door worden gemaakt.
  Skrova is een ruig eiland. In het gelijknamige plaatsje dat een oud walvisjagersdorp is, wonen circa 200 mensen. Men leeft er hoofdzakelijk van de visserij. Vandaag kan er een makkelijke ochtendwandeling gemaakt worden naar de baai aan de andere kant van het eiland. Voor de actieve mensen is er de mogelijkheid om naar de 255 m hoge top (Høgskrova) te klimmen. Hier heeft u een prachtig uitzicht bij helder weer.
  Vanaf Skrova kan bij zonsopgang de Trollfjord ingevaren worden. Dit is een van de mooiste fjorden van de Lofoten. Het fjord heeft aan weerszijde steile rotsen als muren. Hier kunnen ook zeearenden gezien worden. Vanuit hier vaart men verder naar de Vesterålen.
  Alleen al het varen door het indrukwekkende landschap van de Vesterålen is een onvergetelijke belevenis. Er zijn verschillende rotsen die helemaal bezet zijn door broedende vogels. Op hoog gelegen kliffen broeden zeearenden. U zult deze machtige vogels ongetwijfeld verschillende keren hoog in de lucht zien cirkelen. Ten noorden van Andenes is de kans groot op het zien van walvissen. Als de weersomstandigheden het toelaten, zullen we een poosje op open zee blijven, om te genieten van de rust, ruimte en mogelijk walvissen. ’s Avonds meert de Antigua af in Gryllefjord. Een oud vissersdorp op het schiereiland Senja. Hier kan nog een frisse avondwandeling gemaakt worden.

 • Terug naar Tromsø

  Vroeg in de ochtend vertrekt het schip richting Tromsø. Via de noordzijde van het schiereiland vaart het schip de laatste keer door de prachtige fjorden. Geniet nog een keer van het met sneeuw bedekte landschap. Tegen de avond vaart het schip de haven binnen van Tromsø. Bij helder weer kan er nog een laatste keer noorderlicht worden waargenomen.

 • Tromsø

  Na het inpakken van uw bagage kunt u nog een keer genieten van het ontbijt aan boord. Daarna neemt u afscheid van schip en bemanning en gaat u van boord om huiswaarts te keren of om uw reis in Noorwegen voort te zetten.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 5 augustus 2021
noorwegen-301
BELANGRIJK

Bekijk hier de recentste informatie over de Coronamaatregelen voor o.a. deze bestemming.

 • Reis van huis naar Bodø en terug vanuit Tromsø.

Benodigde vluchten en eventuele verlenging in Noorwegen:

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten. Wilt u langer genieten van winters Noorwegen? Dan is deze reis te combineren met tal van bestemmingen binnen Noorwegen.
Wilt u meer weten of een offerte ontvangen? Stuur dan een bericht met uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak op kantoor. Liever gebeld worden? Vult u dan het bel-me-bericht in. Wij bellen u dan op het gewenste tijdstip.

Compensatie CO2-uitstoot
Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, koopt Beluga Adventures bomen voor het project Leembossen (Het Groene Woud) in Noord-Brabant en bomen voor het project De groene corridor van het Nevelwoud naar het Regenwoud in Costa Rica. Beide zijn projecten van Trees for All.

Terug naar boven