Ga naar inhoud

Expeditiecruise Schotse Eilanden en Noorse Fjorden & Noordkaap

Proef het voorjaar met duizenden vogels en prachtige bloemen in een overweldigend landschap

:alttitle:

Expeditiecruise Schotse Eilanden en Noorse Fjorden & Noordkaap

De tweede reis van het Arctische seizoen van de Expedition begint dit jaar in Tromsø. Vanhier wordt eerst in noordelijke richting gevaren om de Noordkaap te bezoeken en zal daarna via de Noorse kust, de Orkney- en Shetlandeilanden en de Schotland eindigen in de Schotse hoofdstad Edinburgh.
De dagen lengen in rap tempo, vogels broeden op de kliffen en planten beginnen te bloeien. Het landschap is overweldigend. Op veel plaatsen wordt aan land gegaan om historische plaatsen en de prachtige natuur te verkennen.
Gaat u mee op zoek naar het voorjaar?

De reis in het kort

Deze reis begint in Tromsø. Vanhier gaat u naar de noordelijkste punt van de reis, de Noordkaap. Na een bezoek aan het monument op deze bijzondere plaats vertrekt de Expedition in zuidelijke richting langs de Noorse fjordenkust. Bij de Lofoten & Vesterålen zal de indrukwekkende Trollfjord bezocht worden. Verder zuidelijk staan o.a. de Svartisen, de Geirangerfjord en een rit met de Flåmtrein op het programma.
Vanaf de stad Ålesund wordt overgestoken naar de Schotse Eilanden (Orkney's en Shetlands) waar verschillende historische vindplaatsen zoals Skara Bræ bezocht worden. In deze periode zitten de kliffen vol met broedende zeevogels. De slootjes in de weilanden zijn goudgeel van de bloeiende dotterbloemen.
De reis eindigt in de Schotse hoofdstad Edinburgh.

Als u deze reis kiest

 • Scheepsreis in expeditiesfeer op basis van volpension.
 • Inclusief regelmatig landexcursies.
 • Engelssprekende expeditieleiding.
 • Min. 60 / max. ca. 134 passagiers // internationaal gezelschap.
 • Verlenging in Schotland en in Noorwegen is mogelijk.

Impressies

Draai het scherm voor een betere ervaring
 • Klein dorpje verscholen in het ruige landschap van de Lofoten, Noorwegen.
  1/21

  Klein dorpje verscholen in het ruige landschap van de Lofoten, Noorwegen.

 • De delen van stad Tromsø worden verbonden door enorme bruggen.
  2/21

  De delen van stad Tromsø worden verbonden door enorme bruggen.

 • Het monument op de Noordkaap, waar vroeg in het seizoen nog sneeuw kan liggen.
  3/21

  Het monument op de Noordkaap, waar vroeg in het seizoen nog sneeuw kan liggen.

 • Kijkje op het landschap van de Vesterålen, Noorwegen.
  4/21

  Kijkje op het landschap van de Vesterålen, Noorwegen.

 • De smalle ingang van de Trollfjord.
  5/21

  De smalle ingang van de Trollfjord.

 • Rekken met stokvis op de Lofoten.
  6/21

  Rekken met stokvis op de Lofoten.

 • Het zuiltjessteenbreek is een van de eerste bloeiende planten in het hoge noorden.
  7/21

  Het zuiltjessteenbreek is een van de eerste bloeiende planten in het hoge noorden.

 • Een jonge Zeearend zweeft in de lucht bij de Lofoten.
  8/21

  Een jonge Zeearend zweeft in de lucht bij de Lofoten.

 • Langs de gehele Noorse kust zijn kleine havens met vissers- en plezierbootjes.
  9/21

  Langs de gehele Noorse kust zijn kleine havens met vissers- en plezierbootjes.

 • De indrukwekkende beeldenrijen op de voorgevel van de Nidarosdom in Trondheim.
  10/21

  De indrukwekkende beeldenrijen op de voorgevel van de Nidarosdom in Trondheim.

 • De oude pakhuizen aan de Nidelva, de rivier die door Trondheim stroomt.
  11/21

  De oude pakhuizen aan de Nidelva, de rivier die door Trondheim stroomt.

 • Paartjes Eidereenden langs de Noorse kust.
  12/21

  Paartjes Eidereenden langs de Noorse kust.

 • Kade in Ålesund, Noorwegen.
  13/21

  Kade in Ålesund, Noorwegen.

 • Voorbij zwemmende Witflankdolfijn.
  14/21

  Voorbij zwemmende Witflankdolfijn.

 • De ruige Schotse kust.
  15/21

  De ruige Schotse kust.

 • Drieteenmeeuw.
  16/21

  Drieteenmeeuw.

 • 17/21

 • Jan-van-gent.
  18/21

  Jan-van-gent.

 • Atlantische papegaaiduikers.
  19/21

  Atlantische papegaaiduikers.

 • Rozenwortel in volle bloei op de Schotse eilanden.
  20/21

  Rozenwortel in volle bloei op de Schotse eilanden.

 • Kasteel van Edinburgh, Schotland.
  21/21

  Kasteel van Edinburgh, Schotland.

Dag tot dag

 • Tromsø

  In de middag inschepen aan boord van de Expedition in Tromsø. Na alle formaliteiten vaart het schip via het fjordenstelsel naar de kust. Onderweg zullen de nodige zeevogels, waaronder zeearenden, te zien zijn. Het is lang licht, dus u kunt lang genieten van het uitzicht.

 • Noordkaap

  Vandaag wordt het noordelijkste punt van de reis bereikt: de Noordkaap. Er wordt aan land gegaan vanwaar u per bus naar de Noordkaap gebracht wordt. Dit is Lapland, het land van de Samen en hun rendieren. Bij de Noordkaap heeft u alle gelegenheid om naar het Bezoekerscentrum te gaan en hier een film over Lapland te bekijken en natuurlijk om naar het noordelijkste punt van Noorwegen te lopen om hier naast het ornament over zee uit te kijken.

 • Op zee, langs de kust van de Vesterålen

  Voor de kust van de Vesterålen gaat de zeebodem vrij plotseling de diepte in. Hier leven Reuzenpijlinktvissen, die het lievelingkostje van Potvissen zijn. Deze enorme walvissen zijn hier iedere zomer in redelijke aantallen te vinden. Maar ook andere walvissen en dolfijnen kunnen zomaar in de omgeving van het schip opduiken. Alle reden dus om aan dek op de uitkijk te staan, zeker als het mooi weer is.

 • Lofoten, Svolvær & Trollfjord

  Het onderste deel van de eilandenreeks voor Nordland heet Lofoten. De bewoners van deze eilanden leven voor een groot deel nog van de visvangst. Er zijn dan ook veel visdrogerijen en visverwerkingsfabrieken. De belangrijkste plaats is Svolvær. Tijdens een bustocht heeft u de gelegenheid om deze pittoreske plaatsen te bezoeken.
  Later vandaag zal het schip de nauwe Trollfjord invaren, een heus stukje stuurmanskunst.

 • Svartisen & Vikingen

  De Svartisen is een van de grootste ijskappen van Noorwegen. Vanaf zee is het intense blauwe ijs te zien. Er loopt een pad richting de gletsjer, maar het laatste deel tot aan het front en het gletsjermeer gaat over ruige stenen. Indien u de wandeling kunt maken is dit zeker een aanrader.
  Iets zuidelijker ligt het eiland Vikingen, waarover de poolcirkel loopt. Deze plaats wordt gemarkeerd door een klein monument, dat tijdens de wandeling over het eiland zeker bezocht zal worden.

 • Vega & Torghatten

  Vega is een kleine eiland met enkle pittoreske vissersdorpjes. Vanwege de unieke samenwerking van vissers en boeren is het eiland opgenomen in de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Ga mee op pad en zie hoe men hier leeft en geniet van het prachtige landschap.
  Torghatten is een eiland voor de Noorse kust met een bijzonder natuurlijk fenomeen. In berg op het eiland zit een enorm gat. Het is een van de meeste gefotografeerde landschappen van Noorwegen. Tijdens een korte bustocht is deze bijzondere berg een van de hoogtepunten.

 • Trondheim

  Trondheim heeft een prachtige oude kern met de Nidarosdom als grote trekpleister. U kunt vandaag kiezen uit een stadstocht per bus met o.a. een bezoek aan deze prachtige kathedraal en het openluchtmuseum of een middagwandeling in het Sverresborg openluchtmuseum.

 • Geirangerfjord

  De Geirangerfjord is is een van de bekendste fjorden van Noorwegen. De Expedition zal deze 15 km lange fjord invaren. Langs de steile wanden storten meerdere watervallen naar beneden.

 • Flåm

  De Flåmspoorlijn is een stukje technisch vernuft in een ongelooflijk mooi fjordenlandschap. Een dag om nooit te vergeten!

 • Shetlandeilanden

  Van de meer dan 100 Shetlandeilanden zijn er maar 15 bewoond. Optioneel kan er een bezoek aan Jarlshof gebracht worden. Bij Jarlshof is, net als Skara Bræ, een nederzetting opgegraven. Er zijn hier overblijfselen gevonden vanuit het stenen- en ijzertijdperk.
  Tevens zijn er kliffen met kolonies papegaaiduikers, Drieteenmeeuwen en Noordse stormvogels en op de lager gelegen gebieden broeden Kleine en Grote jagers. Als u hierin interesse heeft, dan kunt u met de Puffinbus op zoek naar deze koddige vogels.
  De velden zijn in deze tijd geel van de Dotterbloem en voor de liefhebber zijn er op verschillende plaatsen moerasorchideeën te vinden. Tijdens het varen kunnen groepen dolfijnen, Orka's en soms een Dwergvinvis opduiken.

 • Orkney-eilanden

  Op de Orkey-eilanden wordt een bezoek gebracht aan de 5000 jaar oude overblijfselen van Skara Brae. De bewoners maakten gereedschappen en wapens van steen en (walvis)botten. Ook is er rijk gedecoreerd aardewerk gevonden. Bij de nederzetting werden schapen en koeien gehouden. Verder leefde men van de visvangst en de jacht op edelherten. Deze tot de steentijd behorende nederzetting is bewoond geweest van circa 3100 v.Chr tot circa 2500 v.Chr.
  Op de Orkneys zijn meerdere steenringen te zien. Ze dateren van rond 3100 voor de jaartelling. Tussen Kirkwall en Skara Bræ liggen "Standing Stones of Stenness" en de "Ring of Brodgar".

 • Edinburgh

  Deze scheepsreis eindigt in de haven van Leith bij Edinburgh (Schotland).
  U kunt van hier terug naar huis vliegen of uw reis nog enige dagen in deze mooie, historische stad verlengen.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 3 april 2022
noorwegen-203
 • Reis van huis naar Tromsø (Noorwegen).
 • Reis vanaf Edinburgh (Schotland) naar huis.

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederij behoudt zich het recht voor om, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten naar Tromsø en vanaf Edinburgh, evenals eventueel benodigde overnachtingen en gewenste verlengingen in Noorwegen of in Schotland. Meer weten? Stuur een bericht met uw wensen, bel +31 10 295 0126 of vul het bel-me-bericht in. We helpen u graag bij het samenstellen van uw reis.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland en voor projecten in het buitenland. Op dit moment is dit het project in Madagaskar.

Terug naar boven