Ga naar inhoud

Individuele reis naar Qaanaaq (Thule)

leven met de Inuit in het uiterste noorden van Groenland

:alttitle:

Individuele reis naar Qaanaaq (Thule)

Hoog in het noorden ligt Qaanaaq. Een eenzaam dorp in een ongenaakbare omgeving van ijs en sneeuw in een oneindig lijkend landschap. De mensen leven met het motto 'pluk de dag'. Vandaag is het immers mooi weer en kan er mogelijk een maaltijd en voorraad in de vorm van een zeehond gevangen worden, de rest van de week kan het wel stormen of zo mistig zijn dat je geen hand voor ogen ziet. Zo op het eerste gezicht geen plaats voor een vakantie. Maar toch heeft deze plek iets intrigerends. Ontdekkingsreizigers als Amundsen startten hier vandaan hun barre tochten. Mensen hebben altijd kans gezien hier te overleven. De hieronder beschreven reis is een moderne ontdekkingstocht, die zowel in de winter als in de zomer ondernomen kan worden. Soms met relatieve ontberingen, soms met zeer bijzondere gebeurtenissen. Maar wanneer u terug bent in de 'bewoonde' wereld heeft u altijd een bijzonder verhaal te vertellen.

De reis in het kort

Deze reis begint met een lijnvlucht vanaf naar Kopenhagen via Kangerlussuaq naar Ilulissat, de ijsbergenhoofdstad van Groenland. Hier kunt u twee dagen ijsbergen die in de Diskobaai drijven van dichtbij zien. Daarna is het tijd om naar de uiteindelijke bestemming Qaanaaq te vertrekken. In Qaanaaq verblijft u naar keuze een week in het gelijknamige hotel of het pension. Afhankelijk van de ijssituatie kunnen er boottochten, wandelingen en soms nog een korte hondensledetocht gemaakt worden. Meestal gaat u op pad met een lokale jager. U leeft deze week tussen de lokale bevolking en maakt u van dichtbij mee hoe men hier leeft. Na een week is het tijd om afscheid te nemen van deze bijzondere plek. Het vliegtuig neemt u mee in zuidelijke richting.
Een overnachting in Ilulissat is noodzakelijk, vervolgens vliegt u door naar Kangerlussuaq, waar u nog even kunt nagenieten.
De terugvlucht naar naar Kopenhagen komt in de loop van de avond of de volgende morgen aan.

Als u deze reis kiest

 • Individuele reis met zeer avontuurlijk karakter.
 • Naar keuze verblijf in hotels of pensions.
 • Excursies naar keuze ter plaatse of vooraf te boeken.
 • Verlenging op Groenland en in Kopenhagen is mogelijk.

Impressies

Draai het scherm voor een betere ervaring
 • Huisje aan de fjord Qaanaaq.
  1/14

  Huisje aan de fjord Qaanaaq.

 • Schoolkinderen die door de lerares de opdracht hadden gekregen om hun Engels te oefenen met de toeristen.
  2/14

  Schoolkinderen die door de lerares de opdracht hadden gekregen om hun Engels te oefenen met de toeristen.

 • Arctische papaver is een van de opvallende bloemen in het hoge noorden.
  3/14

  Arctische papaver is een van de opvallende bloemen in het hoge noorden.

 • Kerk met kinderspeelplaats in Qaanaaq.
  4/14

  Kerk met kinderspeelplaats in Qaanaaq.

 • Paddenstoelen zijn overal te vinden, maar worden door Groenlanders vrijwel niet gegeten.
  5/14

  Paddenstoelen zijn overal te vinden, maar worden door Groenlanders vrijwel niet gegeten.

 • Poolhaas (Lepus arcticus) nog in wintervacht.
  6/14

  Poolhaas (Lepus arcticus) nog in wintervacht.

 • Steenbreek is een algemene toendraplant.
  7/14

  Steenbreek is een algemene toendraplant.

 • Aanzicht van Qaanaaq.
  8/14

  Aanzicht van Qaanaaq.

 • Het historisch museum van Qaanaaq.
  9/14

  Het historisch museum van Qaanaaq.

 • Bijzonder gesteente is in en rondom Qaanaaq algemeen te vinden.
  10/14

  Bijzonder gesteente is in en rondom Qaanaaq algemeen te vinden.

 • Jonge Groenlandse honden mogen loslopen tot ze ongeveer een jaar oud zijn.
  11/14

  Jonge Groenlandse honden mogen loslopen tot ze ongeveer een jaar oud zijn.

 • Vissersbootjes in de baai bij Qaanaaq.
  12/14

  Vissersbootjes in de baai bij Qaanaaq.

 • Gebergte met gletsjers aan de overzijde van de baai bij Qaanaaq.
  13/14

  Gebergte met gletsjers aan de overzijde van de baai bij Qaanaaq.

 • Gebergte met gletsjers aan de overzijde van de baai bij Qaanaaq.
  14/14

  Gebergte met gletsjers aan de overzijde van de baai bij Qaanaaq.

Dag tot dag

 • Kopenhagen - Kangerlussuaq - Ilulissat

  In de ochtend vertrekt de vlucht naar Kangerlussuaq en vandaar de volgende vlucht naar Ilulissat. Hier komt u halverwege de middag aan. Het is lang licht dus u kunt na het inchecken nog op pad om het stadje te verkennen en vooral om te zien hoe de ijsbergen hier in de baai ronddobberen of zelfs gestrand zijn.
  Overnachting in accommodatie van uw keuze. Hotels op basis van logies/ontbijt, hostel op basis van logies.

 • Ilulissat

  Dag ter vrije besteding. Er is een groot excursie-aanbod zoals boottochten naar de ijsbergen, naar de immense Eqigletsjer, naar kleine gemeenschappen in de omgeving (Oqaatsut, Ilimanaq), kajaktochten en helikoptervluchten.
  Excursies kunnen vooraf of ter plaatse geboekt worden. Als u in het hoogseizoen (juli en augustus) reist, is het verstandig om eventueel gewenste excursie(s) vooraf te boeken.
  Overnachting in gekozen accommodatie. Hotels op basis van logies/ontbijt, hostel op basis van logies.

 • Ilulissat - Qaanaaq

  Lijnvlucht van Ilulissat naar Qaanaaq. Na aankomst wordt u opgehaald en naar het hotel of pension gebracht. Daarna kunt u de nederzetting verkennen, het museum bezoeken en u orienteren op de mogelijke excursies en deze boeken voor de komende dagen.
  Overnachting in Hotel Qaanaaq op basis van logies/ontbijt.

 • Qaanaaq

  Dagen ter vrije besteding. De "excursies" bestaan hier veelal om deel te nemen aan activiteiten in het dagelijks leven. Zo kunt u met een lokale visser of jager op pad gaan, mee op familiebezoek in het nog noordelijker gelegen plaatsje Siorapaluk of met een gewapende gids (i.v.m. mogelijk bezoek van een ijsbeer) wandelen in de omgeving.
  Verblijf in het hotel is op basis van logies/onbijt. Lunch(pakket) en diner kan vooraf bijbesteld worden.

 • Qaanaaq - Ilulissat

  's Ochtends kunt u nog een wandeling maken of souvenirs kopen, daarna is het tijd om naar het vliegveld te gaan. Op de vlucht naar Ilulissat wordt een tussenstop in het plaatsje Upernavik gemaakt. Het vliegveld ligt hier ver buiten het dorp op een bergrug. U heeft daardoor een weids uitzicht over de omgeving.
  In Ilulissat verblijft u in de accommodatie van uw keuze. Hotel op basis van logies/ontbijt, in het hostel op basis van logies.

 • Kangerlussuaq

  Vroeg in de ochtend vliegt u naar Kangerlussuaq. Na het inchecken, kunt u op eigen gelegenheid wandelen of deelnemen aan een van de excursies.
  > Een tocht naar de Groenlandse IJskap (Russellgletsjer) met 4x4-truck, met of zonder BBQ. Duur 4-5 uur. DKK 625 - DKK 965 p.p.
  > Natuursafari over de toendra op zoek naar rendieren en muskusossen. Duur ca. 1,5 uur. DKK 275 p.p.
  > Een dag op de ijskap wandelen met stijgijzer over het eeuwenoude gletsjerijs. Duur 8 uur. DKK 995 p.p.
  > Groenlandse IJskap, Point 660. Hier aan de rand van de IJskap kunt u ca. een uur rondwandelen. Duur 5 uur. DKK 625 p.p.
  > Boottocht door de fjord en wandeling op de toendra bij ’Tatsip Panersiivia’ waar wild en planten te vinden zijn. Duur 5 uur. DKK 1225 p.p.
  > Excursie met wandeling naar Garnet Rock, waar u met hamer en beitel op zoek gaat naar halfedelstenen. Duur 8 uur. DKK 595 p.p.

  Wilt u de reis avontuurlijker afsluiten? Ga dan mee op de 2-daagse tocht op de Groenlandse IJskap met een nacht kamperen op het ijs.
  Prijs per persoon DKK 2595.

 • Kangerlussuaq - Kopenhagen

  U heeft de keuze uit een vlucht die aan het einde van de ochtend (11.40u) vertrekt en waarbij u aan het begin van de avond (20.00u) in Kopenhagen aankomt. U overnacht dan in een hotel. Of een vlucht die laat in de avond vertrekt (23.40u) en vroeg in de ochtend (08.00u) in Kopenhagen aankomt.
  De vlucht duurt 4 uur, maar er is 4 uur tijdsverschil.

BELANGRIJK

Zeker bij deze reis dient u rekening te houden met vertragingen. De weersomstandigheden in het hoge noorden zijn vaak onvoorspelbaar. Plan daarom nooit belangrijke afspraken direct na uw geplande terugkeerdatum.

Accommodaties Ilulissat

Het pension (Hostel Ilulissat) heeft 44 kamers met ieder een stapelbed, tafeltje en twee stoelen. Er zijn diverse gemeenschappelijke douches en toiletten. U dient uw eigen slaapzak mee te nemen. Er zijn twee keukens waar u uw eigen maaltijden kunt bereiden. Verder zijn er verschillende lounges. Het pension ligt circa tien minuten lopen van het stadscentrum.
Hotel Hvide Falk ligt in het centrum van Ilulissat, niet ver van de waterkant. Het is een 3* hotel met 40 kamers met douche/toilet, 4 kamers met gedeelde faciliteiten en 9 appartementen. Er is een inpandig á la carte restaurant met in het hoogseizoen regelmatig een buffet met Groenlandse specialiteiten.
Het hotel ligt op 5 km van de luchthaven.
Hotel Arctic ligt op een van de heuvels bij buiten het centrum van Ilulissat. Vanuit de meeste kamers heeft u uitzicht op de baai met ijsbergen. Het ligt 1,5 km van de luchthaven en 2,5 km van het centrum. Er is een regelmatige pendelbus naar het centrum. Het 4* hotel heeft 87 kamers in verschillende klassen. Zo zijn er: - standaardkamers met douche/toilet, superiorkamers die modern ingericht zijn - superiorpluskamers die ruimer opgezet zijn - suites, die allen grote ramen hebben met uitzicht op de baai met ijsbergen.

Accommodatie Qaanaaq

Hotel Qaanaaq
Hotel Qaanaaq ligt in het centrum van de nederzetting Qaanaaq. Er zijn slechts 5 tweepersoons kamers. Gemeenschappelijke douches en toiletten bevinden op de gang. De eetzaal heeft wel het mooiste uitzicht dat u zich in deze plaats kunt wensen: u kijkt uit over de baai met aan de overzijde gletsjers die over de bergrug kruipen.

Accommodaties Kangerlussuaq

Hotel Kangerlussuaq. Vanuit het luchthavengebouw loopt u via de lobby en receptie het hotel binnen. Hotel Kangerlussuaq is een 3* hotel met 70 kamers. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met toilet.
Er is een inpandig á la carte restaurant, waar in het hoogseizoen ook regelmatig een buffet met Groenlandse specialiteiten aangeboden wordt.
Polar Lodge ligt direct achter de kleine luchthaven aan de voet van de Hasselberg.
Er zijn 13 tweepers.kamers en 3 eenpers. kamers. De kamers zijn ruim van opzet, echter gemeenschappelijke douches en toiletten bevinden zich op de gang. In de lodge is een volledig ingerichte keuken. In de zit- en eetkamer wordt het ontbijt geserveerd.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 15 januari 2021
groenland-140
BELANGRIJK

Bekijk hier de recentste informatie over de Coronamaatregelen voor o.a. deze bestemming.

De prijzen zijn inclusief

 • Lijnvluchten van Kopenhagen via Kangerlussuaq en Ilulissat naar Qaanaaq en v.v. in de goedkoopste klasse.
 • Alle vluchten zijn inclusief 1 x ruimbagage + 1 x handbagage.
 • 11 c.q. 12 overnachtingen in pension op basis van logies, incl. transfers in Qaanaaq.
 • of  11 c.q. 12 overnachtingen in hotel op basis van logies/ontbijt, incl. transfers in Ilulissat en Qaanaaq.
 • Beluga informatieboekje.
 • Compensatie CO2-uitstoot.

De prijzen zijn exclusief

 • Eventueel verhoging van toeslagen en/of belastingen.
 • Toeslag indien de goedkoopste klasse niet meer beschikbaar is.
 • Overige maaltijden en (fris)drankjes.
 • Excursies.
 • Overige transfers.
 • Verzekeringen.
 • Fooien & uitgaven van persoonlijke aard.
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon.
 • Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR) € 2,50 per boeking.
 • Reserveringskosten (€ 25,00 per boeking).

Verlenging en combinaties

Indien gewenst, kan deze reis aangepast worden aan uw wensen. Zo kunt u langer verblijven in Qaanaaq (korter kan niet), of er kunnen combinaties gemaakt worden met andere regio's in Groenland.
Voor een offerte van een reis op maat kunt u ons uw wensen sturen of ons bellen +31 10 295 0126. Wij kunnen u ook bellen, stuur dan een bel-me-bericht.

BELANGRIJK

Zeker bij deze reis dient u rekening te houden met mogelijke vertragingen. De weersomstandigheden in het hoge noorden zijn vaak onvoorspelbaar. Plan daarom nooit belangrijke afspraken direct na uw geplande terugkeerdatum.

Compensatie CO2-uitstoot
Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, koopt Beluga Adventures bomen voor het project Leembossen (Het Groene Woud) in Noord-Brabant en bomen voor het project De groene corridor van het Nevelwoud naar het Regenwoud in Costa Rica. Beide zijn projecten van Trees for All.

Terug naar boven