Ga naar inhoud

Expeditiecruise Zuid-Groenland

een korte impressie van het indrukwekkende Groenland

:alttitle:

Expeditiecruise Zuid-Groenland

De Utramarine gaat tijdens de zomerreis naar het indrukwekkende fjordensysteem van Zuid-Groenland. Deze expeditiecruise neemt u mee naar kleine (historische) plaatsen, prachtige fjorden en de Groenlandse ijskap. Met de zodiacs worden er tochten gemaakt langs gletsjers en ijsbergen. Tijdens de wandelingen maakt u kennis met de lokale bevolking, flora en geschiedenis. Als de weersomstandigheden goed zijn, wordt er zelfs een helikoptervlucht aangeboden over de Groenlandse ijskap en meerdere activiteiten waar u met de helikopter naar het startpunt van de activiteit gebracht.

De reis in het kort

De reis begint op het vliegveld Reykjavík (IJsland). Alle passagiers worden vanhier per chartervlucht naar Narsarsuaq in Zuid-Groenland gebracht. Hier ligt de Ultramarine te wachten. Na het inschepen vertrekt het schip voor een ontdekkingsreis door de fjorden. Tijdens de landingen en activiteiten leert u meer over de natuur en het leven op Groenland. Kleine gemeenschappen zoals Igaliku kunnen worden aangedaan, maar de lokale weersomstandigheden bepalen wat er per dag gedaan kan worden. Een echte expeditiecruise dus, zonder vast programma.
De scheepsreis eindigt in Narsarsuaq, waar u in de ochtend nog kunt wandelen. In de middag volgt de chartervlucht naar Reykjavík (IJsland) en een groepstransfer naar Keflavík voor de hotelovernachting nabij de internationale luchthaven. Hiermee eindigt waarmee de reis.

Als u deze reis kiest

 • Scheepsreis met expeditiesfeer op basis van volpension.
 • Inclusief regelmatig landexcursies met wandelingen, excursies per zodiac, peddelexcursie en helikopterexcursie.
 • Optionele activiteiten: heli-kajakken, heli-kamperen en heli-mountainbiken.
 • Engelssprekende expeditieleiding.
 • Max. 199 passagiers // internationaal gezelschap.l

Impressies

Draai het scherm voor een betere ervaring
 • Paardeboemen kleuren het landschap geel in Zuid-Groenland.
  1/9

  Paardeboemen kleuren het landschap geel in Zuid-Groenland.

 • In een baai gestrande ijsbergen, Zuid-Groenland.
  2/9

  In een baai gestrande ijsbergen, Zuid-Groenland.

 • Prachtig landschap nabij Qaqortoq.
  3/9

  Prachtig landschap nabij Qaqortoq.

 • Grasklokje.
  4/9

  Grasklokje.

 • Vergezicht op één van de vele gletsjers die Zuid-Groenland rijk is.
  5/9

  Vergezicht op één van de vele gletsjers die Zuid-Groenland rijk is.

 • Enorme gestrande ijsberg in de Qooroqfjord.
  6/9

  Enorme gestrande ijsberg in de Qooroqfjord.

 • Zicht op het haventje van het kleurrijke Narsaq.
  7/9

  Zicht op het haventje van het kleurrijke Narsaq.

 • Traditionele kleding in een het museum van Narsaq.
  8/9

  Traditionele kleding in een het museum van Narsaq.

 • Ruïnes van Garðar bij Igaliku.
  9/9

  Ruïnes van Garðar bij Igaliku.

Dag tot dag

BELANGRIJK

Het beschreven dag-tot-dagprogramma is slechts een leidraad. De ijssituatie en weersomstandigheden kunnen afwijkingen wenselijk en/of noodzakelijk maken.

 • Reykjavík (IJsland) - Narsarsuaq (Zuid-Groenland)

  Rond 15.00u vertrekt de chartervlucht van het vliegveld bij Reykjavík (IJsland) naar Narsarsuaq in Zuid-Groenland. Dit kleine dorpje is het beginpunt van scheepsreis door het fjordengebied van Zuid-Groenland. Bij aankomst in Narsarsuaq is er een groepstransfer naar het schip. Inschepen aan boord van de Ultramarine en het avontuur kan beginnen.

 • Zuid-Groenland

  Zes dagen lang wordt er gereisd door prachtige landschappen, worden pittoreske dorpen en nederzettingen bezocht en kunt u deelnemen aan allerlei activiteiten.
  Er is geen vast vaarschema, waardoor er optimaal gebruikgemaakt kan worden van wat weer, wind en ijs brengen. Een echte expeditiecruise voor mensen die zich graag (aangenaam) laten verrassen. Men zal dagelijks meerdere keren verdeeld in kleine groepen op pad gaan.
  Wandelingen, zodiactochten en een peddelexcursie zijn inclusief en worden begeleid door ervaren gidsen. Bovendien heeft de Ultramarine twee helikopters aan boord, die het bij goed weer mogelijk maken om bijvoorbeeld heli-hiking en een helikoptervlucht over de ijskap aan te bieden. Verder worden er nog enkele activiteiten tegen meerprijs aangeboden, zoals mountainbiken of een nachtje kamperen in de indrukwekkende Tasermiutfjord.

 • Narsarsuaq - Keflavík

  Het schip ligt in de ochtend weer in Narsarsuaq. Het plan is om tot aan de middag de omgeving van Narsarsuaq te verkennen. Lunch is nog aan boord van het schip. Daarna is het tijd om afscheid te nemen van het expeditieteam. Alle passagiers worden vervolgens naar het vliegveld van Narsarsuaq gebracht voor de chartervlucht naar Reykjavík.
  Na aankomst worden alle passagiers met bussen naar het groepshotel dichtbij de internationale luchthaven van Keflavík gebracht voor overnachting op basis van logies/ontbijt.

 • Keflavík

  Na het ontbijt eindigt de reis. U kunt per hotelshuttlebus naar de luchthaven voor uw vlucht huiswaarts. Wilt u meer beleven op IJsland? Dan zijn hiervoor allerlei mogelijkheden voor verlenging die we u graag voorleggen.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 14 maart 2023
groenland-235
 • Reis van huis naar Reykjavík (IJsland) en vanaf Keflavík (IJsland) naar huis.

Polar Plunge

Tijdens deze reizen kunt u, als de omstandigheden het toelaten, deelnemen aan een zogenaamde Polar Plunge. Onverschrokken passagiers kunnen hierbij een duik nemen in het polaire water. Een prestatie die met een certificaat en applaus van de andere passagiers wordt beloond.

(Heli)-hiking

Als de weersomstandigheden het toelaten, kan men wandelingen aanbieden in de afgelegen delen van Zuid-Groenland. Per helikopter wordt de groep dan naar het beginpunt gebracht, vanwaar men de wandeling zal uitstippelen. Naast heli-hiking worden er natuurlijk ook andere wandelingen aangeboden, zodat ook bij mindere weersomstandigheden een activiteit wordt aangeboden. Tijdens de wandelingen kunt u kiezen tussen een zware, middel- of kortere wandeling.

Helikoptervlucht ijskap

Het hoogtepunt van deze reis is toch wel een helikoptervlucht over de ijskap. Vanuit de lucht krijgt u een ander beeld bij deze immense ijsmassa.

Heli-kajakken

Tijdens deze reis kan er door max. 16 passagiers deelgenomen worden aan een heli-kajaktocht. Men kan bijvoorbeeld een gletsjermeer opzoeken in de bergen en aldaar genieten van rust, ruimte en stilte. Deelname dient vooraf opgegeven te worden en is mogelijk tegen de genoemde meerprijs. Deze excursie wordt 1 keer aangeboden tijdens de reis.

Peddelexcursie

Tijdens deze reis wordt de mogelijkheid geboden om gratis een peddelexcursie te maken. Een leuke manier om kennis te maken met het kajakken.

Heli-mountainbiken

Bent u een liefhebber van mountainbiken en gaat u graag van de gebaande paden? Dan is dit de excursie voor u. Met max. 12 passagiers wordt u per helikopter afgezet in het mooie, ruige landschap van Zuid-Groenland. De beste route wordt uitgekozen door de gids en vanaf dat moment bent u zo'n 2-3 uur aan het fietsen. Voor deze excursie dient men te beschikken over een zeer goede conditie en ervaring te hebben met off-road mountainbiken. Deelname dient vooraf opgegeven te worden en is mogelijk tegen de genoemde meerprijs. Deze excursie wordt 1 keer aangeboden tijdens de reis.

Heli-kamperen

Het is ook mogelijk om een nachtje te kamperen in een tent bij de ijskap. Dit is mogelijk voor max. 12 passagiers. De lokale gidsen nemen u mee voor een wandeling door het toendragebied en leren u alles over het landschap. Daarnaast leert de chef u ook over de lokale producten die men op de toendra kan vinden. Tegen de avond volgt de gezamelijke avondmaaltijd. Hierna is het tijd om te genieten van het landschap in avondlicht. Deelname dient vooraf opgegeven te worden en is mogelijk tegen de genoemde meerprijs. Deze excursie wordt 1 keer aangeboden tijdens de reis.

Het verplichte transferpakket is inclusief:

> Chartervlucht Reykjavík - Narsarsuaq en v.v.
> Groepstransfers in Narsarsuaq.
> Groepstransfer van vliegveld Reykjavík naar hotel in Keflavík.
> Overnachting in Keflavík op basis van logies/ontbijt.
> Shuttlebustransfer van hotel naar luchthaven Keflavík.

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederij behoudt zich het recht voor om, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten naar IJsland en terug.
Deze reis is eenvoudig te combineren met een verblijf vooraf of achteraf op IJsland. Kijk voor inspiratie op de bestemming IJsland en stuur een bericht uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak op ons kantoor.Liever gebeld worden? Vult u dan het bel-me-bericht in.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en bomen voor het project “Herstel van de bossen op Borneo” het leefgebied van de Oerang-oetang.

Terug naar boven