Ga naar inhoud

Expeditiecruise Spitsbergen, Oost-Groenland, Jan Mayen, IJsland

Een reis met vulkanen, walvissen, ijsbergen en walrussen

:alttitle:

Expeditiecruise Spitsbergen, Oost-Groenland, Jan Mayen, IJsland

Spitsbergen, Noordoost-Groenland, Jan Mayen en IJsland in één reis! Een expeditiecruise die u meeneemt langs de ruige westkust van IJsland met vulkanen en fjorden, naar Jan Mayen met de actieve vulkaan Beerenberg en de westkust van Spitsbergen met de indrukwekkende fjorden en de typische spitse bergtoppen.
De meeste vogels zijn aan het einde van het broedseizoen gekomen, ze verzamelen zich op de toendra (ganzen) en op het water (o.a. Zwarte zeekoeten en Atlantische papegaaiduikers). Walvissen foerageren nog volop. Walrussen liggen op bekende plekken bijeen. Rendieren en Muskusossen grazen op de nog groene toendra. En ijsberen, ja die kunnen overal opduiken.
Kortom een reis vol bijzondere landschappen en veel natuur! Gaat u mee?

Als u deze reis kiest

 • Scheepsreis met expeditiesfeer op basis van volpension.
 • Inclusief regelmatig landexcursies met wandeling en zodiaccruises.
 • Optioneel: kajakprogramma en peddelexcursie.
 • Engelssprekende expeditieteam.
 • Max. 128 passagiers // internationaal gezelschap.
 • Verlenging op IJsland en Spitsbergen is mogelijk.

Impressies

Draai het scherm voor een betere ervaring
 • IJsbergen blijven fascinerend.
  1/24

  IJsbergen blijven fascinerend.

 • Het kenmerkende landschap van Noordwest-Spitsbergen.
  2/24

  Het kenmerkende landschap van Noordwest-Spitsbergen.

 • Walrus bij Spitsbergen.
  3/24

  Walrus bij Spitsbergen.

 • Zonsondergang op zee tussen Spitsbergen en Groenland.
  4/24

  Zonsondergang op zee tussen Spitsbergen en Groenland.

 • Onderduikende Bultrug tijdens de oversteek van Spitsbergen naar Jan Mayen.
  5/24

  Onderduikende Bultrug tijdens de oversteek van Spitsbergen naar Jan Mayen.

 • De vulkaan Beerenberg, Jan Mayen.
  6/24

  De vulkaan Beerenberg, Jan Mayen.

 • Het desolate landschap van Jan Mayen met de Brielsche Toren op de achtergrond.
  7/24

  Het desolate landschap van Jan Mayen met de Brielsche Toren op de achtergrond.

 • Kleine alken broeden in kolonies op Jan Mayen.
  8/24

  Kleine alken broeden in kolonies op Jan Mayen.

 • De eerste landing op Groenland.
  9/24

  De eerste landing op Groenland.

 • Hier en daar zijn in Oost-Groenland warme bronnen te vinden.
  10/24

  Hier en daar zijn in Oost-Groenland warme bronnen te vinden.

 • De enorme ijsbergen in de Scoresby Sund, Groenland.
  11/24

  De enorme ijsbergen in de Scoresby Sund, Groenland.

 • Sommige ijsbergen zijn wel 60 tot 70 m hoog.
  12/24

  Sommige ijsbergen zijn wel 60 tot 70 m hoog.

 • Wandelen over de toendra met uitzicht op de ijsbergen.
  13/24

  Wandelen over de toendra met uitzicht op de ijsbergen.

 • 14/24

 • Het rode zandsteen waaraan Røde Ø zijn naam dankt.
  15/24

  Het rode zandsteen waaraan Røde Ø zijn naam dankt.

 • Basaltzuilen zijn overblijfselen van vulkanische activiteit.
  16/24

  Basaltzuilen zijn overblijfselen van vulkanische activiteit.

 • Ook vanaf het schip zijn de ijsbergen gade te slaan.
  17/24

  Ook vanaf het schip zijn de ijsbergen gade te slaan.

 • Graf uit de Thulecultuur bij Eskimobugta, Groenland.
  18/24

  Graf uit de Thulecultuur bij Eskimobugta, Groenland.

 • Kajakken in het immense landschap.
  19/24

  Kajakken in het immense landschap.

 • Nieuwsgierige muskusos.
  20/24

  Nieuwsgierige muskusos.

 • Muskusossen zijn de grootste landdieren op Groenland.
  21/24

  Muskusossen zijn de grootste landdieren op Groenland.

 • Ittoqqortoormiit, de enige "grote" plaats in de Scoresby Sund.
  22/24

  Ittoqqortoormiit, de enige "grote" plaats in de Scoresby Sund.

 • Kinderen uit Ittoqqortoormiit.
  23/24

  Kinderen uit Ittoqqortoormiit.

 • Zonsondergang, afscheid van Oost-Groenland.
  24/24

  Zonsondergang, afscheid van Oost-Groenland.

Dag tot dag

 • Oslo

  Afhankelijk van uw aankomsttijd op de luchthaven Oslo Gardermoen heeft u nog tijd om de stad Oslo te bezoeken of gaat u rechtstreeks naar het hotel bij de luchthaven voor overnachting op basis van logies/ontbijt.

 • Inschepen in Longyearbyen (Spitsbergen)

  Na het ontbijt zullen alle passagiers naar de luchthaven gaan voor de chartervlucht naar Longyearbyen. Wellicht heeft u nog even tijd om wat te wandelen in het stadje voor u aan boord gaat van de Ocean Adventurer. In de avond vaart het schip de Adventfjord en Isfjord uit richting zee.

 • Noordwest-Spitsbergen

  De noordwestkust van Spitsbergen kent indrukwekkende bergketens met grote gletsjers, zoals de Kongsfjord, de Krossfjord, de 14e-Julifjord en de Magdalenefjord. Hoog op de kliffen zijn grote zeevogelkolonies waar het nu steeds stiller wordt. De (bijna) volgroeide kuikens gaan met hun ouders de zee op. Ganzen, eenden en steltlopers gaan langzamerhand verzamelen om naar het zuiden te trekken. Op de toendra beginnen de wilgenstruikjes herfstkleuren te krijgen.
  De zon raakt tegen eind augustus weer even de horizon en zal daarna iedere nacht iets verder dalen om in september weer even echt onder te gaan, waarbij het landschap in een warme oranjerode gloed gezet wordt.
  Verder kunnen walrussen en walvissen opduiken in de omgeving van het schip. Mogelijk kan de 80° NB even bereikt worden en heel misschien kan er bij een van de gletsjers een ijsbeer gezien worden.

 • Op zee

  Opnieuw een dag op zee. Grote kans dat er walvissen en/of dolfijnen gezien kunnen worden. Gedurende de oversteek naar Jan Mayen worden lezingen over fauna, geschiedenis en andere relevante onderwerpen gehouden.

 • Jan Mayen

  Jan Mayen bestaat uit twee delen: Sør-Jan en Nord-Jan. Het zuidelijk deel kent grote lavavelden die met een dikke laag mos bedekt zijn. In de losse puinhellingen broeden Kleine alken, maar die zullen nu grotendeels al uitgevlogen zijn. Het hoogste punt hier is Rudolftoppen met 769 m. Niet ver van de landengte die het noordelijk en zuidelijk deel verbindt, is Kvalrossbukta. Hier heeft een Nederlands walvisstation gestaan. Veel is er niet meer te zien, maar namen zoals Brielsche Toren herinneren aan die tijd. Vanaf Kvalrossbukta kan er door een bijna woenstijnachtig gebied naar de oostkust gewandeld worden. Hier staat het Noorse weerstation.
  Het noordelijke deel wordt gevormd door de indrukwekkende, nog actieve vulkaan Beerenberg. Meestal is de 2300 m hoge en met sneeuw bedekte top door wolken omringd, maar met een beetje geluk is de hele vulkaan en de perfecte kegelvorm te zien.

 • Zwerven door de Scoresby Sund

  De Scoresby Sund is een van de grootste fjordenstelsels ter wereld. Er zijn enorme gletsjers die van de Groenlandse IJskap afstromen en waarvan regelmatig enorme stukken afkalven die als ijsberg door de fjorden dobberen. Het afwisselende zeer kleurrijke landschap vormt een prachtig contrast met de blauwwitte ijsbergen. Dat het landschap van vulkanische oorsprong is, getuigen de basaltzuilen die op enkele plaatsen duidelijk zichtbaar zijn. Ook zijn er nog enkele hete bronnen.
  Tijdens de wandelingen over de toendra kunnen kleine kuddes muskusossen gezien worden. Soms sluipt er een Poolvos voorbij of zijn er in de verte enkele Poolhazen te vinden. Op pakijs dat vanaf noordelijkere delen komt, kan een enkele ijsbeer meekomen.
  Er is in dit gebied weinig menselijke bewoning. De nederzetting Ittoqqortoormiit laat u kennismaken met de Inuitcultuur. U moet hier zeker bezoek aan het kleine museum, het bezoekerscentrum en het fraaie kerkje brengen. O.a. bij Eskimo Bugta zijn overblijfselen te zien van plaatsen waar in de oudheid mensen geleefd hebben.

 • Op zee, Straat Denemarken

  Na het verlaten van de Scoresby Sund zullen er nog een tijdje ijsbergen te zien zijn. Verder kunnen hier walvissen en dolfijnen opduiken tijdens de oversteek naar IJsland.

 • Reykjavík

  In de ochtend ligt de Ocean Adventurer in de haven van Reykjavík (IJsland). Hier gaat u van boord en worden alle passagiers naar het centrum van de stad gebracht, waarmee deze reis eindigt.

BELANGRIJK

Dit dag-tot-dagprogramma is slechts een leidraad. Weer-, ijs- en andere plaatselijke omstandigheden kunnen afwijkingen wenselijk en/of noodzakelijk maken.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 8 april 2021
groenland-240
BELANGRIJK

Bekijk hier de recentste informatie over de Coronamaatregelen voor o.a. deze bestemming.

 • Reis van huis naar Oslo (Noorwegen) en terug vanaf Reykjavík (IJsland).

Polar Plunge

Inmiddels is het min of meer traditie geworden dat er tijdens een reis naar het Noordpoolgebied en naar Antarctica de mogelijkheid wordt geboden om deel te nemen aan een zogenaamde Polar Plunge. Onverschrokken passagiers kunnen hierbij een duik nemen in het polaire water. Een prestatie die met een certificaat en applaus van de andere passagiers wordt beloond.

Kajakken

Tijdens bepaalde reizen kan er door max. ca. 15 passagiers deelgenomen worden aan kajaktochten. Hoe vaak er gekajakt kan worden, hangt van de ijs- en weersomstandigheden af, maar vier tot vijf keer is heel gebruikelijk.
Voor deelnemen aan het kajakken is enige ervaring en de beheersing van een aantal basistechnieken vereist. Deelname dient vooraf geboekt te worden

Peddelexcursie

Wie geen kajakervaring heeft, maar toch eens wil proberen hoe het voelt, kan overwegen om deel te nemen aan een peddelexcursie. U gaat dan onder leiding van een gids één keer het water op met een speciale opblaasbare kajak. Deze excursie moet vooraf geboekt worden.

Benodigde vluchten, overnachting(en) en verlenging:

Indien gewenst, verzorgen wij ook graag uw vluchten evenals eventuele verlenging op Spitsbergen en/of op IJsland. Kijk op onze site onder Longyearbyen of onder bestemming IJsland voor enkele voorbeelden.
Heeft u interesse? Bel dan +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak. Wilt u liever teruggebeld worden? Vul dan het bel-me-bericht in. U kunt ook een bericht met uw wensen sturen. We helpen u graag om de reis te verwezenlijken.

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederij behoudt zich het recht voor om, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag te heffen.

Compensatie CO2-uitstoot
Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, koopt Beluga Adventures bomen voor het project Leembossen (Het Groene Woud) in Noord-Brabant en bomen voor het project De groene corridor van het Nevelwoud naar het Regenwoud in Costa Rica. Beide zijn projecten van Trees for All.

Terug naar boven