Ga naar inhoud

Met eigen vervoer naar de Færøer met de Smyril Line

:alttitle:

Met eigen vervoer naar de Færøer met de Smyril Line

De Smyril Line onderhoudt jaarrond de veerdienst tussen het Deense Hirtshals en de Tórshavn, de hoofdstad van de Færøoer. Daarmee is dit dé manier om met eigen auto, motorfiets of zelfs met de fiets deze relatief onbekende, mooie, maar vanwege het wisselvallige weer onbeminde eilanden te bezoeken.
U kunt, naar keuze, overnachten in hotels, pensions of vakantiehuisjes. Deze overnachtingen kunnen wij voor u vooraf boeken. U kunt ook ter plaatse besluiten waar u wilt verblijven.

Algemene informatie over de Smyril Line

Deze route wordt uitgevoerd door de veerboot Nørrona. Omdat de overtocht van Hirtshals naar Tórshavn 36 uur duurt, is er niet alleen vermaak (ook voor kinderen) aan boord, er zijn (belastingvrije) winkels, restaurants, cafetaria, lounges, bars, een bioscoop en een zwembad. Uiteraard zijn er ook verschillende buitendekken waar u met mooi weer in het zonnetje kunt zitten.
Accommodatie aan boord voor overnachting is verplicht. Er is keuze uit verschillende accommodatietypen van heel eenvoudig (couchette) tot een luxueuze suite.
Uitgebreide informatie, klik hier..

Combinatie Færøer - IJsland

Het is ook mogelijk om uw bezoek aan de Færøer te combineren met een bezoek aan IJsland. De Smyril Line vaart wekelijks van Tórshavn naar de oostkust van IJsland en andersom. In het hoogseizoen zijn er zelfs twee afvaarten per week.

Als u deze reis kiest

 • Veerbootovertocht Denemarken - Færøer en eventueel door naar IJsland
 • De Smyril Line zal vanaf 06 maart 2021 weer gaan varen.

Impressies

Draai het scherm voor een betere ervaring
 • De haven van Tórshavn.
  1/3

  De haven van Tórshavn.

 • 2/3

 • 3/3

Dag tot dag

 • Hirtshals (Denemarken)

  U wordt om uiterlijk 14.00u op de terminal in Hirtshals in het noorden van Denemarken verwacht voor inscheping.
  Om 15.30u vertrekt de veerboot richting de Færøer.

 • Tórshavn (Færøer)

  De veerboot komt om 22.30u in Tórshavn (de hoofdstad van de Færøer) aan waar dan alle reizigers voor de Færøer de boot verlaten.
  Reizigers die terug willen naar Denemarken dienen uiterlijk om 22.00u op de terminal aanwezig te zijn voor het inschepen. De boot vertrekt dan om 23.30u om richting Hirtshals te varen.

 • Op zee

  Deze dag wordt op zee doorgebracht.

 • Hirtshals (Denemarken)

  Om 09.30u komt de boot aan in Hirtshals en gaan alle passagiers van boord. Nieuwe passagiers moeten uiterlijk om 09.30u op de terminal aanwezig zijn voor het inschepen. De boot verlaat de haven van Hirtshals om 11.30u.

 • Tórshavn (Færøer)

  De boot komt om 17.30u aan in Tórshavn. Hier gaan de passagiers voor de Færøer van boord. De passagiers die direct naar IJsland willen varen blijven aan boord, want de boot vertrekt alweer om 18.00u om richting IJsland te varen.

 • Seyðisfjörður (IJsland)

  De boot komt om 08.30u in de haven van Seyðisfjörður, aan de oostkust van IJsland) aan. Hier gaan alle passagiers van boord.
  Passagiers die terug naar Denemarken of naar de Færøer willen, moeten uiterlijk om 08.30u op de terminal aanwezig zijn om in te schepen.
  De boot vertrekt om 10.30u richting de Færøer.

 • Tórshavn (Færøer)

  De boot komt om 01.00u (inde nacht) aan in Tórshavn, waar passagiers voor de Færøer van boord gaan. De passagiers die de Færøer willen verlaten moeten uiterlijk om 01.30u op de terminal zijn voor het inschepen. De boot verlaat de haven om 03.30u en vaart vandaar richting Denemarken.

 • Hirtshals (Denemarken)

  De boot komt om 12.30u in Hirtshals aan waar alle passagiers van boord gaan.

BELANGRIJK

Dit reisschema geldt voor het hoogseizoen van 05 juni - 20 augustus 2021.
Buiten het hoogseizoen is het alleen mogelijk om op zaterdag vanuit Hirtshals naar Tórshavn te varen.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 1 september 2020
faeroer-850
BELANGRIJK

Bekijk hier de recentste informatie over de Coronamaatregelen voor o.a. deze bestemming.

Terug naar boven