Ga naar inhoud

Expeditiecruise Walvissen en vogels in de Saint Lawrencebaai

Vier het voorjaar aan de oostkust van Canada

:alttitle:

Expeditiecruise Walvissen en vogels in de Saint Lawrencebaai

Het voorjaar is dé tijd om de St. Lawrencebaai te bezoeken: walvissen en zeevogels zijn er in groten getale te vinden. Het landschap rond de baai is fenomenaal en kleurrijk.

De reis in het kort

Deze reis begint in Quebec de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Vanuit de nabijgelegen haven Tadoussac vertrekt het schip voor de 11-daagse scheepsreis langs de oevers van de St. Lawrencebaai. Het is een voedselrijk gebied waar niet alleen veel walvissen zoals Beluga's, Bultruggen en zelfs de Blauwe vinvissen naar toe getrokken worden, maar ook ontelbare zeevogels zoals Jan-van-genten en Atlantische papegaaiduikers. Verder zijn er indrukwekkende tuinen en landschappen.
De scheepsreis eindigt op het Franse eiland Saint Pierre, ten zuiden van Newfoundland. Een chartervlucht brengt alle passagiers naar St. John's, de hoofdstad van Newfoundland.

Als u deze reis kiest

 • Scheepsreis op basis van volpension.
 • Inclusief dagelijkse excursies aan land.
 • Max. 198 passagiers // internationaal gezelschap // Engelssprekend expeditieteam.
 • Verlenging in Canada is mogelijk.
 • Deze reis wordt niet in 2023 aangeboden.

Impressies

Draai het scherm voor een betere ervaring
 • Atlantische papegaaiduikers.
  1/18

  Atlantische papegaaiduikers.

 • Orka's.
  2/18

  Orka's.

 • Bultrug.
  3/18

  Bultrug.

 • Uitgesleten rotsen in de typische rode zand- en kalksteen.
  4/18

  Uitgesleten rotsen in de typische rode zand- en kalksteen.

 • Alk.
  5/18

  Alk.

 • Drieteenmeeuw op het nest.
  6/18

  Drieteenmeeuw op het nest.

 • Zeekoet met lodde die hij zojuist heeft gevangen.
  7/18

  Zeekoet met lodde die hij zojuist heeft gevangen.

 • Boven op de rots zitten Zeekoeten in het zonnetje.
  8/18

  Boven op de rots zitten Zeekoeten in het zonnetje.

 • Prachtige gebrandschilderde ramen in de kerk van Îles de la Madeleine.
  9/18

  Prachtige gebrandschilderde ramen in de kerk van Îles de la Madeleine.

 • Beluga's.
  10/18

  Beluga's.

 • Rotspilaren voor de kust.
  11/18

  Rotspilaren voor de kust.

 • Kerkje van Saint Pierre.
  12/18

  Kerkje van Saint Pierre.

 • De kenmerkende rode kliffen van Îles de la Madeleine.
  13/18

  De kenmerkende rode kliffen van Îles de la Madeleine.

 • Zeehonden liggen lekker in het zonnetje.
  14/18

  Zeehonden liggen lekker in het zonnetje.

 • De kliffen van Prince Edward.
  15/18

  De kliffen van Prince Edward.

 • De kreeften- en krabbenvangst is een belangrijke bron van inkomsten op Îles de la Madeleine.
  16/18

  De kreeften- en krabbenvangst is een belangrijke bron van inkomsten op Îles de la Madeleine.

 • De kust van Îles de la Madeleine.
  17/18

  De kust van Îles de la Madeleine.

 • Newfoundlanders kijken uit over de haven van St. John's.
  18/18

  Newfoundlanders kijken uit over de haven van St. John's.

Dag tot dag

 • Quebec & Tadoussac

  De reis start in de oudste stad van Noord-Amerika: Quebec. Deze stad is nu hoofdstad van de gelijknamige provincie, maar in de binnenstad herinnert nog veel aan de vroege koloniale tijd. Vanaf een centraal punt worden alle passagiers met bussen naar het havenplaatsje Tadoussac gebracht om daar aan boord van de Ocean Endeavour te stappen. Voor dat het schip het plaatsje verlaat, heeft u nog enkele uren om hier te wandelen.

 • Walvissen in Saguenay Fjord NP

  In deze tijd van het jaar is het al vroeg licht. Tegen de tijd dat het schip bij de monding van de Saguenay Fjord aankomt, is het de hoogste tijd om naar buiten te gaan. Hier komen zoet- en zeewater bij elkaar en zorgen voor opwelling van voedselrijk water. Dit trekt dieren zoals zeehonden, maar ook walvissen. Vooral Beluga's worden regelmatig gezien en zelfs de Blauwe vinvis behoort tot de regelmatige bezoekers.
  Een groot gedeelte van de fjord behoort tot het Saguenay Fjord National Park: een bijzonder landschap met hoge bergwanden die bijna loodrecht uit het water oprijzen.

 • Tuinen van Elsie Reford

  Voorjaar in de prachtige plantentuinen (Jardin de Métis) bij Reford is een feest. De tuinen zijn aan het begin van de 20e eeuw aangelegd door Elsie Reford. Het kostte haar iets meer dan dertig jaar om de meer dan 3000 soorten te verzamelen en te planten waardoor de vijftien tuinen zijn ontstaan.
  Op het terrein staan tevens sculpturen, een museum, een restaurant en een informatief ECO-huis.
  Als het weer meewerkt, heeft u alle tijd om te wandelen door de tuinen met de bloeiende planten.

 • Forillon NP & Gaspé

  Kenmerkend voor het schiereiland Gaspésie is de grote rots die in het verlengde van het schiereiland hoog boven de golven uittorent. Deze enorme rots is de laatste uitloper van de bergketen Appalachen met toppen die boven de 2000m uitkomen. Het schiereiland ligt op de splitsing van de St. Lawrencebaai en de Chaleurbaai. Ook hier kunnen zeehonden, dolfijnen en walvissen voorkomen.
  In het Forillon National Park kunnen wandelingen gemaakt worden naar o.a. de hoogste vuurtoren van Canada. In de bossen zingen vogels het hoogste lied, er struinen Zwarte beren en Elanden rond. Orchideeën en de Bekerplant bloeien op open plaatsen. Het landschap van ruige kliffen, (kiezel)stranden en bossen is adembenemend. Hyman House en Store het overblijfselen uit de hoogtijdagen van de Kabeljauwvangst. In de gebouwen is een tentoonstelling over deze tijd en de vissersfamilies.

 • Île Bonaventure NP & Percé

  Verder langs de kust varend komt een fotogenieke rotsboog in zicht: Percé Rock, het boegbeeld van het Parc National de l’Île-Bonaventure-et-du-Rocher-Percé. In het oogspringend is het rode kalk- en zandsteen waaruit de de rotsen hier bestaan. Samen met het hemelsblauwe water en de groene oevers staat dit garant voor prachtige foto's.
  Onderweg zal er steeds uitgekeken worden naar walvissen, zeehonden en zeevogels. Op het eiland Bonaventura boeden maar liefst 50.000 paar Jan-van-genten.

 • Golf van St. Lawrence

  Vandaag vaart het schip de Golf van St. Lawrence binnen. Hier komen zoetwater van o.a. de St. Lawrencerivier, koud zeewater uit het hoge noorden en warm zeewater vanuit de tropen bij elkaar. Deze mix staat onder andere garant voor een overweldigende hoeveelheid walvissen, dolfijnen, zeehonden en zeevogels. Het zal een spannende dag worden.

 • Prince Edward

  Prince Edward is een van de "rode" eilanden, met een glooiende hellingen, weilanden, landerijen, bossages, baaien en natuurlijk de rode rotskustlijn. Een gebied dat rust brengt en behoudt, op het eiland gaat alles net iets langzamer. Een ultieme plek om te onthaasten.

 • Îles de la Madeleine

  Ook hier zijn de rode kliffen de opvallendste kenmerken van de eilanden, maar de vele vissersbootjes, krabbenkratten, felgekleurde huisjes dragen bij aan de sfeer. Het kleine zeevaartmuseum hangt en staat vol interessante stukken die de geschiedenis van de eiland en haar bewoners vertelt. De grote kerk heeft gebrandschilderde ramen waarop Jezus als krabvisser is weergegeven. Buiten de kliffen zijn er enorme zandstranden en zandvlakten, die in zee gevormd zijn op een ondiepe zoutlaag in de Golf van St. Lawrence.

 • De zuidkust van Newfoundland

  De zuidelijke kust van Newfoundland biedt vele mogelijkheden voor het maken van zodiaccruises en wandelingen. Er zijn kleine nederzettingen, maar ook grote onbewoonde delen. Op rotsen voor de kust broeden Jan-van-genten en op kusthellingen broeden Atlantische papegaaiduikers, Zeekoeten en Drieteenmeeuwen. Zeearenden zweven hoog in de lucht. Ook hier kunnen overal walvissen en met name Bultruggen opduiken.

 • Saint Pierre

  De scheepsreis eindigt in Saint Pierre, een kleine stukje Frankrijk ten zuiden van Newfoundland. Al snel nadat u aan land bent gegaan, voelt u zich in Frankrijk.
  Al hoewel het eiland ontdekt is tijdens een Portugese expeditie in 1520, zijn Engeland en Frankrijk lange tijd in strijd geweest over de twee kleine eilanden (Saint Pierre en Miquelon). Uiteindelijk werden de eilanden in 1763 toegewezen aan Frankrijk.
  Vanaf Saint Pierre vertrekt de chartervlucht naar St. John's, de hoofdstad van Newfoundland.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 28 mei 2022
canada-228
 • Groepstransfer van Quebec naar de haven Tadoussac.
 • Toegang tot NP en vergunningen.
 • Reis van huis naar Quebec en vanaf St. John's NFL.

Discovery Fund

De organisator van deze scheepsreis, Adventure Canada, draagt per passagier US$ 250 af aan het Discovery Fund waarmee diverse projecten ondersteunt worden.
In de afgelopen jaren heeft het Discovery Fund onder andere bijgedragen in:
Project North, Atlantic Whales, Unikkaussivut, National Inuit Youth Council, The Walrus Foundation, Students on Ice.

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederij Adventure Canada behoudt zich het recht voor, indien stijging van de olieprijzen hiertoe aanleiding geeft, om een brandstoftoeslag op te leggen.

Loyaliteitsprogramma Adventure Canada:

Bent u al meer op reis geweest met Adventure Canada, dan gelden er vanaf de 3e reis aantrekkelijke loyaliteitsvoordelen. Als u een offerte aanvraagt of een boeking bij ons doet, laat dan altijd weten of dit voor u van toepassing is.

Benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook graag de benodigde vluchten naar Quebec en vanaf St. John's NFL, overnachting(en), evenals eventuele verlenging in Canada.
Wilt u meer weten? Stuur ons dan een bericht, bel +31 10 295 0126 of stuur een bel-me-bericht voor overleg of een afspraak.
We maken graag een voorstel voor u.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland en voor projecten in het buitenland. Op dit moment is dit het project in Madagaskar.

Terug naar boven