Ga naar inhoud

Antarctica, South Georgia en Falklandeilanden met Hurtigruten

een luxe scheepsreis volgens het Hurtigrutenconcept

:alttitle:

Antarctica, South Georgia en Falklandeilanden met Hurtigruten

Wie eerder met de bekende Hurtigruten langs de Noorse kust is gevaren, is Hurtigruten geen onbekende. Men heeft tegenwoordig enkele schepen die speciaal voor de polaire gebieden zijn gebouwd. Met de de Fram kunt u nu een reis naar de witte wereld van Antarctica, de immense Koningspinguïnkolonies op South Georgia en naar de Falklandeilanden varen.
Gaat u mee?

Als u deze reis kiest

 • Duits- / Engelssprekende expeditieleiding.
 • Min. 150 / max. 318 passagiers // internationaal gezelschap.
 • verlenging in Argentinië en in Chili mogelijk.

Impressies

Draai het scherm voor een betere ervaring
 • Ten zuiden van het Lemairekanaal bij het Antarctisch Schiereiland.
  1/1

  Ten zuiden van het Lemairekanaal bij het Antarctisch Schiereiland.

Dag tot dag

 • Buenos Aires

  Aankomst in Buenos Aires. Op eigen gelegenheid naar het groepshotel voor de overnachting op basis van logies/ontbijt.

 • Ushuaia

  Chartervlucht naar Ushuaia. In de middag inschepen aan boord van de Fram en vertrek richting zee.

 • op zee

  Een volle dag op zee. Tijdens de zeedagen zullen de gidsen verschillende lezingen houden over allerlei onderwerpen die verbonden zijn met Antarctica, South Georgia en de Falklandeilanden. 
  Buiten aan dek kunt u verschillende albatrossen en stormvogelachtigen zien die rondom het schip zweven. MIsschien ziet u zelfs walvissen of dolfijnen. 

 • Falklandeilanden

  Op de vierde dag zullen de Falklandeilanden in zicht komen. De hoeveelheid Wenkbrauwalbatrossen rond het schip zal zeker toenemen. Deze vogels broeden onder andere op Steeple Jason en New Island, die in het noordwesten liggen.
  Dag vijf en zes worden er landingen gemaakt op verschillende eilanden. Hier zult u versteld staan van de grote verscheidenheid aan vogels en andere dieren en van de enorme rijkdom aan planten.
  Ook wordt het stadje Stanley bezocht. Hier kunt u deelnemen aan optionele excursies.

 • op zee

  Op weg naar South Georgia zullen ook weer verschillende lezingen gehouden worden over de enorme rijkdom aan dieren die zich daar bevindt. U leert over de ontelbare Koningspinguïns, de al even talrijke pelsrobben en zeeolifanten. Maar ook wordt er aandacht besteed aan de zeldzame dieren en planten.
  Voor u aankomt zullen alle kleding en rugtassen ontdaan moeten worden van alle zaden. Men probeert de laatste jaren op South Georgia te voorkomen dat er nog nieuwe planten geïntroduceerd worden door bezoekers.

 • South Georgia

  Eindelijk is het dan zover! U kunt met eigen ogen de enorme Koningspinguïnkolonies, de grote hoeveelheden pelsrobben en zeeolifanten zien. En of dat nog niet genoeg is, ze staan en liggen ook nog in een adembenemend mooi landschap. Zeker tijdens de reis in november zullen de berghellingen nog met sneeuw bedekt zijn.
  Er wordt ook een bezoekt gebracht aan Grytviken. In de tijd van de walvisvaart stond hier een grote fabriek waar de gevangen dieren verwerkt werden. Nu staan er nog hier en daar enkele machines, wat gestrande en halfvergane schepen, het geheel gerestaureerde managerhuis en het kerkje als stille getuigen van deze roerige tijd. In het managershuis is een tentoonstelling te zien, tevens kunt u er souvenirs kopen. Maar u kunt deze plek niet verlaten zonder dat u een bezoek heeft gebracht aan het graf van een van de bekendste en heldhaftigste poolvorsers aller tijden: Sir Ernest Shackleton.

 • op zee

  Na de overweldigende dagen op South Georgia volgen weer twee dagen op zee. De Fram heeft nu koersgezet richting Antarctica. Hoe dichter u bij het witte continent komt, hoe meer ijsbergen u zult gaan zien. Aan het einde van de tweede dag verschijnen de contouren van het land aan de horizon. U bent er bijna .....

 • het Antarctisch Schiereiland

  Rond het Antarctische Schiereiland en op de South Shetlandeilanden zullen zoveel mogelijk landingen gemaakt worden of excursies met de poolcirkelbootjes tussen gestrande ijsbergen. Het landschap is fenomenaal mooi, de pinguïns zijn altijd even intrigerend.
  Mogelijke landingsplaatsen zijn:
  * Deception (behoort tot de South Shetlandeilanden)
  Een vulkanisch eiland, waar de Fram vanuit zee de doorgebroken krater kan invaren. De nauwe doorgang is voor iedere kaptein weer een uitdaging en voor de passagiers een spectaculaire ervaring.
  De vulkaan is nog steeds actief. Op verschillende plaatsen is er geothermische activiteit. Het best is dit te zien aan de stoom die vaak boven het strand hangt.
  * Half Moon (behoort tot de South Shetlandeilanden)
  Dit eiland is ook van vulkanische oorsprong, maar er is geen geothermische activiteit meer. Maar het landschap is zeker niet minder spectaculair. Er zijn verschillende pinguïnkolonies, waaronder van Kinbandpinguïns. Op het kiezelstrand worden nogal eens Weddellzeehonden gezien.
  * Cuverville is een van de "groenste"eilanden bij het Antarctisch Schiereiland. In de beschutting van een steile rotswand liggen enorme plakkaten mos. Ezelspinguïns maken ook gebruik van de beschuttting, ze staan hier met duizenden bij elkaar. Vanaf het eiland zijn altijd wel gestrande ijsbergen te zien.
  * Wanneer u aan land gaat bij Neko Harbour dan staat u op het continent Antarctica. Het kleine stukje land is omgeven door enorme gletsjerwanden. Toch vinden pinguïns deze plaats geschikt genoeg om er te broeden. In de hellingen hebben ze zogenaamde "highways"uit gesleten door het constant heen en weer lopen.
  * Een van de mooiste baaien bij Antarctica is Paradise Bay. Omgeven door hoge bergen waartussen gletsjers aan alle kanten tot in zee reiken is de perfecte plaats om met de poolcirkelbootjes rond te varen. Tijdens de reizen in december en februari heeft u hier ook grote kans om Bultruggen tegen te komen. Als het water kalm is, zijn deze enorme walvissen van het schip zelfs onderwater te volgen.
  * In zuidelijke richting zal de Fram door het natuurlijk gevormde Lemaire Kanaal varen om bij Peterman uit te komen. Dit eiland zal het zuidelijkste punt zijn dat tijdens deze reis aangedaan zal worden. Op Peterman zult u een nieuwe pinguïnsoort tegenkomen: de Adéliepinguïn. Samen met de Keizerspinguïn behoort de Adélie tot de enige echte Antarctische pinguïn.
  * Terug in noordelijke richting zal het Engelse station Port Lockroy aangedaan worden. Er is een klein museum én u kunt hier kaarten posten.
  * Voordat de Fram de witte wereld gaat verlaten zal er nog een poging gedaan worden om op het continent te landen. Brown Bluff dat bij de ingang van de Weddellzee ligt, ligt op het vasteland.
  Bovendien heeft u hier uitzicht op de "Iceberg Alley", waar de grote tafelijsbergen vanuit de Weddellzee richting open zee drijven.

 • Drake Passage

  De laatste oversteek: terug naar het Zuid-Amerikaanse continent. Heel langzaam verdwijnt de Witte Wereld uit het zicht, er drijven steeds minder ijsbergen en de temperatuur begint langzaam te stijgen. De albatrossen vergezellen het schip nog wel en misschien zijn er walvissen of dolfijnen te zien.
  Tijdens deze zeedagen kunt u alle indrukken laten bezinken, foto's bekijken en bewerken en nog wat laatste lezingen bijwonen.

 • Ushuaia

  Aankomst in Ushuaia. Ontschepen en transfer naar de luchthaven voor de chartervlucht naar Buenos Aires, waarmee de reis eindigt.

BELANRIJK

Bovenstaand programma is een leidraad. Weersomstandigheden en de ijssituatie kunnen afwijkingen wenselijk of noodzakelijk maken.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 10 januari 2022
antarctica-620
Terug naar boven