Ga naar inhoud

Op reis en het Coronavirus

Bericht bijgewerkt op 14 september 2021.

Geachte reiziger,

Op dit moment kan er weer naar enkele van onze bestemmingen gereisd worden.
IJSLAND: Voor mensen die volledig gevaccineerd zijn of hersteld zijn van corona zijn er enkele eenvoudige regels. Voor mensen die (nog) niet gevaccineerd zijn, gelden meer regels zoals testen en een quarantainetijd van 5 dagen. Vanaf 26 juli zijn er weer testen voor alle reizigers naar IJsland verplicht.
Overweegt u een reis naar IJsland? We maken graag een offerte en leggen u de precieze voorwaarden graag uit.

Sinds 25 juni kan er weer naar FINLAND gereisd worden en sinds 05 juli 2021 kan er naar NOORWEGEN gereisd worden, als u minstens 14-dagen geleden volledig gevaccineerd bent of genezen bent van het coronavirus en het officiële certificaat heeft (op papier of gedownload heeft via de Corona check app), dan zijn deze grenzen weer voor u open, zonder dat u in quarantaine hoeft.
Ook kunt u weer doorreizen naar SPITSBERGEN zonder aanvullende regels. Zelfs worden er kleinschalige scheepsreizen uitgevoerd, door o.a. het zeilschip Antigua en de motorschepen Cape Race en Togo (beiden max. 12 passagiers). De Cape Race is al aan de eerste reis begonnen, de andere schepen volgen spoedig.

Sinds 22 juli is ook GROENLAND geelgekleurd op de kaart van de Nederlandse en Belgische overheid. U kunt echter vrijwel uitsluitend via Kopenhagen naar Groenland reizen. Voor u het vliegtuig in mag in Kopenhagen moet u een vrij kostbare test laten doen en wachten op het certificaat. Bovendien dient u volledig gevaccineerd te zijn of hersteld te zijn van corona. Als u interesse heeft, geven we u graag alle details.

Sinds 07 september heeft ook CANADA haar grenzen weer geopend voor reizigers die volledig gevaccineerd zijn of hersteld zijn van corona.
Heeft u interesse in een van onze Canadareizen? Laat het ons weten, we informeren u graag over de mogelijkheden.

ALASKA, CHILI, ARGENTINIË, de FALKLANDEILANDEN, NIEUW-ZEELAND & AUSTRALIË houden hun grenzen op dit moment nog gesloten voor buitenlandse toeristen.
RUSLAND is nog oranje (en zelfs een stukje rood) op de kaart van de Nederlandse en Belgische overheid. Bovendien geeft de Russische overheid geen visa af voor o.a. Nederlandse en Belgische reizigers.

Heeft u een reis voor deze zomer bij ons geboekt, dan nemen wij persoonlijk contact met u op als er nieuws is over uw reis. Heeft u eerder vragen of wilt u overleggen? Bel dan +31 10 295 0126 of stuur een bericht per e-mail.

Wilt u vooruitlopend op verdere opening plannen maken voor nazomer, herfst 2021 of winter 2021-2022 of kijkt u liever een wat verder in de toekomst zoals het zomerseizoen 2022 of 2023 of Antarctica 2022-2023? Laat het ons weten. We maken graag een offerte met gunstige annuleringsvoorwaarden die passen bij de onzekerheid in deze Coronatijden. Denkt u aan een scheepsreis? Veel rederijen bieden op dit moment gunstige boekings- en annuleringsvoorwaarden evenals aantrekkelijke vroegboekkortingen.

Heeft u vragen? Bel ons dan op +31 10 295 0126. We staan altijd voor u klaar.
Let op: Op kantoor langskomen kan ook, wel graag vooraf een afspraak maken, dan hebben we alle tijd voor u.

Met vriendelijke groet,
Het Beluga Team

Terug naar boven