Reisinformatie

Reisbeschrijving Expeditiecruise Vlammende herfstkleuren in de Scoresby Sund (Oost-Groenland).

De reizen met de Plancius beginnen met een bustransfer van Reykjavík naar Akureyri in het noorden van IJsland. Na het inschepen steekt de Plancius Straat Denemarken over richting de Scoresby Sund. Er volgt een volle dag op zee. Als het mooi weer is, kunt u buiten op dek uitkijken naar mogelijk passerende vogels en walvissen. Is het te koud of te winderig, dan kunt u vanaf de brug of vanuit de observatielounge alles gadeslaan.
De derde dag zult u 's ochtends al het prachtige berglandschap van Oost-Groenland zien. Vier volle dagen kunnen er landingen met wandelingen en zodiaccruises gemaakt worden. Een van de landingen zal plaatsvinden bij de nederzetting Ittoqqortoormiit. Tussendoor vaart het schip steeds naar een ander deel van het immense fjordenstelsel. 
De zevende dag verlaat de Plancius Groenland weer. Er volgt een dag op zee waarin u de mooie momenten de revue kunt laten passeren. Misschien wordt u in uw overpeinzingen opgeschrikt door een opduikende walvis.
Op de laatste dag meert het schip weer af aan de kade van Akureyri. Een bus brengt u dan weer terug naar Reykjavík waar u rond 15.00u aankomt.

De reis met de Sea Spirit begint in Reykjavík met een hotelovernachting. Na het inschepen vertrek het schip naar Isafjördur op de Vestfjorden (IJsland). Daarna wordt de oversteek naar Groenland aanvaart. Er worden zes volle dagen in de prachtige Scoresby Sund doorgebracht. Op de terugweg wordt nog een landing gemaakt op Snæfellsnes op IJsland. De reis eindigt in Reykjavík

Transfer van Reykjavík naar Akureyri en v.v.

De scheepsreizen van de Ortelius en de Plancius beginnen en eindigen in de noordelijke havenstad Akureyri (IJsland). Een bustransfer van Reykjavík naar Akureyri en v.v. is inbegrepen in de scheepsreis. Indien gewenst, kunt u van Akureyri naar Reykjavík vliegen. U kunt ook enkele dagen vooraf of achteraf IJsland verkennen. 

Verlenging op IJsland

Het vertrek en de aankomst in IJsland geeft u de gelegenheid om meer van IJsland te zien. Met een fly-drive of een kort verblijf in Reykjavík of Akureyri kunt u uw reis eenvoudig verlengen.
U kunt ideeën voor een verlenging vinden op IJslandHeeft u interesse? Stuur een bericht met uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor meer informatie, overleg of een afspraak. Wilt u dat wij u bellen? Vul dan een bel-me-terugbericht in.

BELANGRIJK

Bij te veel ijsgang zal uitgeweken worden naar het zuidelijker gelegen Kulusuk en Tasiilaq. Een gebied met iets meer bewoning, maar met dezelfde spectaculaire gletsjers en ijsbergen in een overweldigend berglandschap.

De schepen Plancius en Sea Spirit

Deze reizen worden gemaakt met de Plancius en Sea Spirit. Via de links achter de scheepsnamen kunt uitgebreide informatie over de schepen vinden zoals het dekkenplan, de beschrijving van de hutten en foto's van de schepen.

Reis van dag tot dag

Route onder voorbehoud van weer- en ijsomstandigheden

Let op deze beschrijving geldt voor de Plancius en Ortelius.
De reis met de Sea Spirit is afwijkend. De scheepsreis begint en eindigt in Reykjavík.

Dag 01 Akureyri

Bustransfer van Reykjavík naar Akureyri in het noorden van IJsland. Inschepen aan aan boord van de Plancius c.q. Ortelius. Daarna vertrek richting Oost-Groenland.

Dag 02 Straat Denemarken

Op zee, Straat Denemarken.
Onderweg zullen zeevogels zoals Noordse Stormvogels en Drieteenmeeuwen in het kielzog van het schip meezweven. Halverwege kunnen de eerste ijsbergen in zicht komen.  Hoe dichter bij Groenland, des te meer er te zien zullen zijn.
Mogelijk duikt er onderweg nog een groepje walvissen op. O.a. Orka's, Bultruggen en Blauwe Vinvissen fourageren in dit gebied.
Zodra het donker begint te worden en er is niet teveel bewolking, dan is het tijd om op de uitkijk te staan. Noorderlicht (Aurora Borealis) kan zomaar verschijnen!

Dag 03 - 06 Scoresbysund

Vier volle dagen in het schitterende fjordenstelsel van de Scoresbysund. Overdag de mooiste wandelingen en zodiactochten.
Op de planning staan:
Volquart Boonskust met prachtige gletsjerfronten en ijsbergen tussen het indrukwekkende berggebied. Tijdens een wandeling is er kans op het zien van Sneeuwhoenderen en wellicht een enkele Sneeuwhaas. De bessenstruikjes hebben inmiddels hun dieprode herfstkleuren. Als de zon daarop schijnt, heeft u echt vlammende herfstkleuren.
Op Denmarks Ø zijn overblijfselen te zien van een 200 jaar geleden verlaten Inuitnederzetting. De cirkelvormige figuren die door grote stenen gevormd worden, zijn hiervan de stille getuigen.
Het schiereiland Cape Hofmann is bekend vanwege de populatie Muskusossen die hier rondloopt. Het zijn prachtige dieren. De kalfjes die nog duidelijk herkenbaar zijn, worden beschermd door de andere leden van de groep. 
Rond de zuidpunt van Scoresby Land drijven ijsbergen die tot de grootste van Groenland behoren. Omdat het heel lang duurt voor ze gesmolten zijn, hebben weer en wind vrijspel om deze reuzen te slijpen tot de mooiste sculpturen. Ze zien er steeds anders uit: met een zon erop, in het prachtige avond- of ochtendlicht en zelfs tegen een donkere wolkenlucht.
Tijdens een wandeling kunnen weer overblijfselen van oude bewoning gezien worden. In het Thule-tijdperk verbleven de mensen hier in de winter. De huisjes werden gemaakt van alles wat de natuur bood: van turf en gras tot walvisbotten en zeehondenhuiden.
Op verschillende plaatsen zijn in de bergwanden indrukwekkende basaltstructuren en kalksteenpilaren te zien. De rode kleur van de bergen geeft een schitterend contrast tegen de witte en blauwe tinten van het ijs en ijsbergen.
De enige echte nederzetting in dit gebied is Ittoqqortoormiit. In deze kleine gemeenschap leven mensen nog veelal van de jacht en visserij. Ook zijn er verschillende beeldend kunstenaars die nog uit been en botten de zogenaamde tupilaks maken.
's Avonds genieten van de mooie kleuren tijdens de zonsondergang. Daarna is het wachten op het verschijnen van het noorderlicht (Aurora Borealis).

Dag 07 Straat Denemarken

Weer een dag op zee met zeevogels rond het schip en op de uitkijk staan voor walvissen.
Natuurlijk zijn ook hier de kleuren van zonsopgang en -ondergang prachtig. En dan weer wachten of er noorderlicht zal komen als er niet teveel bewolking is.
Er zullen lezingen gehouden worden en de gebeurtenissen tijdens de reis worden nog eens doorgenomen. Het is langzaam tijd om weer om terug te keren naar de bewoonde wereld.

Dag 08 Akureyri

Na aankomst in Akureyri (IJsland) gaat de Plancius c.q. Ortelius voor anker of meert af aan de kade. Er staat een bus klaar om alle passagiers naar Reykjavík terug te brengen. Deze busrit gaat over de rondweg met op verschillende plaatsen mooie vergezichten.
De rit eindigt in het centrum van Reykjavík.

Data & Prijzen 2018

Vertrek

Deze reizen beginnen en eindigen in Reykjavík (IJsland).
Plancius: de scheepsreis begint en eindigt in Akureyri.
Sea Spirit: de scheepsreis begint en eindigt in Reykjavík.

DataReisduurSchip
13 sept - 24 sept 201811 nachtenSea Spirit
18 sept - 25 sept 201807 nachtenPlancius

Plancius // max. 120 passagiers

Prijzen per persoon

Accommodatie18 sept 2018
07 nachten
Beschikbaar
BP 4-pers. hut€ 3.150,00VOL
BP 3-pers. hut€ 3.900,001x vrouw
BP 2-pers. hut€ 4.400,00VOL
BW 2-pers. hut€ 4.800,00VOL
Deluxe 2-pers. hut€ 5.100,00VOL
C 2-pers. hut€ 5.750,00VOL
Duikenop aanvraagop aanvraag

Sea Spirit // max. 114 passagiers

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,85
AccommodatiePrijsBeschikbaar
3-pers. Classic-hut€ 5.096,00VOL
2-pers. Maindeckhut€ 6.966,00VOL
2-pers. Classic-hut€ 7.561,00VOL
2-pers. Superiorhut€ 7.731,00VOL
2-pers. Deluxe Suite€ 8.666,00VOL
2-pers. Premium Suite€ 9.516,00VOL
2-pers. Owner's Suite€ 12.661,00VOL
kajakken€ 506,00op aanvraag

Beschikbaarheid:

Genoemde beschikbaarheid is bijgewerkt t/m 05 januari 2018.

Hutdeling:

De prijzen zijn gebaseerd op hutdeling.
D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren).
Wilt u een hut voor alleengebruik, dan gelden ondervermelde toeslagen.
In een 3-of 4-pers. hut kunt u uitsluitend met drie of vier personen tegelijk of op indeling boeken. Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in een en dezelfde 3- of 4-pers. hut geboekt worden. De een gaat dan in de herenhut, de andere in een dameshut.

Toeslag alleengebruik hutten:

Indien u alleen reist en geen hut wilt delen met een andere passagier (d.w.z.een hut voor alleengebruik wenst), zijn onderstaande toeslagen van toepassing: 
Plancius: 2-pers. hutten: 70%.
Sea Spirit: 2-pers. hutten: 70%, Suites: 100%.

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie en thee), accommodatie aan boord op indeling, gebruik van rubberlaarzen en alle excursies gedurende de scheepsreis, uitgebreide informatiepakket en SGR-dekking.

Extra inclusief bij Plancius:
Bustransfer van Reykjavík - Akureyri en v.v.

EXTRA INCLUSIEF bij  de Sea Spirit:
> Expeditieparka die u na de reis mag houden.
> Hotelovernachting in Reykjavík dag 01 van de reis op basis van logies/ontbijt.
> Evacuatieverzekering tot max. US$ 150.000 per persoon. 

De prijzen zijn exclusief:

retourlijnvlucht van Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar Keflavík, eventuele brandstoftoeslag, overige transfers, bijkomende overnachtingen, verzekeringen, (fris)drankjes en fooien aan boord en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederijen behouden zich voor om, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging:

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten van Amsterdam of Brussel naar Keflavík en v.v., eventuele noodzakelijke overnachtingen op IJsland en/of een verlenging of IJsland. Vraag ons naar de mogelijkheden, wij leggen ze u graag voor.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

De reis met de Sea Spirit begint en eindigt in Reykjavík (IJsland).

DataBeschikbaarReisduurSchip
06 sep - 16 sep 2019zie tabel10 nachtenSea Spirit
15 sep - 25 sep 2019zie tabel10 nachtenSea Spirit

Plancius // max. 120 passagiers

Prijzen per persoon

HuttypeBeschikbaar
BP 4-pers. hut
BP 3-pers. hut
BP 2-pers. hut
BW 2-pers. hut
Deluxe 2-pers. hut
C 2-pers. hut

Sea Spirit // max. 114 passagiers

Indicatieprijs per persoon
Medio februari verwachten wij de definitieve prijzen te ontvangen.

bij koers US$1,00 = € 0,85
HuttypeIndicatieprijs
alle vertrekken
Beschikbaar
06 sep
Beschikbaar
15 sep
Classic 3-pers. hut€ 5.096,00jaja
MD 2-pers. hut€ 7.136,00jaja
Classic 2-pers. hut€ 7.646,00jaja
Superior 2-pers.hut€ 7.816,00jaja
Deluxe 2-pers.€ 8.751,00jaja
Premium 2-pers.€ 9.601,00jaja
Owners suite€ 12.576,00jaja
Kajakkennog niet bekend8 plaatsen8 plaatsen

Beschikbaarheid & Korting:

De genoemde beschikbaarheid is bijgewerkt t/m 05 januari 2018.

VROEGBOEKKORTING:
Sea Spirit:
10-15% vroegboekkorting op genoemde prijzen bij boeking voor 31 oktober 2018.

Hutdeling :

De prijzen zijn gebaseerd op hutdeling.
D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren).
Wilt u een hut voor alleengebruik, dan gelden ondervermelde toeslagen.
In een 3-of 4-pers. hut kunt u uitsluitend met drie of vier personen tegelijk of op indeling boeken. Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in een en dezelfde 3- of 4-pers. hut geboekt worden. De een gaat dan in de herenhut, de andere in een dameshut.

Toeslag alleengebruik hutten :

Indien u alleen reist en u uw hut NIET wilt delen met een andere passagier (dus een hut voor alleengebruik wenst), dan betaalt u:
> Plancius een toeslag van 70% op de prijs van de gekozen 2-pers. hut.
> Sea Spirit een toeslag van 70% op de prijs van MD, Classic en Superior 2-pers. hut en 100% op de prijs van de Deluxe, Premium en Owners suite. 

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie en thee), accommodatie aan boord op indeling, gebruik van rubberlaarzen en alle excursies gedurende de scheepsreis, > Evacuatieverzekering, SGR-dekking.
Extra inclusief bij de Plancius:
> Bustransfer van Reykjavík naar Akureyri en v.v. 
Extra inclusief bij de Sea Spirit:
> Expeditieparka die u na de reis mag houden.
> Hotelovernachting op dag 01 in Reykjavík op basis van logies/ontbijt.

De prijzen zijn exclusief:

retourlijnvlucht van Amsterdam/Brussel naar Keflavík, eventuele brandstoftoeslag, overige transfers, bijkomende overnachtingen, verzekeringen, (fris)drankjes en fooien aan boord en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Eventuele brandstoftoeslag:

Voor beide schepen geldt:
indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, behouden de rederijen zich het recht voor om een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten naar Ijsland en v.v., eventuele noodzakelijke overnachtingen op IJsland en/of een verlenging op IJsland. Kijk hier voor ideeën, stuur ons uw wensen of  bel +31 10 2950126 voor overleg of een afspraak op ons kantoor.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.