Reisinformatie

Reisbeschrijving "Groepsreis Op zoek naar Noorderlicht in het noorden van IJsland"

De reis begint op Schiphol vanwaar u naar IJsland vliegt. Na aankomst gaat u per Flybus naar het centrum van de hoofdstad Reykjavík waar u in een van de goede middenklasse hotels overnacht.
De volgende morgen vertrekt de bus richting het noorden van IJsland. Aan de westkust wordt op verschillende plaatsen gestopt bij historisch of landschappelijk interessante plaatsen. De eerste dag eindigt tenslotte in Siglufjörður. 's Avonds kunt u mogelijk noorderlicht zien.
De reis gaat verder naar het oosten. U verblijft drie nachten bij Mývatn om zoveel mogelijk van de omgeving te zien. Zo is er een sneeuwschoenwandeling door het lavalabyrint, een bezoek aan de warmwaterbronnen bij Mývatn, een bezoek aan het geothermische gebied bij Námaskarð met pruttelpotten en fluitketels, bezoek aan de imposante Goðafoss, het huis van de Kerstman en het vogelmuseum. Daarnaast is er iedere avond aandacht voor het noorderlicht in de vorm van presentaties, video's en natuurlijk wandelingen. 
Op de voorlaatste dag rijdt de bus weer terug naar Reykjavík waar u in hetzelfde hotel overnacht als de eerste nacht. De volgende morgen vroeg gaat u met de Flybus naar de luchthaven Keflavík voor de vlucht naar Amsterdam.

Accommodaties & vervoer

Tijdens deze reis verblijft u steeds in middenklasse hotels van de Kea-keten. Er is keuze uit 2-pers.kamers met 2-pers.bed, 2-pers.kamers met twee 1-pers.bedden en 1-pers.kamers. Alle kamers zijn voorzien van douche/toilet.
U verblijft in deze hotels op basis van logies/ontbijt.

Tijdens de reis wordt u vervoerd in een comfortabele touringcar met maximaal 16 deelnemers. 

Noorderlicht (Aurora borealis)

Noorderlicht is een natuurverschijnsel dat vrijwel uitsluitend te zien is aan de nachtelijke hemel. Het beste is het te zien tijdens helder weer met (bijna) geen wolken. Of en wanneer er noorderlicht te zien zal zijn, is niet lang vooraf te voorspellen.
Door de opzet van deze reis (verblijf op lichtarme plaatsen) is de kans op het zien van dit spectaculaire fenomeen zo optimaal mogelijk gemaakt.

Verlenging

Indien gewenst, is deze reis vooraf of achteraf te verlengen met bijvoorbeeld een verblijf in Reykjavík.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Amsterdam - Keflavík - Reykjavík

Lijnvlucht Icelandair van Amsterdam naar de IJslandse luchthaven Keflavík. Vanhier gaat u per Flybus naar het hotel in Reykjavík voor overnachting op basis van logies/ontbijt. De avond ter vrije besteding in Reykjavík. 

Dag 02 Reykjavík - Siglufjördur

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw gids en ontmoet u de andere deelnemers. Vanuit Reykjavík wordt naar Borgarnes gereden. Ca. 25 km verderop liggen enkele kraters die ca. 3000 jaar geleden gevormd zijn. De grootste is de Grábrók, waar u omhoog kunt klimmen en een wandeling over de rand van de krater kunt maken. 
Vervolgens wordt de rondweg gevolgd tot aan Vatsnes. In het vissersdorpje Hvammstangi kunt u het natuurhistorisch en zeehondenmuseum bezoeken. Verder oostwaarts richting Siglufjörður. 's Avonds wordt er bij helder weer een korte wandeling gemaakt. 

Dag 03 Mývatn

Vandaag staat een rit langs de Eyjafjörður gepland: IJslands grootste fjord met prachtige panorama's, kleine vissersdorpjes en verlaten valleien. 
De reis gaat verder naar Mývatn. Hier verblijft u drie nachten. Iedere avond zal, afhankelijk van het weer, een poging gedaan worden om het noorderlicht te vinden. 

Dag 04 - 06 Mývatn

Het meer bij Mývatn is in de winter, zeker als er sneeuw ligt, misschien nog wel mooier dan in de zomer. Hier mag u zich de komende dagen uitleven:
Op dag 4 wordt er een wandeling gepland door het lava-labyrint van Dimmuborgir. De lavavormen, doen zeker met een laagje sneeuw al snel aan trollen en andere feërieke gestalten denken. De middag is vrij om op eigen gelegenheid wandelen, mee te doen aan een optionele skitocht of om te ontspannen in de warmwaterbronnen.
Dag 5 is een drukke dag met een wandeling bij Lake Mývatn opzoek naar vogels die in deze omgeving leven, een bezoek aan Námaskarð waar o.a. pruttelpotten en fluitketels te vinden zijn en u kunt brood proeven dat volgens oude traditie in de hete grond gebakken wordt. De dag wordt afgesloten met een presentatie over het noorderlicht.
Dag 6 start met een bezoek aan het Mývatn vogelmuseum waar meer dan 80 vogelsoorten te zien zijn. Vervolgens wordt er een bezoek aan de imposante Goðafoss en aan het huis van de Kerstman gebracht!
Daarna rijdt de bus door naar Akureyri, waar u de verdere middag ter vrije besteding heeft om de hoofdstad van het noorden te verkennen.  

Dag 07 Skagafjörður, Keflavík

Terug naar het westen door Skagafjörður, bekend als de vallei van de paarden waar vele oude boerderijen te vinden zijn. Onderweg wordt het openluchtmuseum met een turfboerderij bezocht. Hier kunt u zien hoe de mensen in dit gebied vroeger leefden. Na de lunch krijgt u een rondleiding door een leerlooierij, de enige in Europa waar visleer gemaakt wordt. Aan het einde van de middag wordt een koffiepauze gehouden bij een paardenboerderij waar u alles te weten komt over de geschiedenis van de IJslandse paarden. In de avond komt u aan bij het hotel in Reykjavík. 

Dag 08 Keflavík - Amsterdam

Vroeg in de ochtend neemt u de Flybus terug naar de luchthaven Keflavík.
Lijnvlucht Icelandair van Keflavík naar Amsterdam. 

Data & Prijzen winter 2017 - 2018

Vertrekken

Deze reizen beginnen en eindigen op de luchthaven Keflavík (IJS

DataBeschikbaarReisduur
06 feb - 13 feb 2018ja07 nachten
13 feb - 20 feb 2018VOL07 nachten
20 feb - 27 feb 2018VOL07 nachten
27 feb - 06 mrt 2018VOL07 nachten
06 mrt - 13 mrt 2018ja07 nachten
13 mrt - 20 mrt 2018VOL07 nachten
20 mrt - 27 mrt 2018VOL07 nachten
27 mrt - 03 apr 2018VOL07 nachten

Prijzen per persoon

accommodatiePrijs bij
max. 16 pers.
per bus
in 2-pers. kamer€ 3.290,00
in 1-pers. kamer€ 3.840,00

Beschikbaarheid

De genoemde beschikbaarheid is bijgewerkt t/m 09 januari 2018.

De prijzen zijn inclusief:

groepstransfer per Flybus van Keflavík naar het hotel in Reykjavík en v.v., 06-daagse rondreis per comfortabele touringcarbus,  07 hotelovernachtingen in op basis van logies/ontbijt, 2 lunches, 3 diners, toegang natuurhistorisch en zeehondenmuseum, paardenshow, koffie met cake op de paardenboerderij, toegang haringmuseum, toegang lokale bierbrouwerij, broodproeverij, toegang en handdoek Mývatn Natuurbaden, sneeuwschoenwandeling in het lavalabyrinth, toegang Mývatn Vogelmuseum, bezoek huis van de Kerstman en tuin bij Akureyri, toegang Víðimýri kerk, Glaumbær Streekmuseum, Turfboerderij in Skagafjörður, noorderlichtprogramma met lezingen, presentaties, film en avondwandelingen, Engelssprekende gidsservice, informatie en SGR–dekking.

De prijzen zijn exclusief:

Vluchten naar IJsland, overige maaltijden en (fris)drankjes, verzekeringen, fooien en overige uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking), reserveringskosten (€ 25,00 per boeking).

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.